Påsketurneringer venter

Uniteds unggutter får prøve seg mot internasjonal motstand i påsken. Klubben sender U 17-lag til Amsterdam og U 19-lag til Dallas.

Publisert Sist oppdatert

Mens mange her hjemme skal nyte påskesolen i hytteveggen i neste uke, venter helt andre oppgaver for Uniteds unge og fremadstormende. Førstkommende lørdag sender Manchester United et U 19-lag til Dallas Cup i USA, mens AEGON Future Cup i Amsterdam venter for klubbens U 17-lag i slutten av neste uke.

DISSE KAN DELTA I DE FORSKJELLIGE TURNERINGENE:

Siden spillerne som skal delta i AEGON Future Cup må være født 1.1.1995 eller senere, kan ikke alle spillerne i den vanlige U 18-troppen delta. For en oversikt over spillere som er født i 1995 eller senere, og som dermed kan være med til Nederland, kan du trykke HER. Spillerne i U 18-troppen som er født i 1994 er imidlertid aktuelle for laget som reiser til Dallas Cup. Det er også spillerne på reservelaget som er født 1. august 1992 eller senere. For en oversikt over spillerne i reservelagstroppen, kan du trykke HER.

U 19: Dallas Cup

Til Dallas Cup i Dallas, Texas i USA, sender United et lag bestående av spillere født 1. august 1992 eller senere. Turneringen spilles i perioden 1.-8. april, og United møter FC Dallas (1. april), Club Sport Cartagines fra Costa Rica (2. april) og meksikanske Tigres (4. april) i gruppespillet. Deretter venter eventuelt semifinale og finale henholdsvis 6. og 8. april.

I tillegg til lagene i Uniteds gruppe, deltar også klubber som Everton og Paris St. Germain, samt Mexicos U 20-landslag.

HER ser du en oversikt over hele turneringsprogrammet.

U 17: Amsterdam Future Cup

I perioden 6.-9. april arrangeres AEGON Future Cup i Amsterdam, og Manchester United er invitert til å delta. Turneringen er for spillere som er født i 1995 eller senere, og klubbene som er kvalifiserte er – i tillegg til Manchester United – Ajax, Bayern München, Besiktas, FC Barcelona, Ajax Cape Town, AC Milan og Uniteds samarbeidsklubb Desportivo Brasil.

United møter vertslaget Ajax, Besiktas og Desportivo Brasil i gruppespillet, og juniortrener Paul McGuinness forteller at han og spillerne ser frem til utfordringen det innebærer å møte flere av de fremste ungdomslagene i verden.

– Vi ser frem til det, sier McGuinnes til Ajax sine hjemmesider. – Vi forventer at det skal bli en veldig fin erfaring for spillerne våre

– Vi kjenner Ajax og deres tradisjoner godt, og jeg er sikker på at turneringen kommer til å være svært godt arrangert. Jeg besøkte treningsbanene, og det er et fantastisk anlegg. så jeg er sikker på at gutta gleder seg til å spille der mot motstandere av høy kvalitet

McGuinness understreker Uniteds kontinuerlige fokus på å få frem storspillere fra egne rekker.

– Vi mener vi ha noen gode, unge spillere som er på vei opp gjennom rekkene. Det er veldig viktig å bevare kulturen vår på dette området. De unge spillerne er fortsatt kjernen i klubben.

Powered by Labrador CMS