ralffa

– Jeg trenger ikke å være brutal, men jeg kan svare på alle Eriks spørsmål

Publisert Sist oppdatert

I den første og åpne delen av fredagens pressekonferanse fortalte Ralf Rangnick at det trolig kom til å mangle en del spillere i siste seriekamp mot Crystal Palace søndag.

Deretter handlet det en del om kontakten hans med Erik ten Hag, som var startet, men som trolig vil innebære flere prater.

Det ble også temaet på den sperrede delen av pressekonferansen: Hva kom han til å si til den nye United-manageren? Blir det brutalt?

– Jeg kan svare på spørsmålene han har. Jeg trenger ikke å være brutal, men jeg har nå denne erfaringen her bak meg, og selv om det ikke gikk som jeg ønsket så er det fortsatt noe jeg ikke ville gått glipp av.

rtre
SISTE UKE MED GJENGEN: Ralf Rangnick leder sin siste United-kamp som manager søndag.

– Som manager så vil man alltid vinne flere kamper enn man taper, og i mine to siste perioder i Leipzig så tok vi hele tiden et snitt på to poeng per kamp. Da ble vi nummer tre og to. Selv om det så lysere ut for et par måneder siden her så klarte vi ikke å stabilisere oss på det, og det er jeg veldig skuffet over.

– For det så må vi også være selvkritiske. Alle kunne gjort det bedre. Jeg også.

– Nå handler det imidlertid om å trekke de rette konklusjonene fra det som har skjedd, og sørge for at klubben utvikler seg til rett nivå, til det nivået supporterne forventer at United skal være på, sa Rangnick.

Han fikk også spørsmål om hva Ten Hag burde starte med.

– Det er han erfaren nok til selv å vite. Jeg skal ikke gi ham råd om preseason eller treningsukene.

– Dessverre fikk jeg aldri noen preseason med laget. Jeg kom i desember, så fikk vi covid-utfordringer og selv i de to ukene uten kamp kunne vi ikke fly noe sted.

– Det som er bra er at han kan jobbe med gutta fra dag én neste sesong. Det er faktisk unntaket. 70 prosent av managerskiftene skjer jo i sesong. Dette er bra for Erik. Det gir ham mulighet til å velge riktige spillere, sammen med styret og speideravdelingen.

– Som jeg har sagt før – hvis det er en god ting som har kommet ut av denne svake sesongen så er det at det er ganske åpenbart hvilke områder vi må forbedre oss på.

ralfpr
RANGNICK: Tviler på at det blir altfor mange unggutter å se neste sesong.

Rangnick tror ikke at supporterne skal forvente at altfor mange av unggutta tar steget opp neste sesong.

– Ikke alle, nei. Kanskje én eller to eller til og med tre. Kanskje de bør få sjansen i oppkjøringen, så de kan vise Erik hva de er gode for.

– Samtidig, for en 18- eller 19-åring, så handler det om spilletid, og hvis de ikke får det her så kan det også gi mening å sende dem ut på lån, slik vi gjorde med James Garner og en del andre.

– Hannibal (Mejbri) og (Alejandro) Garnacho har allerede debutert, men nå handler det om spilletid. De må spille på høyest mulig nivå. Det er nemlig ikke nok å trene. De må også spille på høyest mulig nivå, sa Rangnick.

Powered by Labrador CMS