GettyImages-1445191518

Ryktesaker, uke 48

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 4. desember

08.30: United følger med på den sørkoreanske forsvarspilleren Kim Min-jae. Midtstopperen spiller til daglig i Napoli og skal etter rapportene ha en utkjøpsklausul på 45 millioner euro. Napoli, som leder Serie A med åtte poengs margin, er ute etter å forlenge kontrakten til Min-Jae og dermed slette utkjøpsklausulen. Det er italienske Calcio Mercato som melder om interessen.

Sørkoreaneren har spilt 14 kamper for Napoli denne sesongen og står oppført med to mål.

Lørdag 3. desember

08.28: AS (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United har blitt med i jakten på Real Sociedads Martín Zubimendi, som også Barcelona er interesserte i.

Den 23 år gamle midtbanespilleren signerte i oktober en kontraktsforlengelse til 2027 med en utkjøpsklausul på 60 millioner euro (51,4 millioner pund i nåværende kurs), noe som ikke skal ha skremt bort Barcelona.

United fikk se ham i aksjon i Europa League-gruppespillet denne høsten, og skal potensielt være villige til å betale utkjøpsklausulen.

Real Sociedad skal ifølge artikkelen ikke ha vært kjent med Uniteds interesse.

En annen avis, Mundo Deportivo, meldte forrige uke at United følger med på Zubimendi.

Fredag 2. desember

10.18: Spanske AS skriver at prisen på João Félix i utgangspunktet er på 100 millioner euro (86 millioner pund i nåværende kurs), inkludert bonuser. Portugiserens forhold til Diego Simeone har brutt sammen, og derfor er 23-åringen på vei bort fra Atlético Madrid, og United, PSG og Bayern nevnes som de klubbene som er mest interesserte.

De nevner videre at United skal ha kommet med et bud på 130 millioner euro i sommer, men at det da ble avslått.

Tom Allnutt (som har god kjennskap til spansk fotball) i The Times skriver også om Uniteds angivelige Félix-interesse. PSG nevnes ikke, men igjen nevnes Bayern som en mulig konkurrent.

Félix scoret mot United i Champions League i februar, før han også avgjorde treningskampen mot United på Ullevaal Stadion i sommer. Han har scoret ett mål hittil i VM.

08.29: Ifølge nederlandske Voetbal International (her gjengitt av Sport Witness) så vil ikke PSV starte med forhandlinger med United om Cody Gakpo i januar om ikke United tilbyr 50 millioner euro (rett i underkant av 43 millioner pund i dagens kurs) ekskludert bonuser for den spennende 23-åringen.

De skriver ellers at Gakpo ønsker å gå til en skikkelig storklubb etter VM, og at møter er planlagt med United, Real Madrid, Bayern München og Liverpool.

Torsdag 1. desember

15.20: Manchester United har flere ganger blitt linket til West Hams Declan Rice, men det store ankepunktet har alltid vært den skyhøye prisen som London-klubben trolig ville forlangt. Nå har imidlertid Rice selv sagt at han ønsker å spille i Champions League og samtidig kjempe om de største troféene.

– Jeg har sagt det de siste to-tre årene at jeg ønsker mer. Jeg ser vennene mine her som spiller Champions League og vinner store troféer. Du har bare én karriere og når den er over ønsker du å se tilbake på hva du har vunnet og de største kampene du spilte i, sa Rice på en pressekonferanse i Qatar.

Utsagnene vil neppe dempe interessen for Rice hos toppklubbene, inkludert Manchester United.

08.30: Manchester United ønsker naturligvis å beholde Marcus Rashford. Angriperen, som har vært strålende for England i VM, har en kontrakt som går ut til sommeren, men United har opsjon på å forlenge den med ytterligere én sesong og vil benytte seg av den opsjonen for å holde andre klubber unna 25-åringen, melder Mirror.

Onsdag 30. november

18.30: Cristiano Ronaldo ga avkall på rundt 17 millioner pund da kontrakten med Manchester United ble terminert. Portugiseren vil imidlertid neppe lide noen nød rent økonomisk for onsdag skriver den spanske avisen Marca at Ronaldo er nær ved å takke ja til et tilbud fra klubben Al-Nassr fra Saudi-Arabia. Årslønnen skal ligge på smått utrolige 200 millioner euro…

15.38: Portugisiske Record (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Real Madrid har vært interesserte i Bruno Fernandes siden United-visekapteinen var i Sporting, og at de snart kan komme til å gjøre et forsøk på å hente ham til Madrid. Det skal også være interesse fra andre ikke-navngitte klubber.

Det poengteres at selv om Fernandes ikke utelukker noe om fremtiden, så er han fornøyd med situasjonen i United.

08.42: Mer Cody Gakpo: PSV-journalist Rik Elfrink skriver at han regner med at det kommer til å bli enda mer oppstyr rundt Gakpo i vintervinduet enn det var i sommer. Han skriver uansett at Gakpo kommer til å ta et valg rundt fremtiden etter VM, enten det er å bli i PSV, eller om det blir en overgang til Manchester United eller om det blir noe annet igjen.

Tirsdag 29. november

19.10: Cody Gakpo leverte en ny strålende kamp for Nederland da de tok seg videre fra gruppe A i VM. Tidligere tirsdag fortalte Fabrizio Romano (se 15.25) at United er i dialog med Gakpo sine agenter.

Nå etter kampen mot Qatar skriver den nederlandske fotballnettstedet Voetbal International at Liverpool kommer til å melde seg på i kampen om 23-åringens signatur.

15.25: Fabrizio Romano sier til The United Stand at Manchester United er i dialog med Cody Gakpo sine agenter. Journalisten understreker imidlertid at United for øyeblikket ikke er i forhandlinger med PSV om en overgang.

Den anvendelige angrepsspilleren har notert seg for to scoringer for Nederland i VM.

12.15: Hviler ikke akkurat på laurbærene, godeste Plettenberg.

Jeremie Frimpong er nevnt i denne ryktespalten før, og nå skriver Plettenberg at den 21 år gamle nederlenderen vekker interesse hos Manchester United – en interesse hovedpersonen selv skal være klar over.

08.00: Den tyske journalisten Florian Plettenberg skriver at Manchester United har meldt seg på i kampen om Moises Caicedo sin underskrift. United.no erfarer at midtbanejuvelen, som representerer Ecuador i VM, ble tilbudt til og var åpen for en overgang til United i sommer.

 

07.50: Manchester Evening News skriver at Manchester United har mulighet til – og er åpne for – å hente tilbake utlånstrioen Hannibal Mejbri (Birmingham), Amad Diallo (Sunderland) og Ethan Laird (QPR) i januar.

 

Mandag 28. november

00.12: United er åpne for å hente Christian Pulisic på lån fra Chelsea i januar, skriver Mark Ogden for ESPN.

Det er ventet at den amerikanske landslagsspilleren får forlate Chelsea i januarvinduet, og United, Newcastle og Arsenal skal alle ha blitt informert om 24-åringens tilgjengelighet.

Kilder har fortalt ESPN at United ikke planlegger å gjøre store grep i januar, men etter at Ronaldo forlot klubben så kunne Ten Hag trengt en ekstra angrepsspiller, og Pulisics allsidighet skal være noe av det som frister United.

Det er ikke akkurat første gangen Pulisic blir koblet til United. Det ble rapportert om en mulig låneovergang i sommer også, mens Pulisic også ble koblet til United før han signerte for Chelsea i 2019.

Powered by Labrador CMS