– Fotballen han kom fra i Arsenal var veldig annerledes

Vi har snakket med TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om Alexis Sánchez.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kom bekreftelsen fra José Mourinho om at Alexis Sánchez sannsynligvis er ute i hele desember, og går glipp av den travle tiden rundt jul og nyttår.

Det er en type nyhet som egentlig skulle vært større enn den faktisk fremstår som nå.

At han har høyest lønn i klubben, betyr ikke at han automatisk må være best, men det sier noe om hva slags forventninger United har – eventuelt hadde – til chileneren.

Da United snappet ham fremfor nesa på City, så lå det jo et håp der om at Sánchez skulle være mannen som gjorde United best i byen igjen.

Slik har det ikke akkurat blitt. Nå blir Sánchez-skaden nærmest møtt med et skuldertrekk. I kampen før skaden var nemlig Uniteds nummer sju rett og slett vraket. Ikke bare fra førsteelleveren, som mot Crystal Palace, men fra hele troppen.

Vi blir ikke enige om hvor på banen han er best, siden vi ikke har fått det beste ut av ham, og det spekuleres også i om han rett og slett er over toppen.

At Sánchez går glipp av den travleste delen av sesongen, er rett og slett ikke så rystende som det burde være.

– Overraskende

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker kommenterte tirsdag kampen mellom United og Young Boys, og hadde kanskje forventet å kommentere Sánchez der.

United.no møtte tilfeldigvis TV 2-kommentatoren på Heathrow noen dager senere, og spurte ham der om han er overrasket over hvor store problemer Sánchez har hatt i United.

– Ja, det er jeg jo. Han var jo både en av Premier Leagues beste angrepsspillere og en 29-åring med lang fartstid i ligaen. En litt typisk Mourinho-signering, egentlig. Han skulle jo ikke behøve så mye akklimatiseringstid, men vi så jo i vår at han trengte det. Og det sa vel Mourinho også, at han kom til å slå ut i full blomst i høst. Og nå er han jo ikke på laget, så det er jo åpenbart overraskende.

Vi gjør oppmerksom på at intervjuet ble gjennomført før omfanget av Sánchez-skaden var kjent.

VRAKET MOT YOUNG BOYS: Alexis Sánchez.

– Vanskelig å være offensiv spiller under Mourinho

Svært få, om noen, vil mene noe annet enn at Sánchez ikke har prestert så godt som vi kunne håpe på. Men hvorfor har det egentlig blitt slik?

– Det mest nærliggende er jo å tenke at det er dårlig stemning, og at han ikke trives i klubben. Det har vi jo sett før, med store spillere, at når trivselen ikke er der, så hemmer det prestasjonene ganske dramatisk.

Tror du at han ikke passer inn i Mourinhos taktikk?

– Det er vanskelig å være offensiv spiller under Mourinho om dagen. Men det er klart; den fotballen han kom fra i Arsenal var jo veldig annerledes. Jeg tror det var veldig mye offensiv samhandling på treningsfeltet under Wenger. Det ser ikke ut som om det er like mye av det i Manchester United.

FORSKJELLIGE: Arsene Wenger og José Mourinho.

– Det er jo flere som lider for øyeblikket i United. De scorer jo veldig lite mål, og det er jo åpenbart at Lukaku og Rashford har trøbbel med selvtilliten foran mål.

– Oppsiktsvekkende dårlig leveranse

Sánchez er en allsidig spiller som har briljert i flere posisjoner for sitt land og for klubbene sine, og han har også spilt i flere posisjoner for United.

Hvor synes så Alsaker at 29-åringen passer best inn i Mourinho-stilen?

– Han gjorde det jo bra som midtspiss, men jeg har vel egentlig lenge sett på ham som en slags venstrekant i en 4-2-3-1. Han har fart, han har godt skudd og han har også den evnen til å dra seg inn i banen og løfte ganske presist inn på bakerste stolpe – å finne folk med følsomme pasninger.

HER FUNGERTE FOR EN GANGS SKYLD TELEPATIEN: Sánchez hadde to målgivende pasninger mot City da vi hindret naboen i å vinne ligaen på derbydagen i april. Den ene var etter at han beveget seg innover på lignende vis som Alsaker beskriver.

– Det var vel Ruud Gullit som sa i studioet vårt at gode spillere spiller godt sammen, uten at de må bli opplært og trene så veldig mye. Men for meg fremstår Sánchez i United som ivrig – som jo er kroppsspråket hans – men så skjer det veldig lite når han får ballen. Han ser ned, og han får ikke de bevegelsene rundt seg som gjør at han kan kvitte seg med ballen fort, og så begynner han å løpe litt på tvers før det koker bort i kålen.

Alsaker oppsummer det hele slik: 

– Oppsiktsvekkende dårlig leveranse så langt, det må jeg si.

Powered by Labrador CMS