– Jeg følte meg forrådt av Ed

I et åpenhjertig intervju forteller Patrice Evra at Ed Woodward tok alle midler i bruk for å beholde venstrebacken i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Avsløringen er overraskende, all den tid franskmannen har blitt observert sammen med Woodward på United-kamper ved flere anledninger. Ifølge rapportene skal Evra ha vært aktuell for en lederstilling i Manchester United.

Til Guardian forteller imidlertid 39-åringen at han ikke hadde mye til overs for Woodward da han forlot klubben i 2014.

Evra snakker mye om sitt gode forhold til Sir Alex Ferguson i intervjuet og karakteriserer sesongen med David Moyes som «mission impossible».

– Jeg gjorde mitt beste for Moyes, men jeg visste at det ville bli en katastrofe. Spillerne respekterte ham ikke på samme måte.

Franskmannens daværende ektefelle ønsket å forlate Manchester, og med utgående kontrakt aksepterte Evra et tilbud fra Juventus.

Som lyn fra klar himmel trigget imidlertid Woodward en forlengelsesklausul på ett år i Evras kontrakt.

– Jeg følte meg forrådt av Ed. Jeg ga beskjed til Juventus om at jeg fortsatt ville komme.

Woodwards neste trekk var et nytt kontraktsforslag. To år, høyere lønn, kapteinsbindet og testimonial. Det var for sent for Evra, som ville respektere avtalen med Juventus.

Den franske backen endte i Juventus sommeren 2014 til tross for Woodwards forsøk på å holde ham i klubben. Ett år senere spilte han Champions League-finale for Juventus.

– Eks-kona mi sa: Ser du? Manchester er nesten i Championship, mens du er i finalen. Jeg svarte at jeg elsker Juventus, men selv om de skulle vært i Championship ville jeg heller spilt for United. Ingenting slår kjærligheten min for dem.

TØFFE TIDER: Patrice Evra forteller at det var vanskelig i United uten Sir Alex Ferguson.
TØFFE TIDER: Patrice Evra forteller at det var vanskelig i United uten Sir Alex Ferguson.

Spurte Ronaldo om Fernandes

Etter opphold i Marseille og West Ham har Evra lusket i kulissene, både på Old Trafford og på Carrington. I intervjuet forteller 39-åringen at han hadde en finger med i spillet da Bruno Fernandes ble hentet i januar.

– Ole tekstet meg da de ville signere Fernandes. Jeg spurte om råd fra Cristiano Ronaldo. Cristiano sa at Bruno er en flott og profesjonell fyr. Derfor sa jeg til Solskjær at han burde gå for ham. Uten Fernandes tror jeg ikke de hadde kvalifisert seg til Champions League, sier Evra.

Han tror imidlertid det er for tidlig å utfordre Liverpool og Manchester City.

– Ikke ennå, men vi beveger oss i riktig retning.

– Jeg elsker Ole. Det var en gang vi satt på benken sammen, og jeg begynte å snakke til ham. «Patrice, jeg er fokusert», sa han mens han analyserte motstanderen.

LAGKAMERATER: Patrice Evra og Ole Gunnar Solskjær på trening sammen med Wes Brown i 2006.
LAGKAMERATER: Patrice Evra og Ole Gunnar Solskjær på trening sammen med Wes Brown i 2006.

– Paul er misforstått

En annen United-profil Evra har et godt forhold til er Paul Pogba. Søndag uttalte franskmannens agent at Pogbas fremtid er i Manchester United.

– Paul er virkelig misforstått. Folk snakker om frisyrene hans, men han er en flott og beskjeden gutt. Det var viktig at Fernandes kom inn og tok noe av oppmerksomheten vekk fra Paul. Han er en lykkelig person, og vi har hatt et tett forhold lenge.

I intervjuet snakker Evra også om rasisme og forteller flere historier om Ferguson fra United-tiden.

Powered by Labrador CMS