– Jeg burde ha revet hodet av ham!

OPPDATERT Roy Keane er ikke bare nådig i sin omtale av tidligere nestsjef på Old Trafford, Carlos Queiroz.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere United-kaptein Keane satt i ITV-studioet som ekspertkommentator under onsdagens VM-kamp mellom Queiroz’ Iran-mannskap og Spania. Der avslørte han et anstrengt forhold til den 65 år gamle portugiseren.

Irans nåværende landslagssjef var i to perioder Uniteds assisterende manager under Sir Alex Ferguson, først i 2002/03-sesongen og deretter fra 2004 til 2008, den siste etter å ha kommet tilbake fra en mislykket sesong som manager for Real Madrid. Således var han Keanes overordnede i til sammen to og en halv sesong før Sir Alex Ferguson, i november 2005, ba den kontroversielle iren om å forlate Old Trafford.

– Ypperlig trener

Under onsdagens tv-sending innledet Keane med å rose sin gamle nestsjef for hans egenskaper som trener:

– I likhet med en rekke andre trenere jeg jobbet under i United, var han en strålende trener. Kanskje var han noe defensivt orientert, men jeg hadde et godt forhold til ham, spesielt i hans første periode i klubben.

– Men, da han kom tilbake og frem til min siste tid i klubben, fant jeg ham veldig respektløs overfor meg og forholdet vårt brøt sammen.

– Han stilte spørsmål ved min lojalitet, så jeg ba ham om å dra et visst sted. Noe av det jeg angrer mest på, er at jeg ikke rev hodet av ham. Men han er en ypperlig trener og gjør en glimrende jobb.

– Vanskelig menneske

Heller ikke Patrice Evra, som i likhet med Keane satt i studio under kampen mellom Iran og Spania, hadde noe å utsette på Queiroz’ treneregenskaper. Derimot ga han uttrykk for visse reservasjoner med hensyn til portugiserens væremåte:

– Carlos er en du har følelsen av aldri smiler. Treningsøktene hans er perfekte, men som menneske er han veldig vanskelig, sa Evra, som vant to ligamesterskap og Champions League innen Queiroz forlot Old Trafford i 2008.

Landslagssjef

Etter sin andre periode på Old Trafford takket Carlos Queiroz ja til å overta jobben som landslagstrener for Portugal. Han slet lenge med å få skikk på mannskapet sitt, men lyktes til slutt – gjennom play-off – med å kvalifisere det for VM i Sør-Afrika i 2010. Der ledet han laget til 16.-delsfinalen, hvor senere verdensmester Spania, med 1-0-seier, satte en stopper for videre deltakelse.

Året etter overtok Queiroz ansvaret for det iranske landslaget, hvor han siden har hatt stor suksess ved å lede landet til to VM-sluttspill. Det har ingen klart tidligere.

Powered by Labrador CMS