jasat

Ryktesaker, uke 22

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 6. juni

20.50: Journalist Constantin Eckner skriver for en del kjente medier. Han påpeker at det fra United-leirens side snakkes om fremskritt i samtalene om Jadon Sancho, men at det fra Dortmund-hold påpekes at forhandlingene ikke har startet.

13.00: 200 millioner euro. Det skal være prisen Borussia Dortmund har satt på Erling Braut Haaland. Dette ifølge spanske AS.

09.00: Nå vil det, som i fjor, også være en informasjonskamp i mediene om hvem som på en måte vet mest om Jadon Sancho. Tyske Sven Westerschulze, sentral i SportBild skriver som alle andre at Dortmund ikke har fått noe bud fra United, og legger til at det heller ikke har vært direkte kontakt mellom United- og Dortmund-topper. Dortmund forventer heller ikke at dette endrer seg før fotball-EM.

Et lite tillegg fra Oslo: Som de fleste vet kan det være samtaler mellom klubber uten at klubbtopper er involvert.

00.05: Daily Mirrors Simon Mullock vinkler sin Jadon Sancho-sak på at United sparer 26,5 millioner pund siden de først får tak i ham i sommer vs hva prisen ville vært for ett år siden. Prisen nå blir 81,5 millioner pund. Det som gjenstår, ifølge ham, er blant annet at United ønsker å betale overgangssummen i avdrag, mens Dortmund ønsker mest mulig nå med en gang.

00.00: Fabrizio Romano skriver nå også det samme som Sport1 og united.no skrev om i en egensak tidligere – at samtalene er i gang igjen for at Jadon Sancho skal havne i United. Han nevner en pris på 90-95 millioner euro.

Lørdag 5. juni

15.25: Her er en større sak om den siste utviklingen rundt Jadon Sancho.
– Sancho-samtalene er i gang

14.40: Kieran Trippier skal ha fortalt lagkamerater på det engelske A-landslaget at han ønsker en overgang til United i sommer. Det skriver Tom Hopinkson i Daily Mirror. United håper den 30 år gamle offensive høyrebacken skal være tilgjengelig for 15-20 millioner pund, slik at det blir ordentlig konkurranse for Aaron Wan-Bissaka. Dette stemmer godt overens med det United.no har hørt i lang tid, og også snakket om i ulike sammenhenger. Årsaken er altså at Trippier ønsker seg hjem til hjemstedet Bury.

11.20: Denne vet vi ikke noe om ektheten av, men en skribent på United-nettstedet Strettynews skriver at United har kontaktet Tottenham angående Harry Winks. Den 25 år gamle sentrale midtbanespilleren spilte ingen stor rolle for London-laget denne sesongen, og skal være tilgjengelig for cirka 25 millioner pund. Winks har 10 A-landskamper for England, senest i november 2020.

Så gjenstår det å se om skribenten har gode kontakter eller om dette er spekulasjoner basert på en kanskje dårlig kilde mest for å hente inn klikktall og oppmerksomhet.

08.35: Atletico Madrids Kieran Trippier kobles jevnlig til United siden rapportene går på at han vil hjem til Bury. Nå melder Marca at Atletico i stedet har sett seg ut Arsenals Hector Bellerin som ny høyreback – noe som kan tyde på at Trippier er på vei tilbake til England.

08.25: Wilfried Zaha vil visstnok igjen forlate Crystal Palace i sommer, og hvis han gjør det så sitter United, ifølge rapportene, igjen med 25 prosent av den summen. Dette var en avtale United fikk inn i kontrakten da de solgte ham tilbake til Palace i 2015.

08.20: Sport1 gjentar en eldre sak om Kingsley Coman (24). Han vil ikke skrive under ny kontrakt med Bayern, og krever 20 millioner euro brutto i lønn, noe som vel vil tilsvare 320 000 pund i uka hvis han skulle fått det hos United eller en annen klubb. Dette er godt over dobbelt så mye som han tjener nå.

08.15: Atletico Madrids Saul Niguez har lenge vært koblet til United. Nå melder Radio Marca at Bayern München kommer til å kjøpe ham for 80 millioner euro.

08.10: En Aston Villa-kilde skal ha fortalt TalkSPORT at Jack Grealish er verdsatt til 130 millioner pund nå. Dermed blir han trolig for dyr både for United og også en klubb som City.

Fredag 4. juni

10.10: Mer Sancho! Nå fra Laurie Whitwell og The Athletic. United-journalisten skriver at Manchester United er sterke i troen på at de kan lykkes med å hente Jadon Sancho i sommer. United skal være villig til å legge 80 millioner på bordet. Dortmund krever ytterligere 20 millioner i bonuser og klausuler, men partene er nærmere hverandre enn i fjor. Whitwell skriver at Ole Gunnar Solskjær ble mektig frustrert over at klubben ikke klarte å signere Sancho den gangen.

I samme artikkel skriver Whitwell at United vil ta kontakt med Atlético Madrid angående Kieran Trippier, mens Raphaël Varane og Pau Torres er aktuelle forsterkninger på stopperplass.

09.30: Jan Åge Fjørtoft kommer også med noen drypp om Jadon Sancho.

09.25: Siste nytt om Jadon Sancho kommer fra BBC-journalist Simon Stone. Den erfarne Manchester-korrespondenten melder at Dortmund har en avtale med 21-åringen om at han får forlate klubben dersom det kommer et bud til riktig pris. Forrige sommer var fristen starten for lagets oppkjøring. United var innforstått med datoen den gangen, men trodde Dortmund ville gå i forhandlinger likevel, forteller Stone.

08.00: Vi har tidligere omtalt Kamaldeen Sulemana som har imponert i Danmark det siste året. Ifølge nettstedet Football Insider er det Ajax som står best posisjonert til å signere 19-åringen. Den nederlandske klubben hentet Mohammed Kudus fra nettopp Nordsjælland i fjor. 

07.55: Transferguru Gianluigi Longari melder at Liverpool leder «racet» om Raphinha foran de to Manchester-klubbene. Leeds ønsker naturligvis å beholde brasilianeren de hentet fra Rennes for 17 millioner pund.

07.45: Fremtiden til Barcelona-talentet Ilaix Moriba virker usikker da 18-åringen ikke virker å komme til enighet med klubben om ny kontrakt, skriver Mundo Deportivo. Manchester United er en av klubbene som nevnes som interessante for midtbanespilleren. Moriba debuterte for Barcelona i januar, men den spanske giganten mener ungguttens lønnskrav er for høyt. Manchester City og Chelsea nevnes også.

Torsdag 3. juni

09.00: Daily Mail har en sak som på mange vis oppsummerer det vi allerede har lest i mange andre aviser:

  • United jobber med å få på plass en overgang for Jadon Sancho.
  • Atletico Madrid vil være villige til å la Kieran Trippier gå til United. Everton skal også være interessert.
  • Raphael Varane står også på ønskelisten til United, mens Declan Rice og Pau Torres blir linket om enn i noe mindre grad. 

08.20: Den nye Real Madrid-manageren Carlo Ancelotti skal være svært lysten på å hente Cristiano Ronaldo tilbake til den spanske hovedstaden. Dermed spøker det for en retur til United for portugiseren, skriver Corriere dello Sport.

Avisen skriver imidlertid at en handel mellom United og Juventus som inkluderer både Paul Pogba og Cristiano Ronaldo fremdeles er en mulighet.

En annen italiensk avis, La Gazzetta dello Sport, skriver derimot at det er Kylian Mbappe som er på vei til Real Madrid som sommerens storfisk, og at Ronaldo vil dra til PSG.

Onsdag 2. juni

18.30: Tyske SportBild skriver at United og Chelsea nå også skal være interesserte i Bayer Leverkusen-stopper Edmond Tapsoba. Den 22 år gamle midtstopperen skal allerede være ønsket av Arsenal, men Leverkusen ønsker ikke å selge. SportBild spekulerer imidlertid i om 50 millioner euro vil få dem til å ombestemme seg.

17.40: Keeperveteranen Tom Heaton (35) kommer til å skrive under på en toårskontrakt med United, med opsjon på ytterligere ett år. Det er en «done deal». Han vil gjennomføre legesjekken og fullføre overgangen i den siste uken av juni. Det melder transferguru Fabrizio Romano i sin Here We Go-podcast.

Det kommer ifølge Romano også noen oppdateringer om Jadon Sancho i løpet av noen dager.

LES OGSÅ: Derfor henter United Tom Heaton

13.00: Manchester United skal ha fornyet interessen for Atletico Madrids høyeback Kieran Trippier, skriver Manchester Evening News. Lokalavisen melder at United nå vurderer å legge inn et bud på 30-åringen fra Bury.

Trippier sin kontrakt med den spanske ligamesteren Atletico Madrid går ut først neste sommer, men 30-åringen skal være lysten på å vende tilbake til England og Manchester, der familien, som er United-fans, holder til.

Trippier er en av fire høyrebacker som Southgate har inkludert i sommerens EM-tropp.

12.45: Manchester United er blant klubbene som følger Lille sin høyreback Zeki Celik med interesse, skriver Evening Standard.

Den 24 år gamle tyrkiske landslagsspilleren har hatt en god sesong for den franske ligamesteren Lille, men kan være tilgjengelig for rundt overkommelige 13 millioner pund, skriver avisen.

11.00: AC Milans midtbanespiller Hakan Calhanoglu skal ha blitt forelag kontraktsforslag fra både Manchester United og Juventus, skal vi tro tuttomercato. Den 27 år gamle tyrkerens kontrakt med AC Milan går ut i sommer og han vil derfor kunne gå gratis. 

08.30: Manchester United har flere ganger blitt linket til Sevilla-forsvarer Jules Kounde. Ønsket om forsterkninger i midtforsvaret vil neppe bli mindre i Solskjærs trenerteam når en ser hvor sårbare United ble da Harry Maguire var ute med skade på tampen av sesongen.

Til tross for at Kounde tidligere har vært en gjenganger i ryktespaltene, er det nå mye som tyder på at Barcelona vil gjøre et fremstøt for å lokke franskmannen til Camp Nou, melder avisen Mundo Deportivo.

Tirsdag 1. juni

21.00: Tottenhams Harry Kane har gjentatte ganger vært linket til United de siste månedene, men United er ikke den eneste klubben som kunne tenke seg Tottenhams måltyv og tilrettelegger.

Skal vi tror The Sun så vil Uniteds erkerival Manchester City tilby både Raheem Sterling og Gabriel Jesus samt en overgangssum for Kane.

12.30: Ny akademispiller på vei inn? Charltons Karoy Anderson skal være aktuell.

07.40: Atlético Madrids Saúl har vært koblet til Manchester United en stund, og ifølge Daily Mirror ønsker spanjolen seg en overgang til United, Juventus eller Paris Saint-Germain i sommer.

07.35: Tyske Sport1 melder at ettersom Jadon Sancho var enig med Manchester United om de personlige betingelsene forrige sommer, er det ikke ventet noen komplikasjoner mellom partene denne gangen heller. I enkelte engelske medier rapporteres saken som at Sancho og United er enig om en kontrakt, men det virker ikke som partene har vært i kontakt. United har heller ikke lagt inn et formelt bud til Borussia Dortmund.

Mandag 31. mai

13.45: Du kan forvente deg en eller annen variant av en overgangssak annenhver dag gjennom denne sommeren hos Manchester Evening News, der de skriver cirka det samme hele tiden. Mandag påpeker de at Varane, Sancho og Rice interesserer United, og at Solskjær altså ikke avviste et spisskjøp (Kane). Forrige uke skal det også ha vært et overgangsmøte blant de sentrale personene i United. Det påpekes også at Rice blir betydelig dyrere enn Sancho (cirka 80 mill) fordi han har tre år igjen av kontrakten sin.

10.15: Spanske Fichajes ble nevnt som upålitelig tidligere mandag. Nå går det også en rapport rundt om at spanske Defensa Central skriver at United og Chelsea begge skal være villig til å doble lønna til Raphael Varane i sommer. Legg merke til at Defensa Central er nok en spansk nettside som gjerne dukker opp når det er mulig å få en del klikk via overgangsmarkedet, og ifølge vår informasjon stort sett har til gode å kunne bli vurdert som noe i nærheten av troverdige.

10.00: Mer fra the Athletic, og denne gangen United-reporter Laurie Whitwell. Han mener at Ole Gunnar Solskjær er åpen for å signere Cristiano Ronaldo, påpeker at Solskjær mener portugiseren er den beste han noensinne han har spilt med. I helga ble det nevnt et par steder at Juventus kunne ville gjøre en bytteavtale med Paul Pogba og Ronaldo.

09.00: Hvis han kan velge så foretrekker Jack Grealish en overgang til Manchester City og ikke United. Det samme gjør Harry Kane. Det skriver The Athletics Sam Lee.

Han gjør det også klart at selv om City er villig til å selge flere stjerner denne sesongen så er ikke United – som i teorien kunne betalt lønninger etc – et aktuelt alternativ for det. De vil ikke selge til direkte rivaler, som United og også Chelsea.

08.00: Det er mye rart man skal lese, men vi tar det med for å understreke at det ikke er alt man skal tro på. Spanske Fichajes har en sak om at Tottenham kunne tenke seg Anthony Martial for 35 millioner pund, men at United synes det er for lavt. Men merk her. Den spanske nettsiden er upålitelig, og spør deg så hva sjansen er for at en spansk, upålitelig nettside skal være først med ekte informasjon om hva som skjer med en fransk spiller i en engelsk klubb?

Powered by Labrador CMS