Angrende ‘Gazza’

– Du kødder bare med Sir Alex én gang, sier Paul Gascoigne, som fortsatt angrer på at han aldri fikk spilt for United.

Publisert Sist oppdatert

Paul ‘Gazza’ Gascoigne sa i 1988 først ja til å forlate Newcastle til fordel for Manchester United, men valgte istedenfor å dra til Tottenham. Ferguson har tidligere sagt at det at han ikke fikk tak i Gazza er den største skuffelsen i hans karriere som manager. Også Gazza angrer på at han ikke fikk fikk jobbet med Ferguson.

– Jeg var heldig som spilte under Terry Venables, Bobby Robson og Walter Smith, forteller Gazza til The Daily Express

– Men jeg fikk aldri jobbet med Sir Alex Ferguson, og det er noe jeg virkelig angrer på. Jeg ville ha elsket å bli trent av han

I 1992 dro Gascoigne fra Tottenham til Lazio for å prøve lykken i Italia. Skader og problemer med media gjorde at oppholdet i støvellandet ikke ble som ønsket for midbanespilleren, og i 1995 var det på tide å forlate Italia igjen. Gazza henvendte seg da til Sir Alex Ferguson for å be om en ny sjanse til å bli hentet av United.

– Du kødder bare med Sir Alex én gang

– Han snakket med meg, men ville ikke signere meg. Jeg spurte ham om å gjøre det, men det var på dette tidspunktet usikkert om Cantona skulle bli værende. Cantona ble værende, så da var det greit.

– Men jeg visste at jeg ikke kom til å bli hentet, selv om Cantona hadde dratt. Du kødder bare med Sir Alex én gang.

Gascoigne dro istedenfor til Rangers, hvor han spilte i tre sesonger før han dro tilbake til England og Middlesbrough. Han forteller at han og Ferguson, til tross for at det ikke ble noen overgang til United i 1995, skværet opp på denne tiden.

– Jeg dro en gang til treningsfeltet, og han viste meg rundt og vi snakket sammen.

– Han er en flott mann. Jeg er bare glad han tilga meg for at jeg ikke signerte for klubben da jeg hadde muligheten, men det tok ham seks år å snakke med meg igjen, avslutter Gazza.

Fotnote: Paul Gascoigne har i lang tid slitt med alkohol- og rusproblemer. Han har nå vært rusfri i fire måneder, og er for øyeblikket på Providence Project behandlingssenter i Bournemouth.

Powered by Labrador CMS