TM

Ryktesaker, uke 52

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 2. januar

18.35: Birmingham Mail skriver at Birmingham er veldig nære ved å sikre seg Teden Mengi. Det skal være snakk om et utlån for resten av sesongen.

19-årige Mengi har én opptreden for førstelaget til United denne sesongen. Den kom i form av et innhopp med drøye halvtimen igjen av Champions League-oppgjøret mot sveitsiske Young Boys.

17.10: En del overgangsrelatert som har skjedd i dag: Ralf Rangnick har uttalt at han ønsker å beholde Edinson Cavani og Donny van de Beek ut sesongen og at Anthony Martial er avhengig av at andre klubber møter Uniteds krav for at franskmannen skal få forlate klubben.

Britiske medier melder også at Ethan Laird kan komme til å avbryte låneoppholdet i Swansea for å fullføre sesongen i Bournemouth. Det har også kommet frem at en andre italienske klubb skal ha kastet seg inn i kampen om Axel Tuanzebe.

14.05: The Sun skriver at Ralf Rangnick har gitt tommel opp til Uniteds planer om å prøve seg på West Hams Declan Rice til sommeren. Avisen mener å vite at United kommer til å forberede et bud på drøye 100 millioner pund.

11.35: Både United og Liverpool har Leeds’ unge stopper Charlie Cresswell på radaren. Det skriver The Sun. 2002-modellen har angivelig ikke noe brennende ønske om å forlate Yorkshire-klubben nå, men kan være en mann de hvitkledde må selge dersom inneværende sesong ender med nedrykk.

Cresswell har startet to kamper for førstelaget til Leeds denne sesongen. Han har i tillegg fått tre innhopp.

10.20: The Mirror skriver at det vil bli nærmest umulig for Donny van de Beek å forlate United i januar, på grunn av uenigheter med sin forrige agent, Guido Albers, som nederlenderen angivelig vraket tidligere i sesongen.

Van de Beek skal deretter ha hyret inn agent Ali Dursan for å finne en vei bort fra Old Trafford, men ettersom Uniteds midtbanemann visstnok er kontraktsbundet til Albers’ selskap i seks måneder til, trenger Dursan fullmakt fra Albers for å kunne forhandle på vegne av Van de Beek.

Dette skal Albers angivelig ikke være villig til å gi.

Lørdag 1. januar

12.49: Kontraktene til Paul Pogba, Jesse Lingard, Edinson Cavani og Juan Mata går ut i juni, og Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News har skrevet litt om hva som skjer med disse i januar.

Det ventes at Pogba og Lingard fortsatt er i United når januarvinduet stenger, mens det også er usannsynlig at Cavani forlater United.

Juan Mata skal være åpen for å forlate United midt i sesongen. Han har bare startet to kamper denne sesongen, og har ikke vært på banen et eneste minutt i Premier League.

12.22: Videre utvikling om Axel Tuanzebe omtalt i egen sak her.

09.28: Vi har skrevet en del om Axel Tuanzebes situasjon de siste dagene, med egne artikler både her og her, og vi starter 2022 med en ny Tuanzebe-oppdatering:

Det er en ny oppdatering fra italienske TMW (her gjengitt av Sport Witness), og de skriver at Tuanzebe er enda nærmere en låneovergang (med kjøpsopsjon) til Napoli, og at klubbene jobber med de siste detaljene, og at Napoli håper å få avtalen på plass innen søndag.

Fredag 31. desember

16.25: Andreas Pereira har fortalt United at han ikke kommer til å returnere til Old Trafford for å være en benkespiller og at han ønsker seg en permanent overgang til Flamengo, der han har vært på utlån den siste tiden.

Det skriver Rob Dawson i ESPN.

Det skal også være interesse fra både italienske, spanske og franske klubber. Ralf Rangnick skal dog ha fortalt alle Uniteds utlånte spillere at han skal vurdere hver og en sin situasjon før noen avgjørelser blir tatt.

Også Axel Tuanzebe er på utlån. Stopperen har tilbragt første halvdel av sesongen i Aston Villa, men det går nå rykter om at Napoli er interesserte i 24-åringen.

Dawson melder dog at Napoli foreløpig ikke har tatt kontakt med Tuanzebes representanter.

09.15: De siste dagene har mye blitt sagt og skrevet om stemningen innad i United-garderoben, men en mann som i alle fall ikke er misfornøyd, er superveteran Cristiano Ronaldo.

Superagent Jorge Mendes sier nemlig til Sky Italia (her gjengitt av The Sun) at portugiseren stortrives tilbake i United:

– Ronaldo er veldig glad over tilværelsen i Manchester United. Han kommer til å fortsette med sine solide og gode prestasjoner slik han alltid har gjort gjennom karrieren og jeg er helt sikker på at dette kommer til å være en bra sesong for ham.

Torsdag 30. desember

19.45: Motstridende meldinger rundt Julián Álvarez nå.

I motsetning til engelske Daily Mail skriver spanske Sport at United er interesserte i argentineren og at klubben er villig til å betale utkjøpsklausulen på 20 millioner euro Álvarez har i kontrakten med River Plate.

19.20: River Plates vidunderbarn Julián Álvarez meldes fra enkelte hold å være aktuell for en United-overgang i januar. Nå skriver Daily Mail derimot at United ikke er ute etter å hente den målfarlige 21-åringen og at klubben ikke har hatt noen seriøse samtaler om å hente angriperen.

15.32: Franske L’Equipe skriver at det er ventet at Anthony Martial kommer til å gå på lån til Sevilla til tross for at det første budet ble avvist.

Det kommer i så fall til å være en låneavtale uten kjøpsopsjon, og signeringen av spissen prioriteres av Sevilla-sportsdirektør Monchi, og klubbene kan nærme seg hverandre i løpet av de neste dagene.

Martial er tilsynelatende ikke med i troppen til kveldens kamp mot Burnley.

10.44: Det er ventet at 26 år gamle Stina Blackstenius signerer for Manchester United i januar, skriver troverdige Emma Sanders fra BBC. Dette stemmer også bra med det united.no har hørt.

Den svenske angriperens kontrakt med BK Häcken går ut ved årsskiftet, og United skal også ha ønsket å signere henne i sommer.

Blackstenius ble toppscorer i den svenske ligaen med 17 mål, og hadde nest flest målgivende i ligaen også (8). Hun leverte med det 25 målpoeng på 21 kamper.

I samme artikkel nevnes det også at tidligere United-hovedtrener Casey Stoney potensielt kan komme til å prøve å hente Alessia Russo fra United til San Diego Wave, hennes nye klubb. Russo er under kontrakt, og det må derfor betales en overgangssum om dette skal være aktuelt.

09.32: Fabrizio Romano har også skrevet om Axel Tuanzebe-ryktene, og vi har for ordens skyld plassert alt i en egen sak her.

08.33: Vi omtalte i går Napolis angivelige Axel Tuanzebe-interesse, og TMW (her gjengitt av Sport Witness) tar den saken videre ved å skrive at det som nå mangler for å få den avtalen i stand er en enighet mellom klubbene om hvor mye Napoli skal betale for å låne forsvarsspilleren.

Det hevdes videre at de 48 neste timene (saken ble publisert i går kveld) fort kan bli avgjørende her.

Tuanzebe er for øyeblikket på lån til Aston Villa, men har ikke fått spesielt mye spilletid der i det siste. Napoli vil forsterke seg i forsvar fordi Kostas Manolas drar til Olympiakos i januar, mens Kalidou Koulibaly (en mann som definitivt har blitt nevnt i ryktespalten tidligere!) skal være med i Afrikamesterskapet. Det skal være snakk om et lån med en kjøpsopsjon.

08.18: Ingen stor sak, men James Garner har i et intervju med Nottingham Post gitt uttrykk for at han ser for seg å bli i klubben hele sesongen.

Garner skiftet klubb halvveis forrige sesong, men det var etter å ha vært litt inn og ut av laget i Watford. I Forest har ikke spilletid vært et problem siden han først kom til klubben i januar 2021, unntatt under en veldig svak periode i høst.

08.12: Vi starter dagen ved å nevne at Kieran Trippier, som lenge har vært koblet til Manchester United, ser ut til å nærme seg Newcastle. Luke Edwards fra Daily Telegraph skriver at overgangen potensielt kan bekreftes tidlig neste uke.

Det ser ikke ut til at Manchester United aktivt forsøker å hente 31-åringen fra Bury nå.

Onsdag 29. desember

17.11: Ofte treffsikre Gianluca Di Marzio melder at Napoli har forhørt seg om Axel Tuanzebe, og muligheten for et lån med en kjøpsopsjon.

Tuanzebe er for øyeblikket på lån til Aston Villa, men den italienske storklubben ønsker å finne ut om Tuanzebe heller kan sendes til Serie A. Tuanzebe har ikke fått mye spilletid i Aston Villa.

12.46: Mer om Dean Henderson (men en del av det samme innholdet), nå fra Samuel Luckhurst i Manchester Evening News: Han skriver at Henderson har fått beskjed av Ralf Rangnick om at han ikke kan forlate klubben på lån i januar. Rangnick ønsker å ha tre keepere som er klare for førstelagsspill, og da passer det dårlig å la Henderson dra. Ifølge kilder kan det bli dårlig stemning mellom de to som følge av Rangnicks avgjørelse – Henderson er ikke kjent som en mann som trives spesielt godt på benken.

Tottenham følger med på Hendersons situasjon siden Hugo Lloris’ kontrakt går ut kommende sommer, og Spurs kan ende opp med å prøve å hente Henderson som erstatter i sommer.

09.18: Vanligvis troverdige Chris Wheeler skriver i Daily Mail at Dean Henderson ønsker samtaler med Ralf Rangnick etter å ha blitt frustrert av mangelen på spilletid. Etter mye spilletid i fjorårssesongen, har Hendersons situasjon blitt vanskelig denne sesongen siden David de Gea fant tilbake til sitt gamle jeg mens Henderson var ute med covid-19-smitte, og attpåtil røyk United ut av ligacupen allerede i tredje runde (den første United var med i) slik at det ble mindre spilletid der også.

Henderson har bare spilt to kamper denne sesongen, og angrer visstnok nå på at han signerte ny kontrakt sommeren 2020 (som går ut i 2025, med forlengelsesopsjon til 2026). Det skal uansett være lite sannsynlig at Rangnick lar Henderson få dra allerede i januar.

I samme sak nevnes det også at Phil Jones er desperat etter spilletid etter snart to år uten førstelagsspilletid, og at det ikke er usannsynlig at han får lov til å gå på lån i januar.

Tirsdag 28. desember

13.22: Ifølge flere engelske journalister har Sevilla lagt inn et bud (låneavtale ut sesongen) på Anthony Martial, men United skal ha avslått budet. Les mer i egen sak her.

07.57: Spanske AS (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Juan Mata har tilbudt seg selv til Real Sociedad.

Alt tyder på at dette er spanjolens siste sesong i Manchester United, og til sommeren kan han potensielt erstatte ex-red Adnan Januzaj i La Real, siden Januzaj også er på utgående kontrakt.

Ifølge AS er Mata et svært attraktivt alternativ for Real Sociedad, men det er usannsynlig at de kan tilby Mata en lønn i nærheten av den 33-åringen får i Manchester United.

Mandag 27. desember

15.11: Fra enkelte i spansk presse snakkes det fortsatt om Edinson Cavani og Barcelona. Barcelona-baserte Sport skriver (her gjengitt av Sport Witness) at det skal holdes et møte tirsdag hvor en skal finne ut om United vil gå med på å avslutte veteranens kontrakt, siden en gratisovergang er den eneste måten Barcelona kan få i stand en slik overgang på. Cavani skal være villig til å gå ned i lønn, ifølge artikkelen.

Det er uansett grunn til å være skeptisk. Mer pålitelige kilder i England har meldt at United ønsker å beholde Cavani ut sesongen, og det har også blitt meldt at Cavani er komfortabel med det, og det er vel heller få grunner til å tro at United skal være lystne på å la Cavani gå vederlagsfritt.

Journalisten Gerard Romero ser også ut til å melde at Cavani ikke kommer til å gå til Barcelona.

09.16: Marseilles Boubacar Kamara har blitt koblet til United og Chelsea den siste tiden, og den defensive midtbanespilleren kan forlate Marseille gratis ved sesongslutt.

Alan Nixon fra The Sun skriver nå at Newcastle ønsker å snappe opp 22-åringen foran nesa på United og Chelsea ved å få i stand en avtale nå i januar. Newcastle skal være villige til å betale 10 millioner pund for å få tak i franskmannen allerede nå, mens planen til de fleste andre interesserte klubber skal være å vente til han blir tilgjengelig gratis.

Kieran Trippier, som også har blitt nevnt tidligere som et United-overgangsmål, skal også fortsatt være et viktig overgangsmål for Newcastle.

Powered by Labrador CMS