– Du må kunne historien. Det er ingen unnskyldning

Patrice Evra om det å være United-spiller.

Publisert Sist oppdatert

Han har Manchester United i blodet, Patrice Evra, noe som var en av grunnene til at han er inne i topp 50 over tidenes største United-spillere i kåringen vi nå holder med på.

LES OGSÅ: Vi er kommet til 15. plassen i topp 50-kåringen

Nå har han snakket med United i podcasten UTD Podcast, som legges ut mandag ettermiddag i sin helhet.

Der understreker han viktigheten av å forstå hva klubben handler om, noe Supporterklubben gjerne vil utfordre alle oss supportere på også. 

– Hver gang jeg tok Sir Bobby Charlton i hånda så følte jeg noe. Hver gang jeg så ham sammen med oss på flyet, da jeg visste hva som skjedde med lagkameratene hans (den gangen i 1958), så tenkte jeg: «Denne personen er et mirakel».

– Kanskje noen av de yngre, og det er ingen unnskyldning selv om man er seks sju (år gammel), hvis du spiller for denne klubben så må man kjenne til alle som har jobbet for denne klubben. Det er veldig viktig. Det er ingen unnskyldning. Det handler egentlig bare om å se noen DVDer, som jeg gjorde.

LIGAGULLET I 2011: Patrice Evra smiler sammen med en av United aller største legender, Sir Bobby Charlton. Og vet du ikke hva Charlton har gjort for United? Les deg opp!!!
LIGAGULLET I 2011: Patrice Evra smiler sammen med en av United aller største legender, Sir Bobby Charlton. Og vet du ikke hva Charlton har gjort for United? Les deg opp!!!

– Derfor visste jeg, hver gang jeg tok på meg trøya, om alle som tidligere hadde hatt den på seg og vunnet (trofeer). Det handler om å respektere tradisjonen, filosofien. Jeg tenkte: «Jeg kan ikke skuffe disse menneskene».

– Hvis du spiller for Manchester United så spiller du ikke for deg selv. Du bruker ikke United for å bli berømt eller få mange følgere på sosiale medier. Du spiller fordi du vil gi noe tilbake til fansen, sier han – og forteller en historie fra Fergusons periode, der spillerne følte seg for slitne til å skrive autografer og samlet gikk inn på spillerbussen. Ferguson skrev imidlertid autografer i 45 minutter og ga etterpå spillerne huden full for ikke å bry seg om supporterne – og sendte dem derfor ut av bussen igjen for å skrive autografer.

Les hele saken hos manutd.com.

Powered by Labrador CMS