Tilbake på vinnersporet?

PREVIEW: Etter tre ligakamper uten seier går ferden til Selhurst Park.

Publisert Sist oppdatert
Manchester United v Fulham - Premier League
SKUFFET: En skuffet David Moyes etter Fulhams sene utligning.

På ti kamper etter nyttår er det bare én gang United-fansen har kunne jublet for seier («seieren» mot Sunderland i ligacuphjemmekampen kan vi ikke akkurat telle med når det er snakk om å juble, siden United røk ut likevel), noe som er svært så uvanlig for en klubb som Manchester United.

Konsekvensen den dårlige formen har fått er manglende avansement i både FA-cup og ligacup, i tillegg til at Champions League-fotball i 2014/15-sesongen ser mindre og mindre realistisk ut. Elleve poeng opp til Liverpool, åtte poeng opp til Tottenham, og om Everton vinner hengekampen sin (hjemme mot Crystal Palace) så er det seks poeng opp til dem også.

Og alle de fire må passeres.

Kanskje er den beste sjansen til Champions League-spill neste sesong å vinne Champions League denne sesongen, men også til det er United i beste fall outsider. Men Olympiakos er ingen umulig motstander, og en vet jo aldri hva som kan skje videre.

Første kamp mot Olympiakos er tirsdag, og siden Crystal Palace-kampen er lørdag kveld blir det spennende å se hvordan Moyes prioriterer. Blir noen spart? 

Før kampen bør du ta en titt på saken vår med litt tall og statistikker relatert til Crystal Palace, og også dette tilbakeblikket om tidligere turer til Selhurst Park.

Crystal Palace

Crystal Palace v West Bromwich Albion- Premier League
MANAGER: Tony Pulis.

Crystal Palace har vunnet fem av sine sju hjemmekamper i ligaen under Tony Pulis, inkludert seier i de tre siste hjemmekampene, og denne sterke hjemmeformen er hovedgrunnen til at Eagles plutselig ser ut som et lag med brukbare muligheter til å overleve. Og det er alt som betyr noe, ifølge Palace-fansen.

Crystal Palace har hatt enda lenger tid til å forberede seg til dette oppgjøret. I likhet med United hadde sør-London-klubben spillefri sist helg, siden de er ute av FA-cupen, men også midtuka før dette endte opp uten kamp. Palace skulle spilt borte mot Everton samtidig som United spilte 0-0 mot Arsenal, men den kampen ble det ikke noe av på grunn av det dårlige været i den nordvestlige delen av landet den dagen.

Forrige kamp er derfor hjemmekampen mot West Bromwich lørdag 8. februar, en kamp som ble vunnet 3-1 etter mål av Chamakh, samt nysigneringene Tom Ince og Joe Ledley.

crystalpalace200

Det er ventet at han kan være på benken igjen mot United, og selv om har ytterst lite å vise til i Premier League, så er dette ikke en spiller United skal ta for lett på. Han scoret tross alt 31 mål for Crystal Palace i fjorårssesongen, og andre spisser har med hell tatt steget opp fra de lavere divisjoner de siste sesongene – og noen av disse har jo også scoret mot United.

Manchester United

Manchester United Training Session
TILBAKE: Marouane Fellaini.

Ut fra hva som har blitt sagt tidligere er det naturlig å anta at både Jonny Evans og Phil Jones kan være tilbake til denne kampen. Danny Welbeck, en annen spiller som også har vært ute, er heller neppe langt unna. En annen som er usikker er Rafael, som måtte ut mot Arsenal etter en hjernerystelse. Marouane Fellaini var tilbake på benken mot Arsenal, uten å komme på banen, og kanskje blir det heller her comebacket kommer.

Det er derimot lite som tyder på at Nani er tilbake til denne kampen, siden han er ventet å være ute til mars.

Ellers er de store spenningsmomentene rundt hvilke spillere Moyes eventuelt sparer til Olympiakos-kampen, om noen i det hele tatt. I forsvaret er det såpass tynt at det er vanskelig å si om en har råd til det, det kommer an på hvem som er tilbake fra skade eventuelt.

Adnan Januzaj har startet på benken i samtlige kamper etter at Juan Mata signerte, og kanskje er han tilbake i startoppstillingen mot Palace.

Ellers vil mye oppmerksomhet være på Wayne Rooney etter at han signerte ny kontrakt, og han kan spille sin 300. ligakamp for Manchester United. Det er kun Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, Roy Keane og Rio Ferdinand som har flere Premier League-kamper for United. Når det gjelder ligakamper generelt er det derimot 34 mann foran ham også etter lørdagens kamp.

Dommeren

Hull City v Manchester United - Premier League
UTVIST: Antonio Valencia bør unngå det røde kortet om han får spilletid mot Palace.

Michael Oliver dømmer kampen. En av Tony Pulis’ menn, Dave Kemp, har sagt seg fornøyd med dette siden han betegner Oliver som en god dommer. Til tross for sin unge alder har Oliver gjort seg fortjent til mye respekt, og han er ikke blant de dommerne som oftest er involvert i de store kontroversene, selv om han fremstår som uredd.

Han har dømt United tre ganger denne sesongen, noe som har endt med to seiere og ett tap (en brukbar statistikk for United nå til dags). Han dømte hjemmeoppgjørene mot West Bromwich og Arsenal, mens forrige gang han var hoveddommer i en United-kamp var i bortekampen mot Hull City i romjula. I sistnevnte kamp viste han ut Antonio Valencia.

Oliver dømte sist Crystal Palace i bortekampen mot Tottenham, der han ga Palace et straffespark (uten at det hjalp stort). Dette er også den eneste gangen han har dømt klubben tidligere denne sesongen.

Powered by Labrador CMS