Deler Zlatan-historie: – Han var gal

Rod Thornley jobbet i Manchester United i 19 år. Slikt blir det gode historier av.

Publisert Sist oppdatert

Terapeuten, bror av tidligere United-spiller Ben, jobbet i klubben fra 2000-2019.

På spørsmål om hvem som, i løpet av de snaut tyve årene som United-ansatt, gjorde best eller størst inntrykk på ham, svarer han følgende: 

– Oi, det er et godt og vanskelig spørsmål, sier han. Det er tydelig at hjernen jobber. Og duoen han først kommer på, er ingen hvem som helst.

– Jeg har et svært godt forhold til Wayne Rooney og kommer ikke utenom han. Men den som har gjort best inntrykk på meg, er Juan Mata.

– Han er nok den fineste fyren jeg noensinne har møtt i fotballen. For en elskverdig fyr, forteller Thornley i et intervju med united.no.

Han trekker også fram en annen spansktalende spiller.

– Falcao var i United en liten periode og rundt juletider gjorde han noe ingen har gjort før: Han kjøpte julekurv til alle ansatte som jobbet rundt laget. Det høres kanskje ut som en liten greie, men for en fin ting å gjøre. Alle ble overrasket og glade, forteller han. Så tar han seg litt betenkningstid.

Allerede har han nevnt tre stykker, men Thornley har naturligvis blitt kjent med og møtt mange personligheter på veien. Og som han selv sier: Historiene er både mange og gode, men det er ikke dermed sagt at de er enkle å hoste opp i farta.

Men plutselig går det opp et lys for ham.

– Zlatan Ibrahimovic! Han var en galning. En fantastisk fyr, men for en bølle. Han var gal, gjentar Thornley – og kommer med et eksempel:

 

Svensken kom gratis fra PSG og leverte 22 målpoeng på 33 kamper i Premier League. Men det var ikke bare ute på banen superstjernen gjorde inntrykk.

– I og rundt garderoben var han høylytt og en sentral skikkelse. Tidvis er han frekk, slik Zlatan er. Jeg kom veldig godt overens med ham og synes han var artig.

– Var han populær blant spillerne?

Det var noen som likte ham. Også var det andre som ikke likte ham, røper Thornley – uten å ville si noe mer om akkurat den saken.

Sist navn ut er en kulthelt i Manchester United. Og som Thornley selv påpeker, har vedkommende med tiden kanskje til og med blitt mer kjent for et slagord enn for sin glimrende karriere som United-spiller.

Mannen Thornley snakker om, er naturligvis Patrice Evra:

Powered by Labrador CMS