Manchester United Pre-Season Training Session

Ryktesaker, uke 31

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 6. august

09.00: Sunday Mirror skriver om Uniteds interesse i Sofyan Amrabat, og gjengir der også noe fra den italienske avisen La Repubblica, om at Fiorentina venter på et United-bud og at når det kommer så kan det fort hende at United får kjøpe spilleren selv for «bare» 30 millioner euro. Amrabat var utelatt fra Fiorentinas tropp som lørdag tapte 2-0 i en treningskamp mot Newcastle.

08.45: Matej Kovar skal være aktuell for både Hull og Røde Stjerne Beograd. Det skriver The Suns Alan Nixon, som legger til at United skal være villig til å slippe keeperen som vant ligaen på utlån i Sparta Praha forrige sesong permanent denne gangen. Hull skal imidlertid også ønske et lån. Samtidig kan Radek Vitek havne på lån i Accrington Stanley.

08.40: Det har vært ganske stille rundt Hannibal den siste tiden, selv om han ikke har fått spilletid for United. I slutten av juli ble det imidlertid hevdet fra tunisisk hold at Luton og Leicester kunne tenke seg ham på lån. Monaco, Feyenoord og Rennes skal også ha forhørt seg.

08.30: Dean Henderson virket en stund å være på vei til Nottingham Forest, men nå virker det som om Arsenals Matt Turner og også Kasper Schmeichel fra Nice er keeperne som kan ende i Forest.

08.20: Ajax-spiller Mohammed Kudus har lenge vært nevnt som et alternativ for United, men nå ser det ut som om han blir Brighton-spiller for cirka 40 millioner euro. Det skriver David Ornstein i The Athletic.

Lørdag 5. august

08.30: Et rykte litt ut av ingen ting, men Erik ten Hag skal altså ha gitt United-styret beskjed om at han ønsker Aurelien Tchouameni inn dørene på Old Trafford. Det skriver spanske Sport, også gjengitt av BBC. Videre skriver den spanske nettsiden at United skal være inne på tanken å presentere et bud som ligner på det budet de la inn på Casemiro for ganske nøyaktig ett år siden. 

Med tanke på at United høyst sannsynlig må selge unna spillere før de kan kjøpe og at prislappen på Tchouameni kommer til å være høy, kombinert med de hyppige ryktene til Sofyan Amrabat, ville vi tatt dette rykte med en stor klype Maldon havsalt. 

Bayern Munchen skal også være interessert i 23-åringen.

Fredag 4. august

15.10: United-aktuelle Sofyan Amrabat er ikke med i Fiorentinas tropp som møter Newcastle til treningskamp i England lørdag.

07.30: Det virker å være ganske kjent at United må selge før det kan hentes noen inn nå, men rapportene fra Italia er noe mer offensive: Journalisten Alfredo Pedulla sier at det har vært såkalte hemmelige samtaler mellom United og Fiorentina om Sofyan Amrabat, noe som egentlig ikke vil overraske, siden alle klubber gjør forarbeid før et mulig kjøp. Midtbanespilleren som var så god for Marokko under VM kan bli neste mann inn på Old Trafford, spesielt hvis United får solgt Fred og/eller Donny van de Beek.

Amrabats Fiorentina spiller forresten bortekamp mot Newcastle lørdag.

Torsdag 3. august

21.30: Fabrizio Romano skriver at Rasmus Højlund har signert en femårskontrakt med United. Les mer HER.

20.00: Fabrizio Romano skriver at United og Real Sociedad fortsetter samtalene for en avtale om Donny Van de Beek. Forhandlingene vil fortsette de neste dagene.

«Følelsen forblir den samme for Fred som vil 100 % forlate United», skriver han videre.

Romano skriver også at dette er et avgjørende trinn for Amrabat-avtalen, men at det ikke er sendt noe bud enda.

19.00: Miguel Delaney fra The Independent skriver at David Moyes er innstilt på å hente Harry Maguire til West Ham før den nye sesongen, men det virker som at klubbens rekrutteringsteam har forsøkt å legge frem mer langsiktige alternativer.

West Ham vil inngå en avtale om Maguire hvis de kan få ham for 20 millioner pund, men United ønsker rundt 30 millioner pund.

09.00: Bayern Münchens Leon Goretzka skal fortsatt være tilgjengelig på markedet, selv om han selv helst ønsker å bli hos tyskerne. Problemet hans er imidlertid at han ikke ser ut til å være fast på førstelaget denne sesongen, og United følger dermed fortsatt med på situasjonen.

08.10: Mike Keegan i Daily Mail skriver at det er usannsynlig at Kyliban Mbappé tar et mellomår i enten Chelsea eller United i Premier League mens han venter på det som da trolig blir en gratis-overgang til Real Madrid sommeren 2024.

07.45: Det skal ha vært Benfica-spiss Goncalo Ramos som var Uniteds backup-løsning for Rasmus Højlund. Det skriver Fabrizio Romano. Det spesielle er at siden Højlund valgte United og ikke Paris Saint-Germain, så er Ramos nå på vei til nettopp PSG for en totalpakke på 80 millioner euro.

Onsdag 2. august

20.25: Rasmus Højlund-annonseringen ser ut til å drøye til helgen. Samuel Luckhurst var først ute med nyheten og noen timer kom også Fabrizio Romano med samme informasjon. Les egen sak her.

15.30: Daily Mail nevner i en sak om Donny van de Beek at United ønsker cirka 25 millioner pund for midtbanespilleren som Real Sociedad nå kobles til, men vi får legge til at denne summen stod nevnt langt inni en sak om Donny, mest som en bisetning, så det er usikkert om det faktisk er reell informasjon eller noe de bare har nevnt fordi det er en sum som andre har spekulert i tidligere i sommer.

13.10: United vurderer å kaste seg inn i kampen om Southampton-midtbanespiller, Romeo Lavia, skriver Miguel Delaney i The Independent. Liverpool har forsøkt seg på spilleren i sommer, men uten å lykkes siden de ikke har villet innfri Southamptons ønske om å få 50 millioner pund for 19-åringen.

10.30: Avgjørelsen rundt Mason Greenwoods fremtid i United kan bare være dager – eller også timer – unna. Det sier Fabrizio Romano i en YouTube-oppdatering om flere klubber. Han mener at dette vil offentliggjøres før ligastart, og at det nå bare er opp til United når de velger å gjøre det.

Romano sier også at sitatene som nylig ble kjent fra Sofyan Amrabat, om han kunne komme til å bli i Fiorentina, er falske. Midtbanespilleren ønsker seg vekk, og da til United.

Transferguruen mener også at Fred garantert kommer til å forlate United, selv om det ser vanskelig ut med Galatasaray som hans nye klubb.

07.55: Leeds vurderer et bud på Brandon Williams. Det skriver Miguel Delaney i The Independent. Om Leeds ønsker et lån eller kjøp står det ingenting om, men United ønsker at de fleste spillere ut denne sesongen går permanent.

07.50: Hvis Bayern München ikke blir enig med Tottenham om et kjøp av Harry Kane før sesongstart, så forventer spilleren selv å bli i klubben videre. Det skriver Evening Standard. Kane står uten kontrakt neste sommer, og det kan dermed i teorien bety at alle toppklubber er aktuelle igjen neste sommer, men Evening Standard skriver at det heller ikke utelukkes at Kane skriver under på enda en ny kontrakt med Tottenham hvis de viser fremgang på banen med ny manager denne sesongen.

07.45: Rasmus Højlund gjennomførte tirsdag kveld legesjekk og alt det offisielle som skal til for å bli United-spiller, skriver Fabrizio Romano. Trolig offentliggjøres overgangen av United onsdag en gang.

Tirsdag 1. august

22.00: Fabrizio Romano melder at Real Sociedad har gitt United signaler om at de er interessert i Donny van de Beek. Innledende samtaler foregikk forrige uke. Klubbene diskuterer nå detaljer rundt avtalen.

21.00: Fabrizio Romano skriver at United ikke har tatt en avgjørelse enda rundt Jonny Evans. United er fornøyd med Evans prestasjoner under pre-season, og det forventes at et valg tas senere i august.

19.30: Det ryktes om at Jonny Evans er nær å signere en ettårsavtale med United etter at han ble løslatt fra Leicester. Midtstopperen ble med de røde på deres pre-season-turné i USA etter å ha trent på Carrington for å holde seg i form under jakten på en ny klubb. 35-åringen har imponert Erik ten Hag i kampene mot Lyon, Wrexham og Borussia Dortmund, ifølge Belfast Telegraph.

Evans har vært med i Uniteds akademi og spilte nesten 200 kamper for førstelaget før han dro til West Bromwich Albion i 2015.

13.30: 17-åringen James Nolan skal ha signert sin første profesjonelle kontrakt med klubben.

13.30: Ifølge ESPN i Nederland har Facundo Pellistri blitt rådet av Erik ten Hag om å gå på lån til Twente, klubben manageren selv representerte som spiller. Pellistri skal også være ønsket av Boca Juniors, som nylig signerte tidligere lagkamerat Edinson Cavani.

08.00: Det meldes fra Daily Mail at Liverpool forbereder et nytt bud på Romeo Lavia verdt 50 millioner pund. Det nevnes at United og Chelsea også er interesserte i 19-åringen, uten at det er noe som tyder på at United er i dialog med Southampton om midtbanespilleren.

Mandag 31. juli

11.00: En relativt rolig morgen på ryktefronten, noe som er naturlig i og med at Rasmus Højlund er blitt meldt klar for United fra alle kanter.

Det vi riktig nok kan ta med oss, er at Fabrizio Romano melder at det går inn i «avgjørende timer» når det gjelder Harry Kane-overgang til Bayern. Det, det betyr sett med United-øyne, er at den endeløse Harry Kane-sagen kan bli avsluttet en gang for alle.

Samt at de supporterne som håper på både Højlund og Kane, må forberede seg på å bli skuffet.

Powered by Labrador CMS