marttr

Ryktesaker, uke 5

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 5. februar

10.30: Harry Maguire, Scott McTominay, Alex Telles, Eric Bailly, Anthony Martial og Donny van de Beek skal alle være til salgs, ifølge Steve Bates i The Mirror.

Journalisten hevder at Erik ten Hag ønsker å slanke stallen før en potensielt hektisk sommer på overgansgmarkedet.

Lørdag 4. februar

14.11: Mateo Retegui bøtter inn mål for Club Atletico Tigre i den argentinske toppdivisjonen. 23-åringen er på utlån fra Boca Juniors og har scoret 23 mål i alle turneringer denne sesongen.

United skal være en av flere europeiske klubber som følger med på utviklingen til den 186 centimeter høye spissen, dette melder Jeunes Footeux (her gjengitt av Sport Witness).

08.30: Spanske AS er ikke en kilde vi normalt sett stoler mest på, men fredag kveld skrev den spanske storavisen at United visstnok følger med på situasjonen til Barcelonas kantspiller Ansu Fati. 

20-åringen har en utkjøpsklausul på én milliard og overtok draktnummer 10 etter at Lionel Messi forlot klubben sommeren 2021. Denne sesongen har ikke vidunderbarnet klart å spille seg inn fast inn i en angrepsrekke med Dembele, Raphinha og Lewandowski og den spanske avisen spekulerer i hvor lenge Fati vil være fornøyd med å spille andrefiolin når han kan få mer spilletid et annet sted.

08.10: Navnet Taylor Booth er nok nytt for de aller fleste, men Simon Jones fra Daily Mail hevder at Erik ten Hag har sett seg ut den 21 år gamle amerikaneren som en mulig signering til sommeren. Midtbanespilleren spiller for Erik ten Hags tidligere klubb FC Utrecht, en klubb Ten Hag fortsatt har sterke bånd til.

21-årigen har gjort en god sesong for laget som ligger på 7. plass i den nederlandske æresdivisjonen og ble i november kåret til månedens spiller i divisjonen. På 14 ligakamper har han notert seg for to scoringer og tre målgivende.

Amerikaneren har også en fortid som akademispiller i Bayern München.

Fredag 3. februar

20.14: Fornyelsen av Alejandro Garnachos kontrakt er praktisk talt i boks, skriver spanske AS. De to partene skal være fornøyde med de økonomiske betingelsene og lengden på kontrakten (frem til 2028).

Det gjenstår diskusjoner rundt distribusjonen av bilderettigheter, men partene skal ha et håp om at en der oppnår enighet i løpet av de neste dagene.

11.00: Også mer United-kjente Mark Ogden kommer med en liten oppdatering i ESPN på Uniteds spissjakt denne fredagen. Han skriver at PSG i likhet med United viser seriøs interesse for Victor Osimhen, noe som kan presse prisen høyere enn 100 millioner euro for nigerianeren.

Samtidig nevner Ogden Harry Kane, Benjamin Sesko og Dusan Vlahovic. Sistnevnte kan angivelig bli en mulighet dersom Juventus blir nødt til å selge spissen som følge av klubbens økonomiske situasjon etter at de nylig ble fratrukket 15 poeng.

08.30: Overgangsvinduet er stengt igjen, men det stopper ikke ryktene fra å leve videre. En ny spiss vil trolig komme inn dørene på Old Trafford til sommeren, og et navn som hyppig blir nevnt er Napolis Victor Osimhen. Prislappen for den nigerianske spissen skal angivelig ligge på 120 millioner euro, men ifølge Manchester Evening News sier journalisten Emanuele Cammaroto, som undertegnede for øvrig har lite kjennskap til, til Napoli Magazine at United ikke skjelver av prisen. Samtidig hevdes også Chelsea å være interessert i Napoli-spissen.

Onsdag 1. februar

13.39: Låneavtalene for Joe Hugill og Sonny Aljofree har nå også blitt bekreftet. Les mer her.

08.16: Axel Tuanzebe-bekreftelsen kom i natt, men Altrincham har enn så lenge ikke bekreftet noe om Joe Hugill eller Sonny Aljofree.

01.20: Det ventes fortsatt på bekreftelse på om Axel Tuanzebe blir klar for Stoke på utlån. Det samme gjelder de to ungguttene Joe Hugill og Sonny Aljofree som kan være på vei til Altrincham.

01.15: Ti minutter over ett bekrefter Manchester United at Marcel Sabitzer er hentet til klubben på lån.

01.00: Den offisielle annonseringen lar vente på seg. Tyske Florian Plettenberg melder ved midnatt engelsk tid at den medisinske testen er gjennomført og alt av dokumenter er signert og klart for at Marcel Sabitzer er klar for et seks måneder langt lån fra Bayern München til Manchester United.

00.50: Marcel Sabitzer har ifølge Sky Sports forlatt Carrington. Da tyder det meste på alt er klart for annonsering av overgangen.

Tirsdag 31. januar

Deadline day – og det tok plutselig av i United-land. Marcel Sabitzer ser ut til å bli United-spiller etter at det aller meste er gjort klart med tanke på en låneovergang ut inneværende sesong.

Merk: Guttas deadline day stengte ved midnatt, mens kvinnenes overgangsvindu stengte klokken 18.00.

00.00: Overgangsvinduet er stengt. United har levert inn det de trenger av dokumenter ifølge Samuel Luckhurst og har frem til midnatt engelsk tid til å ferdigstille overgangen til Marcel Sabitzer.

23.01: Vi er inne i den siste timen av januars overgangsvindu!

23.00: Axel Tuanzebe er ifølge Rob Dawson i ESPN på vei til medisinsk sjekk hos Stoke før et låneopphold for resten av sesongen.

22.30: Ifølge Florian Plettenberg gjennomfører Marcel Sabitzer nå den medisinske testen før overgangen fra Bayern München til Manchester United ferdigstilles om kort tid.

22.22: Med mindre noe skjer veldig raskt vil også Brandon Williams bli i United etter dette overgangsvinduet, det melder Simon Stone i BBC.

22.01: Avtalen signeres, og den offisielle bekreftelsen er nært forestående, ifølge Fabrizio Romano.

21.50: Tiden begynner å renne ut for Axel Tuanzebe å finne seg ny klubb. Nå kan stopperen forlate United, men det avhenger av visse andre overganger. Mike McGrath fra Telegraph melder at Stoke angivelig ønsker å hente 25-åringen på en permanent avtale, men det avhenger av at Leicester får i havn overgangen av Harry Souttar fra nettopp Stoke i god tid før fristen midnatt.

21.40: Crystal Palace skal ifølge Daily Mail ha prøvd å få til en avtale med United for Anthony Elanga nå i overgangsvinduets siste timer, men den svenske kantspilleren ser ut til å bli i United.

21.30: Sky Sports melder at Marcel Sabitzer nå har ankommet Carrington.

20.55: David Ornstein i The Athletic skriver at United nå jobber med de siste detaljene rundt arbeidstillatelse for Marcel Sabitzer.

Flere melder også at Sabitzer nå har landet på Manchester Airport og straks kommer til å bli plukket opp og bli fraktet i retning Carrington.

20.35: Flere utgående låneoverganger ventes i løpet av kvelden. Samuel Luckhurst skriver at United kommer til å sende Joe Hugill og Sonny Aljofree på utlån til Altrincham i National League, klubben som også har Maxi Oyedele på lån. United jobber med å få til at ungguttene samtidig kan trene og spille kamper for U21-laget samtidig som de er tilgjengelig for spill for Altrincham. 

19.47: «Here we go!», meldes det fra Fabrizio Romano! Enighet om et lån uten opsjon for Marcel Sabitzer, skriver den italienske overgangsguruen og det hele ser ut til å løse seg før vinduet stenger.

19.40: Hos Sky Sports hevdes det at Marcel Sabitzer blir Uniteds eneste tilvekst på Deadline day.

19.20: Manchester United skal ha hatt følere ute etter mange ulike midtbanespillere på overgangsvinduets siste dag. Fra ulike hold meldes det at  Houssem Aouar, Daichi Kamada, Youri Tielemans, Isco og Sofyan Amrabat var spillere United vurderte før de landet på Marcel Sabitzer.

19.15: Om du vil følge Marcel Sabitzer sin reise nordover mot Manchester kan du gjøre det her. Det er ventet at østerrikeren lander i Manchester cirka klokken 20.15.

flightradar
PÅ VEI MOT MANCHESTER: Privatflyet som frakter Marcel Sabitzer nærmer seg den engelske kanal i retning Manchester. Skjermdump: Flightradar

18.50: Ikke lett å bli helt klok på avtalen mellom United og Bayern akkurat nå. Det kommer stadig inn nye rapporter om avtalen mellom de to klubbene, men fortsatt så er det sprikende informasjon fra ulike hold.

BILDs Christian Falk skriver at United ikke har noe kjøpsopsjon på Marcel Sabitzer og at det dermed vil være et seks måneder langt lån som er avtalen mellom de to klubbene.

Samtidig melder Jason Burt i Telegraph at det er ventet at lånet vil inneholde en opsjon, men ikke noe påtvunget kjøp.

18.15: Det kommer sprikende rapporter fra ulike hold rundt overgangen til Marcel Sabitzer. Der tysk media melder om at overgangen er et lån med opsjon på kjøp, skriver The Athletics overgangsguru David Ornstein at det handler om et direkte lån ut sesongen.

Rob Dawson i ESPN melder i likhet med tyske medier at det dreiser seg om et lån med opsjon og skriver også at det er stor optimisme rundt det å få østerrikeren klar før overgangsfristen går ut ved midnatt.

18.10: Marcel Sabitzer ankommer flyplassen i München og gjør seg klar til å fly til Manchester foran det som nå ser ut til å være en nært forestående overgang til Manchester United. Torben Hoffmann i Sky Sport DE sier at overgangen dreier seg om et lån med opsjon på kjøp.

Da 28-åringen ble spurt om han var på flyplassen for å reise til Manchester var svaret følgende:

– Det får bli en overraskelse, før han gikk inn i privatflyterminalen i München.

18.00: STENGT! Overgangsvinduet for kvinnene er nå stengt.

Med mindre United offentliggjør noe etter at fristen er gått ut blir Alessia Russo i United etter at klubben avslo flere store bud fra Arsenal i løpet av de siste dagene. Summen som ble forespeilet skal være den største som noen gang har blitt overført mellom to kvinnelag.

United ender med det overgangsvinduet med tre signeringer inn nå i januar med Jayde Riviere, Estelle Cascarino og Lisa Naalsund som nye tilskudd til Skinners tropp.

18.00: At Sabitzer kommer til å sette seg på flyet fra München til Manchester er også noe som Telegraphs James Ducker har fått informasjon om.

17.50: Hva er vel Deadline day uten å følge med på Flightradar? Det kan vi fort gjøre tirsdag kveld. Twitter-kontoen «Muppetiers» har funnet ut at det er satt opp en privat flyvning fra München til Manchester nå i kveld. Avgang skal være klokken 19.00 norsk tid med landing i Manchester klokken 21.00 norsk tid. United vil da ha tre timer på å gjennomføre det de trenger med tanke på en overgang.

17.45: Tyske Florian Plettenberg fra SkyDE melder nå at Manchester United er favoritter til å sikre seg Marcel Sabitzer og at østerrikeren har ankommet flyplassen i München og setter seg på et privatfly retning Manchester om kort tid.

16.55: Det ble tidligere skrevet at Marcel Sabitzer ikke hadde trent med Bayern München tirsdag. Nå skriver Jonathan Shrager at østerrikeren har snakket med Ten Hag om en overgang og at han er en spiller som Ten Hag liker.

16.40: United-unggutt Charlie Wellens, som tidligere denne sesongen var utlånt til National League-laget Oldham, har tirsdag blitt avbildet på trening hos League One-laget Barnsley. Om det foreligger en overgang, et utlån eller om det bare er et treningsopphold United har gitt 20-åringen kan foreløpig bare spekuleres i.

16.00: BEKREFTET: Di’Shon Bernard leies ut til League One-klubben Portsmouth. Les mer her.

15.55: London-baserte Evening Standard og journalist Nizaar Kinsella skriver at Chelsea ikke kommer til å forsøke å kapre Uniteds forsøk på å hente Marcel Sabitzer, iallfall ikke enda. London-klubben jobber hardt for å sikre seg Benfica-spiller Enzo Fernandez.

15.40: Noen skriver at United må raske på fordi Bundesliga-vinduet stenger tidligere enn i United, men med mindre vi har misforstått noe fundamentalt så stenger vinduet for spillere inn. Det skulle bety at det er midnatt som er Uniteds frist for Sabitzer-overgangen (eller andre ting inn) siden United har til midnatt på seg til å få spillere inn.

15.30: The Independents Miguel Delaney skriver at United også spurte Bayern om Ryan Gravenberch, stortalentet som Erik ten Hag også ledet i Ajax.

15.15: Vi tar også med at The Telegraph tidligere tirsdag skrev at United ble tilbudt Atletico Madrids Yannick Carrasco på lån ut sesongen, men den historien utviklet seg aldri videre, heller ikke i andre aviser.

14.55: Jason Burt i The Telgraph fastslår at United forsøker å få Marcel Sabitzer på lån, ikke permanent overgang.

Sabitzer ønsker også denne overgangen, ifølge Fabrizio Romano.

Tyske Bild skriver at Sabitzer ikke deltok på Bayern-treningen tirsdag.

14.50: Sky Sports og The Times fastslår at Arsenals kvinnelag ikke kommer til å signere Uniteds Alessia Russo nå i januar.

14.15: Florian Plettenberg i tyske Sky Sports skriver at både United og Chelsea har kontaktet Bayern München om Marcel Sabitzer (28). Fabrizio Romano gikk like etter også god for dette, og så meldte engelske medier seg på.

Bayern skal være villig til å diskutere både et lån og et salg.

Den østerrikske midtbanespilleren har bare startet sju ligakamper denne sesongen, men har totalt 15 hvis man tar med kamper fra benken. Sabitzer er kanskje mest kjent for en strålende jobb på RB Leipzig-midtbanen for et par år siden, blant annet under Ralf Rangnick. Ser vi her konturene av at klubben jobber for å få inn en midtbanespiller all den tid Christian Eriksen mister mesteparten av resten av sesongen? Sabitzers agent sa mandag at spilleren er komfortabel med situasjonen i Bayern, men samtidig forventer de fleste også at Bayern sikrer seg midtbanespiller Konrad Laimer i sommer. Det sier også noe om hvordan de vurderer Sabitzer.

13.35: Erik ten Hag snakket litt om deadline day da han møtte pressen tirsdag, og utelukket ikke helt at spillere kunne gå ut på lån. Les saken her.

12.10: ESPN skriver at Barcelona nå vurderer et lån av Anthony Elanga, for å få mer bredde i stallen i sesongens siste måneder.

12.00: BEKREFTET: Charlie McNeill er klar for utlån i League Two-klubben Newport. Les mer her.

11.30: Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver at United har bestemt seg for å holde på Facundo Pellistri ut sesongen. Det blir altså intet utlån på ham. ifølge journalisten. Det samme virker ifølge Wheeler å bli fasiten for Anthony Elanga.

10.50: Manchester Evening News skriver at Di’Shon Bernard nå skal på legesjekk hos tidligere nevnte Portsmouth, før det da trolig blir et utlån til League One-klubben i løpet av dagen.

10.30: For ordens skyld – det vil fortsatt overraske stort om det blir en overgang inn for Uniteds førstelag i løpet av dagen.

08.40: Christian Eriksens skade mot Reading gjorde at Birmingham skal ha blitt litt usikre på om United kunne hente tilbake Hannibal Mejbri fra lån, spesielt hvis danskens skade var av det mer langvarige slaget. Ifølge Birmingham Live så kommer Mejbri imidlertid til å fullføre sesongen på lån hos Championship-klubben.

08.00: Daily Mirror og Daily Star, som vi ikke egentlig lytter til særlig til, skriver at hvis Elanga eller Pellistri forsvinner så kan United gjøre et, ifølge dem, «sjokkbud» på Barcelonas Raphinha, fordi han ikke har spilt så mye der. Så skal det sies at Raphinha har vært på banen i 17 ligakamper og 27 kamper totalt denne sesongen, så helt ute i kulda har han ikke vært i Spania. Hvis noe skjer med Raphinha så kan det nok mest handle om at den spanske klubbens økonomiske situasjon.

07.00: Mandag kom det frem at Charlie McNeill er på vei til Newport på lån, mens Daily Mail skriver at Portsmouth ser på en låneavtale for Di’Shon Bernard.

United skal også ha fått 10 henvendelser på Anthony Elanga, som muligens lånes ut. Antallet henvendelser ifølge Fabrizio Romano. Et Facundo Pellistri-utlån er også en mulighet. Spørsmålet er om Ten Hag ønsker å gå inn i de neste månedene uten svensken og uruguayaneren, som den siste tiden begge to har vært i de fleste United-troppene.

Den unge Cardiff-spissen Gabriele Biancheri kan komme til United, men bare 16 år gammel er han selvsagt ikke en som er aktuell for førstelaget allerede nå.

Så vet alle at det har vært interesse for Aaron Wan-Bissaka, men han har spilt seg inn på laget i Diogo Dalots skadefravær.

For kvinnelaget så blir det interessant å se om Arsenal tester United ved å øke det som mandag ble rapportert å være et verdensrekord-bud på spiss Alessia Russo.

Mandag 30. januar

16.19: Charlie McNeill er på vei til Newport County på lån, skriver Manchester Evening News.

Han har allerede trent med sine nye lagkamerater, og alt ligger an til at overgangen kan bekreftes før overgangsvinduet stenger på tirsdag.

Newport ligger på 19. plass i League Two, og har ikke en eneste seier på de siste seks kampene, og en del Newport-fans er nok litt nervøse for at de kan ende opp med å rykke ned til non-league igjen. Forhåpentligvis kan McNeill bidra til å holde dem i EFL.

15.28: Joe Bernstein i Daily Mail skriver at Inter har forhørt seg om Harry Maguire, men at United-kapteinen ønsker å vente til sommeren med å ta en avgjørelse om fremtiden sin.

Om situasjonen ikke har forandret seg i løpet av vårsesongen, så vil Maguire vurdere hvilke alternativer han har. United ønsker også å beholde Maguire i troppen i den andre halvdelen av denne sesongen.

10.26: Ung spiss skal være på vei til United, ifølge David Ornstein og The Athletic. Les mer i egen sak her.

08.11: Det er ventet at United kommer til å ta en avgjørelse om Anthony Elanga i dag, skriver Simon Jones i Daily Mail.

PSV, Dortmund og fem Premier League-klubber skal være lystne på å hente ham til klubben, men det tøffe kampprogrammet fremover gjør at United er usikre på hva de skal gjøre.

Artikkelen gjentar også Fabrizio Romanos informasjon som vi omtalte i søndagens ryktespalte, nemlig at United har avvist en forespørsel fra Inter om Victor Lindelöf, og at Erik ten Hag virker fast bestemt på å beholde midtstopperen.

Powered by Labrador CMS