– Trenger ny spiss

Ex-Red Paul Ince mener at United har behov for en spiss som kan ta noe av presset fra Wayne Rooneys skuldre.

Publisert Sist oppdatert

42-åringen, som mellom 1989 og 1995 spilte 281 kamper for United, er enig i at gamleklubben hans trenger erstattere for skadde Nemanja Vidic og sykdomsrammete Darren Fletcher. Likefullt mener han at Sir Alex bør hente inn en avlaster for Rooney.

– Rooney har mye press på seg, og vi så hvilke følger det fikk for ham under VM-sluttspillet, påpeker han i et intervju med BBC.

– Skal man først konkurrere med klubber som Manchester City og Chelsea, trenger man noen som kan skaffe deg 20 mål per sesong. Man kan ikke stole på at Rooney skal klare å gjenta det år etter år.

– Riktignok har Nani bidratt, og det gnistret av Ashley Young tidlig i sesongen, men begge to har opplevd en dalende formkurve. Det får en til å lure på hvor målene skal komme fra.

– Berbatov spiller ikke ofte nok og Michael Owen er skadet igjen. Danny Welbeck er med, men han er fortsatt ung (og uerfaren).

I tillegg til spillerne Ince nevner her, er også Javier Hernandez ute med leddbåndskade. Meksikaneren var en kjempesuksess i fjorårssesongen da han kom fra det store intet og satte inn 20 mål, 13 av dem i Premier League. Dermed fikk han en stor del av æren for Uniteds 19. ligamesterskap. Hittil i høst har han funnet nettmaskene ved seks anledninger, men det gjenstår likevel å se ham sprudle like mye som i debutsesongen.

Bør også erstatte Fletcher og Vidic

Men i likhet med mange andre, ønsker også Paul Ince seg en styrking av midtbanesektoren. Ikke minst nå, etter at laget har mistet Darren Fletcher på ubestemt tid. Og Ince har en følelse av at Sir Alex vil åpne lommeboken for å hente inn minst én midtbanespiller allerede i januarvinduet.

– Darren Fletcher har i flere år vært selve maskinrommet. Han har et enormt høyt energinivå, så meldingen om at han nå blir ute i lang tid er fryktelig trist.

– Men siden laget også har mistet Paul Scholes, føler jeg at det trengs en kreativ mann på midten. Det blir ikke snakk om spillertyper som Roy Keane og Bryan Robson, for de finnes ikke lenger. Fotballen har endret seg mye siden deres tid, så det må letes etter andre måter å kontrollere midtbanen på. Selv tror jeg at det kan la seg gjøre med kreativiteten til spillere à la Luka Modric eller Andres Iniesta. Det ville vært min prioritet hvis jeg var Sir Alex Ferguson.

– Jeg er da også sikker på at han har skaffet seg oversikt over hvilke spillertyper han er ute etter i januar. Og ikke bare på midtbanen. Med Nemanja Vidic ute av drift, kommer han også til å se seg om etter en midtstopper.

– Men nå er det ikke noe poeng for meg å fortelle Sir Alex hva han bør gjøre. Det vet han aller best selv, for han er den beste manageren jeg noen gang har spilt under, sier Ince til slutt.

Her kan du lese Paul Inces spillerprofil

Enig med Ince? Har United også behov for en ny spiss?Logg inn og si din mening!
Powered by Labrador CMS