– Det har vært sprøtt

Det hender Paddy McNair klyper seg selv i armen.

Publisert Sist oppdatert

Paddy McNair er blant de største talentene Manchester United har. Han fikk førstelagsdebuten mot West Ham i september, etter kun 11 opptredener for U21-laget.

– Det har gått så fort. I fjor tror jeg at jeg spilte 11 kamper for U21-laget, og forhåpentligvis får jeg i nærheten av 11 kamper for førstelaget innen slutten av sesongen, fortalte 19-åringen til MUTV i forkant av oppgjøret mot Crystal Palace.

mcnair duell

McNair har allerede fire kamper i frakken, og var med fra start da United slo Crystal Palace lørdag. Unggutten innrømmer at tilliten fra Van Gaal kom overraskende på han.

– Det har vært noen sprø måneder. Jeg spilte med U21-gutta for to måneder siden, så spiller jeg plutselig foran 75000 tilskuere på Old Trafford. Det er gøy, og jeg nyter hvert minutt.

Landslaget

Stopperens ferdigheter har ikke gått ubemerket hen i hjemlandet, og i oktober ble han tatt ut til landslagsspill av manager Michael O’Neill, som ikke må forvekles med navnebror Martin. Dessverre måtte han trekke seg med skade. 14. november reiser Nord-Irland til Bucuresti for kvalifiseringsmøtet med Romania. Dit skal også Paddy McNair.

O’NEILL: Men ikke Martin.
O’NEILL: Men ikke Martin.

– Det var litt frustrerende fordi jeg hadde tatt ut for Nord-Irland, så jeg gikk glipp av muligheten der. Jeg er glad for at han tok meg ut igjen. Det er en drøm å bli uttatt. Jeg tror forrige gang de var i en stor turnering var i 1986, så hvis jeg kunne ha hjulpet dem med å nå Frankrike i 2016 hadde det vært supert.

Og det er ikke noe å si på nordirens historiekunnskaper. 1986 var året. Dette var også sist Ungarn, Canada og Irak var med i mesterskapet. Da var det Argentina og «Guds hånd.» I 2016 er det kanskje Nord-Irland og Paddy McNair.

Powered by Labrador CMS