– Minner meg om Van Nistelrooy

OPPDATERT 16.55 Og Robin van Persie scorer akkurat nå oftere enn hva Uniteds legendariske målmaskin gjorde.

Publisert Sist oppdatert

219 kamper spilte Ruud van Nistelrooy for United. Han scoret 150 mål.

Det innebærer ett mål i hver 1,46 kamp.

Robin van Persie har startet med ti scoringer på totalt 13 kamper.

Det er én scoring hver 1,3 kamp.

– Folk kan se hvor sterk mentalt han er, og det virker allerede som om han har spilt for oss i mange år. Han minner meg om Van Nistelrooy.

– Jeg spilte nemlig med Ruud da jeg kom til United, og jeg husker hvor fantastisk han var. Foruten at begge er nederlendere, handler det først og fremst om touchen da de mottar ballen. Robin er en toppspiller, og man kan se hvorfor United ønsket ham så mye. Jeg håper bare det fortsetter. I United handler alt om å gjøre det i hver eneste kamp. Vi andre må gjøre det vi kan for at han skal ha det bra.

– Fortsetter det, kan han bli én av de beste.

Rio Ferdinand trives også med en ny og supereffektiv spiss.

– Når han får sjansen, så scorer han alltid. Det er den kvaliteten han har, sier Ferdinand.

– En ny spissrolle

Robin van Persie tror mye av grunnen til storspillet kommer av sin nye rolle i United. Han mener at samarbeidet med Wayne Rooney har skapt en ny spisstype. Tidligere har det vært delt opp i en goalgetter og en kreativ tilrettelegger, men Van Persie mener at han og Rooney har mikset sammen de rollene.

– Jeg kaller det en «ni og en halv-rolle», som innehas av begge to. Både jeg og Rooney har spilt bak hverandre, for så å spille høyere oppe. Det fungerer bra for oss og forhåpentligvis kan vi holde det gående, sier Van Persie.

Powered by Labrador CMS