DDG

Ryktesaker, uke 6

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 13. februar

22.20: Fabrizio Romano har kommet med en kort oppdatering om hvordan han erfarer at United tenker før sommerens overgangsvindu.

Italieneren hevder at United, slik Ralf Rangnick sa det tidligere i uken, kommer til å jakte en ny spiss.

Romano mener å vite at United ønsker seg en spiller som er klar til å ta nivået i Premier League umiddelbart og dette skal være del av grunnen til at klubben ikke prøvde å hente Julián Álvarez i januar.

I tillegg til en ny spiss kommer United angivelig også til å prioritere et kjøp av en ny midtbanespiller.

18.10: United planlegger å forlenge kontrakten med David de Gea. Det skriver The Sun.

Spanjolens nåværende kontrakt løper ut kommende sesong, men United har opsjon på ytterligere ett år. Klubben planlegger nå angivelig å utnytte seg av denne opsjonen, for å gi seg selv bedre tid til å diskutere ferdig detaljene i en ny kontrakt.

16.15: The Sun melder at United-sjef Richard Arnold skal ha bestemt seg for at Ajax-trener Erik ten Hag er førstevalget når klubben skal ut på managerjakt inn mot sommeren.

Ifølge avisen er Ten Hag også Ralf Rangnicks favoritt, mens spillerne visstnok ønsker seg Mauricio Pochettino.

10.35: Kontrakten til Edinson Cavani løper ut til sommeren og uruguayaneren er ikke forventet å forlenge med United. Det skriver Fabrizio Romano.

Overgangsjournalisten melder at superveteranen foretrekker å prøve seg i spanske La Liga og at 34-åringen kommer til å bruke de neste månedene på å bestemme seg for sin neste karrieredestinasjon.

Argentinske River Plate skal ikke være alternativ.

Lørdag 12. februar

10.25: The Sun skriver at Cristiano Ronaldo vurderer å avslutte sitt andre United-opphold allerede i sommer, ett år før kontrakten med klubben opprinnelig går ut.

Ifølge avisen handler det delvis om at portugiseren ikke er fornøyd med lagkameratene sine, men også om at 37-åringen for første gang i karrieren angivelig begynner å kjenne på at alderen tynger ham.

Så skal det sies at den aktuelle artikkelen ikke er ført i pennen av avisens United-journalist, noe som senker innholdets troverdighet betydelig.

08.15: Nå melder også Fabrizio Romano at belgiske Youri Tielemans ikke kommer til å signere en ny kontrakt med Leicester.

Midtbanespillerens nåværende kontrakt går ut sommeren 2023 og dermed kan årets sommervindu være en av Leicesters siste sjanser til å få noe igjen for sin 24-åring.

Tielemans har blitt ryktet til United, men Romano melder at flere andre klubber skal være interesserte, også i Premier League.

Fredag 11. februar

21.00: Selv om Amad Diallo er sendt på lån til Rangers ut sesongen, betyr ikke det at United har gitt opp ivorianeren. Rykteguru Fabrizio Romano skriver nemlig at kantspilleren er del av fremtidsplanene til United og at Ralf Rangnick liker potensialet til 19-åringen.

 

11.25: Litt mer om Youri Tielemans (se også 07.00 fredag): Het Laatste Nieuws skriver at Leicester håper å kunne innkassere cirka 50 millioner euro (42 millioner pund) for Tielemans, siden han ikke vil skrive under på ny kontrakt. United skal ha fulgt spilleren i en årrekke, men om United virkelig gjør et fremstøt avhenger trolig av hvem som blir den nye permanente managere. Det er Sport Witness som gjengir saken.

11.10: Mauricio Pochettino kommer til å presse på for å gjøre nå 28 år gamle Harry Kane til ny United-spiss hvis han blir United-manager. Det skrives Jason Burt i The Telegraph.

10.20: ESPNs United-journalist, Rob Dawson, skriver at deler av United-troppen mener at Ralf Rangnicks treningsmetoder er gammelmodige.

Øktene ledes ofte også av Chris Armas, som skal ha fått kallenavnet Ted Lasso, den hjelpesløse treneren som har en egen TV-serie på Apple+.

Noe av klagene går på at trenerteamet stort sett bruker 11 mot 11 på feltet, i stedet for andre mer dynamiske økter for å holde dem friske og raske mellom kampene.

Skjermbilde 2022-02-11 kl. 10.23.47

 

07.05: En ny spiss står på toppen av Uniteds liste for overgangsvinduet i sommer, skriver The Suns Martin Blackburn. Avisen nevner Erling Braut Haaland, Harry Kane, Dominic Calvert-Lewin og Lautaro Martinez som de fire navnene som står på Uniteds liste.

07.00: Belgiske Het Nieuwsblad skriver at Leicester skal ha senket sitt priskrav på Youri Tielemans fra 60 til 35 millioner pund, siden de ikke blir enig med midtbanespilleren om ny kontrakt og han dermed kan forlate klubben gratis sommeren 2023. Arsenal og United er blitt koblet til Tielemans, som ønsker seg til en klubb med ambisjoner om å vinne ligaen.

00.05: Cristiano Ronaldo ønsker å ha samtaler med sin agent Jorge Mendes i løpet av mars for å finne ut om han skal fortsette i United eller ei. Det skriver Mirror.

Ronaldo ønsker blant annet en avklaring på hvem som blir Uniteds neste manager før han kan love at han vil bli værende i klubben, skriver Mirror i en sak som minner ganske mye om det konkurrentene allerede har skrevet tidligere denne uken.

Torsdag 10. februar

20.05: Borussia Dortmund-trener Marco Rose sier klubben har hatt ærlige og åpne samtaler med Erling Braut Haaland som har blitt linket til en rekke storklubber, deriblant United.

Med Erling har vi lagt alt på bordet internt hos oss. Alle er ærlige med hverandre, sier Rose til den tyske avisen BILD.

Den norske spissen vil trolig kunne velge og vrake i tilbud denne sommeren. I tillegg til engelske klubber skal flere av de europeiske storklubbene, blant annet de spanske gigantene Real Madrid og Barcelona, være interesserte.

20.00: Manchester United skal være en av klubbene som er interessert i Reims-spissen Hugo Ekitike, skriver Express. Også Chelsea skal holde et våkent øye med 19-åringen som Newcastle skal ha jaktet på i januar, skriver Express

12.27: Mer managernytt: Mark Ogden skriver hos ESPN at Luis Enrique er på Uniteds liste over mulige kandidater til managerjobben i klubben. Pochettino, Ten Hag og den spanske landslagssjefen skal være hovedkandidatene.

Luis Enrique skal i utgangspunktet lede Spania i VM den kommende vinteren, et betydelig hinder for en eventuell United-ansettelse, men United har ikke tenkt å avvise ham som kandidat uten å ha undersøkt mulighetene. Ifølge kilder ønsker United å ha en omfattende prosess med å identifisere den riktige manageren før de bestemmer seg for en hovedkandidat.

08.18: Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News skriver at det er økende støtte for Mauricio Pochettino som Manchester Uniteds neste manager blant United-spillerne.

United utforsket mulighetene for å hente Pochettino fra PSG allerede i november, og argentineren skal ha vært villig til å dra til United midt i sesongen, men PSG viste liten vilje til å la ham dra.

Klubben skal ha stor tro på at de vil kunne få tak i Pochettino, i stor grad takket være at han lenge har hatt et ønske om å være manager fir United.

Ajax-trener Erik ten Hag vurderes fortsatt, og skal være Pochettinos hovedrival, og Rangnick (som er involvert i prosessen, som ledes av John Murtough) skal spesielt være en beundrer av nederlenderen.

Onsdag 9. februar

13.25: Borussia Dortmund-stopper Manuel Akanji har avslått et kontraktsforslag fra Westfalen-klubben og er aktuell for en United-overgang, ifølge journalist Patrick Berger i tyske Sport1.

Sveitseren sies å være tilgjengelig for en overgangssum på rundt 30 millioner euro. 26-åringen har angivelig en drøm om å spille i Premier League og skal også være en god kamerat av Jadon Sancho.

13.15: Manchester Evening News skriver at United i januar var villige til å ta imot Newcastles Martin Dubravka ut sesongen som del av en avtale der Dean Henderson ville ha gått motsatt vei på lån.

Ralf Rangnick skal ønske å ha tre keepere i førstelagsstallen og det skal ha gjort det vanskelig for Henderson å komme seg ut på lån. Newcastle tilbød derfor Dubravka som en midlertidig De Gea-reserve, men slovaken skal selv ha takket nei til avtalen.

Henderson skal for øvrig ønske å forlate United på permanent basis.

08.15: Leicesters midtbanegeneral Youri Tielemans står på ønskelisten til United foran sommerens overgangsvindu. Det skriver Jeremy Cross, som er sjefsskribent i sportsredaksjonen til avisen Daily Star.

Cross skriver at West Hams Declan Rice og Leeds’ Kalvin Phillips også står på listen. United skal dog frykte at førstnevnte blir for dyr, mens Phillips er ventet å signere en ny kontrakt på Elland Road.

Tielemans skal derimot være ventet å være tilgjengelig for en sum på rundt 40 millioner pund, ettersom belgierens kontrakt med Leicester går ut i 2023.

Tirsdag 8. februar

08.17: I England skrives det stadig vekk at United ikke er interesserte i Ousmane Dembélé, men det stopper ikke skriveriene fra Spania. SPORT har skrevet en ny sak om franskmannens fremtid, og igjen trekkes United inn i det hele.

Det nevnes at kantspillerens agent har møtt United i løpet av de siste ukene, og at selv om det ikke kom noen tilnærming fra United i januar, så er ikke United helt ute av det før en sommer hvor Dembélé kan gå gratis fra Barcelona.

Juventus fremstilles som laget som er best posisjonert, men United nevnes som kanskje det eneste usikkerhetsmomentet siden de allerede har snakket med agenten om den økonomiske pakken, og den ville vært på nivå med det Juventus er villige til å tilby. Barcelonas kontraktstilbud skal ha vært på mindre enn halvparten av hva Juventus og United ville være villige til å tilby. Chelsea og PSG nevnes som andre mulige alternativer.

Vi ville tatt dette ryktet med en klype salt.

Mandag 7. februar

21.45: Rykteguru Fabrizio Romano melder at han sitter på mye av den samme informasjonen om Andreas Pereiras potensielle permanente overgang til Flamengo som det brasilianske Fred Caldeira gjør (se oppdateringen nedenfor).

Romano skriver at United er klare til å godta Rio-klubbens tilbud og at forhandlingene nå er i sluttstadiet.

Overgangsjournalisten skriver at avtalen vil koste Flamengo omtrent 10,5 millioner euro, en sum tilsvarende rundt 8,9 millioner pund. United skal også ha forhandlet seg frem til en klausul som gir dem 25 prosent av summen Pereira senere eventuelt selges videre for.

18.25: Den brasilianske journalisten Fred Caldeira skriver at Flamengo og United har kommet til enighet om en overgangsavtale for Andreas Pereira.

Ifølge TNT Sports-journalisten betaler Rio-klubben 12 millioner pund pluss eventuelle bonuser. Caldeira skriver dog at Flamengo har kontaktet ham for å formidle at de nevnte summene ikke medfører riktighet.

17.00: Det kan tyde på at brasilianske Flamengo nå har satt alle kluter til for å sikre seg Andreas Pereira på permanent basis. Brasiliansk presse skriver at Rio de Janeiro-klubben har sendt sine representanter til England, og nå melder også ESPNs United-korrespondent, Rob Dawson, om forhandlingene.

Han skriver at United avslo et bud på 6,7 millioner pund i januar, men at diskusjonene fortsatt pågår. Hierarkiet på Old Trafford skal ha bedt om en sum på over ti millioner pund, i tillegg til en klausul som gir United prosenter av et eventuelt videresalg.

11.42: Declan Rice nevnes stadig vekk i denne spalten, og Joe Bernstein i Daily Mail skriver at det å signere en midtbanegeneral blir topprioritet for United denne sommeren, og at United er klare til å trappe opp Rice-interessen.

West Ham har hengt en prislapp på 100 millioner pund på Rice, og United kan få tøff konkurranse om Rice. Manchester City skal ha vist interesse, men aller størst konkurrent er nok Chelsea. Rice ble frigitt av Chelsea som 14-åring, og ideelt sett ønsker angivelig Rice å returnere til de blå. Han vokste opp ikke altfor langt ifra Stamford Bridge, og London-faktoren hjelper nok også.

Samtidig har også Rice snakket varmt om det å spille på Old Trafford, noe som umiddelbart ble tolket av mange som en litt flørtende melding til United.

08.24: Det har blitt meldt flere steder om at Flamengo-visepresident Marcos Braz og administrerende direktør Bruno Spindel har vært i England for å forhandle med Manchester United om en permanent overgang for Andreas Pereira. Brasilianske UOL melder at det er muntlig enighet om en overgangssum som kan komme opp i totalt 14 millioner euro (11,85 mill. pund i dagens kurs), og at Flamengo da kommer til å kjøpe 75% av Pereiras rettigheter.

Det kommer ikke frem i artikkelen hvem som kjøper de siste 25 prosentene. At United ikke kommer til å sitte igjen med 25% er uansett sikkert, for deleierskap er ikke lovlig for Premier League-klubber.

Powered by Labrador CMS