jasan

Ryktesaker, uke 24

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 20. juni

20.15: Den spanske journalisten José Felix Diaz melder at Paris St. Germain tok kontakt med Real Madrid forrige uke for å høre om hva slags planer de har for Raphael Varane. United er som kjent også interesserte. Varane skal fortsatt ikke ha svart på Real Madrids siste kontraktsforslag.

19.20: Italienske Corriere dello Sport skriver at Juventus er overrasket over Uniteds høye priskrav (80 millioner euro) på Paul Pogba. Den italienske klubben drømmer om å hente tilbake Pogba, men den prislappen er mer enn de kan makte.

11.40: Jan Åge Fjørtoft, som åpenbart snakker med noen på Dortmunds side av dette, skriver søndag dette på Twitter om Jadon Sancho:

09.10: Det var en del frem og tilbake rundt Jadon Sancho lørdag. Hadde United lagt inn et nytt bud eller ikke?

Vel, tyske Sport1 skriver søndag at de kan bekrefte at rapportene om at United hadde lagt inn et nytt og forbedret bud på Sancho stemmer. Det første budet var på 70 millioner euro. Det nye skal være på cirka 85 millioner euro. Dortmund skal imidlertid fortsatt kreve 90 millioner.

08.15: Raphael Varanes agenter håper på et møte med United denne uka for å se om de kan få til en avtale for midtstopperen. Det skriver Daily Mirrors Tom Hopkinson. Varane skal blant annet være misfornøyd med at Real valgte å forhandle om ny kontrakt med Modric, Lucas Vasquez og Sergio Ramos – som nå har forlatt klubben – før de kom til ham. I Mirror nevnes 50 millioner euro som en sum, selv om den de siste dagene i andre medier også har vært helt oppe i 80 millioner.

I saken står det også at Brandon Williams kommer til å sendes ut på lån kommende sesong.

08.10:  Spanske AS skriver om Real Madrids Luca Jovic, som er ønsket tilbake til Eintracht Frankfurt. Utfordringen er imidlertid da at Frankfurt først må få solgt Andre Silva – som både United og Chelsea har kikket på. Ingen av de to engelske klubbene har imidlertid gjort noe mer med sin mulige interesse den siste tiden. Silva scoret flere mål i Bundesliga enn Erling Braut Haaland forrige sesong.

08.05: France Football skriver – ifølge Mundo Deportivo – at Paris St. Germain nå også vurderer Kieran Trippier. Foreløpig skal Atletico Madrid ha priset ham for høyt for United (50 millioner euro), men PSG skal ha den engelske landslagsspilleren som en backup for Achraf Hakimi (Inter), som er deres foretrukne backalternativ i sommer.

08.00: United frykter at Paul Pogba vil nekte å skrive under på en ny kontrakt, bli en sesong til og så forlater klubben gratis neste sommer. Det skriver Sunday Mirrors Simon Mullock. United vil heller selge Pogba nå enn å la ham gå gratis neste sommer, men får det altså kanskje ikke som de vil. Fredag ble det i Frankrike skrevet at Pogba ikke ville fornye kontrakten sin med United.

Lørdag 19. juni

18.40: Ifølge Jan Åge Fjørtofts kilder, skal United ikke ha lagt inn noe nytt bud på Jadon Sancho siden det første tilbudet ble lagt frem for Borussia Dortmund for ti dager siden.

14.23: AS skriver om Real Madrids Pau Torres-interesse, men på grunn av den økonomiske situasjonen tilsier alt at et eventuelt forsøk på å hente Torres blir sommeren 2022 for den spanske hovedstadsklubben. Avisa skriver at det er andre klubber som er interesserte, og nevner spesifikt United som en klubb som ser på Torres som ideell når det gjelder pris, alder og spillertype.

08.06: Manuel Locatelli har imponert stort i de to første Italia-kampene i EM, og Sassuolo-midtbanespilleren har en stund blitt koblet til flere storklubber, og Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skriver om interesse fra United også.

Ifølge mellommenn skal Chelsea, United, Arsenal og Tottenham alle være interesserte i den 23 år gamle midtbanespilleren, men Locatelli er uansett i utgangspunktet ventet å havne i Juventus. Sassuolo forventer en overgangssum på 60 millioner euro, hevdes det.

Fredag 18. juni

19.38: Denne gikk oss hus forbi her om dagen, men Jonathan Shrager (som har hatt innsideinformasjon i sesongen som gikk) skrev på Twitter at han har blitt fortalt at Axel Tuanzebe kommer til å bli lånt ut hele den kommende sesongen – og at både klubber i Premier League og i utlandet skal være interesserte.

18.21: Franske medier har litt om Paul Pogba og PSG-ryktene i dag. Vi har lagt det inn i en egen sak her.

07.45: Cadena Ser-journalist Mario Torrejon (som vi ikke kjenner kredibiliteten til) melder at det kan være at Raphaël Varane verken forlenger med Real Madrid eller drar derfra i sommer. Han skal være fristet av United og Premier League, men blir kanskje i Real Madrid frem til han kan gå gratis neste sommer. Ifølge Torrejon så tror ikke Real Madrid at han skriver under med dem. De har gitt ham to tilbud uten at han har akseptert, noe som betyr at den spanske hovedstadsklubben forventer å miste ham.

07.15: Det er bare Daily Star, men samtidig henger det på greip at Jesse Lingard først skal ha samtaler med United om fremtiden når han returnerer fra ferie i juli. Det betyr at det kommer til å ta litt tid før man vet om Lingard blir, forlenger eller selges.

00.05: The Telegraph gjentar det The Times har skrevet tidligere, nemlig at Sergio Ramos’ avgjørelse om å forlate Real Madrid kompliserer Uniteds jakt på Raphael Varane, ettersom de hvitkledde nå er motvillige til å la begge de to kontinuitetsbærerne gå i samme vindu.

Den spanske hovedstadsklubben skal tidligere ha vært klare til å bytte Varane mot en pengesum.

Avisen skriver også at United ønsker å signere en midtstopper, en spiss og en defensiv midtbane, selv om høyrekant Jadon Sancho fortsatt er førsteprioritet.

Torsdag 17. juni

23.20: Spanske Carrusel Deportivo er ikke kilden vi har mest kjennskap til, og følgelig heller ikke dem vi stoler mest på. Ettersom det har vært en Raphael Varane-preget dag, tar vi likevel med denne.

Radiokanalen skriver nemlig at Real Madrid allerede planlegger den nye sesongen uten sin franske midtstopper, etter hans gjentatte kontraktsavslag. PSG og United nevnes som potensielle beilere.

19.05: The Times heller kaldt vann i blodet på dem som ønsker seg Raphael Varane til United. I en artikkel skrevet av blant andre United-korrespondent Paul Hirst, hevder avisen nemlig at at Real Madrid har gjenåpnet samtalene om en ny kontrakt med franskmannen, etter at Sergio Ramos onsdag meldte at han vil forlate den spanske hovedstadsklubben denne sommeren.

Carlo Ancelotti skal visstnok se for seg Varane og nysignerte David Alaba som sitt stopperpar før neste sesong.

Avisen skriver for øvrig at United nok ikke vil gjøre et fremstøt på nevnte Ramos. Den 35-årige spanjolen skal ønske seg en toårskontrakt med over 200 000 pund i ukelønn i sin nye klubb. The Times skriver at PSG fremstår som favoritt til å sikre seg midtstopperen, som har utelukket overganger til Barcelona og Sevilla.

17.20: Etter Donny van de Beeks noe skuffende debutsesong i United-trøyen, har flere medier, riktignok ikke blant dem vi stoler mest på, lenket nederlenderen til andre klubber.

Det er derimot ikke informasjonen journalist Simon Zwartkruis i nederlandske Voetbal International sitter på. Han forteller at han har snakket med Van de Beeks agent, som kunne avkrefte alle meldingene om en overgang for hans klient.

– Han sa at det var rent og skjært vås, sier Zwartkruis.

Han sier videre at midtbanespilleren allerede skal ha snakket med Ole Gunnar Solskjær om planen for neste sesong, der Van de Beek virker å fortsette på Old Trafford.

– Nå må han bare komme seg raskt tilbake i form, sånn at han kan være klar igjen til neste sesong, sier den Zwartkruis om mannen som går glipp av sommerens EM som følge av en skade.

13.00: Manchester Evening News skriver at United har lagt inn et bud på 50 millioner pund for Real Madrids franske midtstopper Raphael Varane.

Budet skal ha blitt  avvist av den spanske storklubben som krever 80 millioner pund for Varane.

Den franske midtstopperen har gjentatte ganger blitt linket til United de siste månedene, og Real Madrid skal være villige til å selge Varane selv om veteranen Sergio Ramos også forlater Real Madrid denne sommeren.

10.40: BBC-journalisten Simon Stone som ofte rapporterer troverdig informasjon fra de innerste kretser i United, melder at Manchester United ikke er villige til å betale 20 millioner pund som Atletico Madrid krever for Kieran Trippier.

United skal kun være villige til å strekke seg til rundt 10 millioner pund tatt i betraktning at Trippier kun har ett år igjen av kontrakten med Madrid-klubben og har fylt 30 år.

Trippier skal ha en utkjøpsklausul på 34 millioner pund, den samme summen som Guardian melder at Atletico vil kreve.

Daily Mail  melder at United allerede har fått avslag på et bud på 10 millioner pund. 

08.40: Manchester United skal ha fått avslag på et bud på Kieran Trippier, melder Guardian. Saken er skrevet av transferguru Fabrizio Romano, men mangler informasjon om hva Uniteds bud skal ha lagt på.

Atletico Madrid skal ønske seg minst 34,4 millioner pund (40 mill euro) for den 30 år gamle høyrebacken.

08.05: Onsdag kveld sprakk nyheten om at Sergio Ramos er ferdig i Real Madrid etter 16 år i klubben.

Den spanske avisen AS melder at Paris St-Germain, Manchester City, Manchester United og Ramos sin gamleklubb Sevilla er favorittene til å sikre seg midtstopperen.

Onsdag 16. juni

22.14: Ifølge Jonathan Shrager så ønsker AC Milan angivelig å hente Diogo Dalot på lån igjen, denne gangen med en kjøpsopsjon. Dalot ønsker også å bli i Milano, og venter på en respons for United. Ifølge Shrager skal det være ventet en oppdatering i løpet av neste uke.

Det har tidligere blitt meldt fra annet hold at en Dalot-konklusjon kan forsinkes av at backen ble tatt ut til EM.

21.39: Ikke direkte United-relatert, men indirekte: Det har blitt bekreftet av Real Madrid at Sergio Ramos forlater klubben denne sommeren.

Det dukker sikkert opp rykter om mange forskjellige destinasjoner, men Ramos har vel blitt koblet sterkest til PSG hittil.

Så får vi se om dette får noen konsekvenser for Uniteds interesse for Real Madrid-stopperkollega Raphaël Varane.

20.37: Barcelona gikk glipp av Liverpools Wijnaldum, som skal til PSG i stedet for. Ifølge spanske Sport (ikke alltid like treffsikre) skal folkene rundt Donny van de Beek ha foreslått nederlenderen til den katalanske storklubben, siden Van de Beek ifølge avisa ikke er fornøyd med situasjonen i United. Van de Beek skal være lysten på å spille for Barcelona, selv om det skulle være på et lån, men Barcelona skal i utgangspunktet være ute etter en mer defensiv midtbanespiller enn Van de Beek.

17.46: Uniteds kvinnelag er i ferd med å signere Martha Thomas fra West Ham, ifølge pålitelige Emma Sanders fra BBC.

Spissen har de to siste sesongene gjort sine saker OK for West Ham, og hun har tidligere også imponert i collegefotballen i USA.

Thomas har seks landskamper for Skottland, og står med to mål.

Hun vil trolig være en backup-spiller heller enn et førstevalg i Manchester United.

Sanders skriver også at ungdomsspillerne Annie Hutchings, Emily Brough og Emma Taylor er på vei fra Liverpool til United.

08.25: Kieran Trippier frykter at overgangen til Manchester United står i fare, skriver The Times. United skal foreløpig ikke være villig til å innfri kravet til Atlético Madrid på 20 millioner pund. Diego Simeone skal være godt fornøyd med Trippier og ønsker å beholde den tidligere Tottenham-backen.

07.45: Franske Kingsley Coman har vært koblet til Manchester United en stund som et alternativ til Jadon Sancho. Ifølge Goal.com spiller vingen en sentral rolle i Bayern-planene til Julian Nagelsmann og vil derfor ikke være tilgjengelig i sommer.

07.40: Ronaldo-ryktene fortsetter å svirre. Ifølge italienske Gazzetto dello Sport har Manchester United kommet med et forslag som innebærer at Cristiano Ronaldo returnerer til Old Trafford og Paul Pogba reiser tilbake til Juventus. Portugiseren skal visstnok få en årslønn på 17 millioner pund i så fall. Samtidig skriver den italienske avisen at Ronaldo helst ønsker seg til Paris Saint-Germain.

Tirsdag 15. juni

18.45: Sport1-journalist Patrick Berger har vært PÅ i Jadon Sancho-saken. Han skriver at det mye omtalte «første budet» på 70 millioner euro ikke var et offisielt bud, men mer en del av innledende forhandlinger. Utfordringen virker mest å være at United ønsker en avbetalingsplan over fem år, mens Dortmund ønsker en avbetaling over tre-fire år.

10.35: England-back Kieran Trippier kobles stadig til Manchester United, og ifølge Mundo Deportivo ble det første budet på 14 millioner euro mottatt med avsky i Atlético Madrid. Det er ventet at United må opp mot 35 millioner euro.

10.30: Wayne Rooney skal være godt fornøyd med det Teden Mengi leverte forrige sesong, og Derby skal ha forventninger om at 19-åringen skal returnerer på lån neste sesong. Det melder The Athletic.

08.20: Det er ikke så mange keepere som kobles til Manchester United om dagen, men Keylor Navas er en av dem. Ifølge spanska Marca kan 34-åringen være på flyttefot igjen, til tross for at han signerte ny kontrakt med Paris Saint-Germain tidligere i år. Den franske klubben jakter Gianluigi Donnarumma i sommer. Manchester United, Juventus og Milan skal være interessert i Navas. Prislappen skal være tolv millioner euro.

Mandag 14. juni

21.54: Italienske Tuttosport (her gjengitt av MilanNews) skriver at forhandlingene om Diogo Dalots fremtid vil ta mer tid på grunn av at backen ble kalt opp til EM etter Cancelos positive coronatest.

Det ble forrige uke rapportert om at Milan ønsker Dalot på et nytt lån, med en kjøpsopsjon som en del av avtalen.

15.00: Manchester Evening News skriver at Jadon Sancho skal være enig med United om det grunnleggende i sin kontrakt (deal in principle), og at representantene hans forventer at han blir enig med United i sommer. Dette er vel essensen av det flere andre har meldt de siste par ukene…

12.00: Juan Mata er tilbudt en ny ettårskontrakt med lavere lønn i United, men ifølge spanske Diario Sport ligger det i avtalen også en fremtidig rolle i United-apparatet, og kanskje også en slags sportsdirektør-rolle i fremtiden. Den spanske avisen hevder at Mata seriøst vurderer tilbudet selv om det betyr stadig mindre spilletid på ham.

07.30: Sent søndag kveld skrev Fabrizio Romano altså at det hadde vært ny kontakt mellom United og Dortmund om Jadon Sancho (se under) i helga, og tyske BILD skriver at Borussia Dortmund samtidig også forhandler med PSV Eindhoven om hans erstatter. Sancho-erstatteren er tenkt å være 22 år gamle Donyell Malen. Disse forhandlingene skjer selvsagt fordi Dortmund forventer at Sancho nå selges til United.

– Partene føler seg trygge på at dette nå skjer. Så får vi se, skriver Romano.

Dette er det samme som united.no har blitt fortalt de siste par ukene.

Dortmund skal forresten være avhengig av Uniteds penger for å kunne betale PSV om lag 30 millioner euro for Malen.

Tatt med fra søndagens rykter siden det kom så sent:

23.02: Fabrizio Romano skriver at United har vært i kontakt med Jadon Sanchos representater denne helga også. Forhandlinger med Dortmund om overgangssum, bonuser og betalingsstruktur vil fortsette de neste timene/dagene, skriver journalisten.

Han legger til at 70 millioner euro ikke kommer til å være nok.

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Powered by Labrador CMS