jmcg

Ryktesaker, uke 48

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 5. desember

12.00: Ajax-trener Erik Ten Hag, som jevnlig kobles til United, har snakket litt om sin egen situasjon. Der åpner han langt på vei opp for å ta turen til en større klubb enn Ajax. Se egen sak.

08.05: Hvis det skulle være noen tvil – spanske El Nacional skriver at United ikke er interessert i Philippe Coutinho, men at de er interesserte i Frenkie de Jong.

08.00: Aston Villas John McGinn være en mulig Paul Pogba-erstatter i United. Det skriver The Suns Duncan Wright. Avisa påpeker at Leipzig Amadou Haidara fort kan bli Ralf Rangnicks første signering, hvis United betaler klausulen på 32 millioner pund nå, men at United fortsatt også er interesserte i 27 år gamle McGinn, selv om han kan koste 50 millioner pund. McGinns kjappe bein og evne til å presse hardt er blant kvalitetene som verdsettes i McGinn.

Lørdag 4. desember

17.55: The Telegraphs United-journalister, Mike McGrath og James Ducker, skriver at Michael Carrick anses som en mulig fremtidig United-manager innad i klubbhierarkiet.

Engelskmannen ga seg i United etter 15 år som spiller og trener i etterkant av 3-2-seieren mot Arsenal. 40-åringen ledet United som midlertidig trener i tre kamper, vant to av dem og spilte én uavgjort.

10.00: The Times skriver at nyrike Newcastle ønsker å legge en «betydelig» sum på bordet for å hente Jesse Lingard i januar, til tross for at midtbanemannen bare har et halvt år igjen av kontrakten i United.

Avisen skriver at Geordie-klubben planlegger å gi Lingard en kontrakt som varer ut 2025/26-sesongen og samtidig gjøre ham til klubbens best betalte spiller gjennom tidene.

Engelskmannen selv skal dog være bekymret for formen til de angivelige beilerne. Laget fra St. James’ Park er det eneste laget i Premier League som ikke har vunnet en kamp hittil i sesongen og ligger seks poeng bak trygg plass på tabellen.

Fredag 3. desember

14.15: Ralf Rangnick bekreftet på sin pressekonferanse i dag at han ønsker å hente inn et par trenere til Manchester United. En av kandidatene er Gerhard Struber, ifølge The Sun. Problemet er at østerrikeren er under kontrakt med RB-laget til New York og derfor må kjøpes ut i så fall. Rangnick og Struber jobbet sammen i Salzburg, der sistnevnte var juniortrener.

09.00: Venstreback Alex Telles har gjort en god figur som vikar for Luke Shaw de siste kampene. Likevel virker det usikkert hvor fremtiden ligger. Telles skal ifølge The Sun være ønsket av Inter og Milan. United vil ikke låne ut backen i januar, men kan visstnok selge ham til sommeren.

08.55: Det har blitt nevnt tidligere, og nå gjentar Telegraph ryktene om at Jesse Lingard er en av spillerne Newcastle kan gjøre et fremstøt på i januar.

Torsdag 2. desember

15.00: Edinson Cavani ønsker å spille for Barcelona fra sommeren av. Det skriver The Times-journalist Dani Gil. Veteranspissens kontrakt går ut til sommeren, slik at en sånn overgang er mulig hvis Barcelona også ønsker det.

09.10: Den nye United-manageren Ralf Rangnick skal være interessert i å hente RB Leipzigs høyreback Nordi Mukiele til Old Trafford. 24-åringens kontrakt med den tyske klubben varer ut 2022/23-sesongen, og Rangnick skal mene at Mukiele skal være både en kort- og langsiktig løsning på høyrebacken, skriver 90min.com

08.10: Ralf Rangnick skal få rundt 100 millioner pund til å forsterke laget i januar, skriver Mirror. Saken er skrevet av avisens faste United-skribent David McDonnell, men inneholder overraskende lite informasjon om hvilke spillere som er aktuelle eller i det minste interesserer United.

Onsdag 1. desember

12.15: Christian Falk er en av overgangsguruene i Tyskland og melder på Twitter at Ralf Rangnick vil forsøke å overbevise Erling Braut Haaland om å komme til Old Trafford. Rangnick hentet den norske superspissen fra Molde til Salzburg, men klarte ikke å hindre Dortmund i å kapre Haaland ett år senere.

– Det er veldig synd for Leipzig, for han ville passet perfekt for spillestilen vår, har Rangnick sagt i etterkant.

Falk melder også at United vil prøve seg på Timo Werner, Christpher Nkunku og Amadou Haidara neste sommer.

12.10: Det tok ikke lang tid før Rangnick-ansettelsen skapte aktivitet på ryktebørsen. Amadou Haidara er et av navnene som har blitt nevnt, og ifølge tyske Bild er det ikke utenkelig at Leipzig-spilleren er United-aktuell. Den 23-årige midtbanespilleren skal være den ballvinneren United kan trenge, skriver avisen. Dessuten representeres Haidara av Sports360, et agentbyrå Rangnick har samarbeidet med flere ganger tidligere.

07.30: Ifølge spanske Sport har Barcelona tilbudt Coutinho til Manchester United.

Tirsdag 30. november

19.00: Spanske Mundo Deportivo skriver nå det samme som Sport skrev mandag (se 08.16 mandag) – at Barcelona har forhørt seg angående Anthony Martial, i tilfelle de ikke får kloa i førstevalget Ferran Torres. Sentrale Barcelona-ledere var nylig i Manchester for å forsøke å finne ut av mer av situasjonen.

16.00: Italia-trener Roberto Mancini kan også være en kandidat til den ledige managerjobben i United fra sommeren av. Det skriver Daily Telegraphs United-journalist, James Ducker. Mancini har riktignok vært City-manager, men samtidig har han hatt stor suksess med Italia (EM-tittel i sommer) og City-jobben skal ikke være nok til å krysse ham av listene.

Italia har imidlertid en play off i vente for å komme seg til VM, der de også muligens skal møte Portugal og kanskje er Mancini derfor ledig på markedet til sommeren.

Ducker skriver imidlertid ingenting om hvor denne informasjonen stammer fra. Han nevner ikke kilder, ingen agenter og skriver egentlig bare at Mancini er en mann som vil bli vurdert med hans bakgrunn.

Ducker nevner som alltid også Pochettino, Rodgers og Ten Hag, men drar også frem Graham Potter i Brighton og Ruben Amorim, som nå har suksess med Sporting Lisboa, som andre mulige navn.

08.29: Simon Jones fra Daily Mail skriver at United-speidere skal ta en titt på Amadou Haidara i de to neste kampene, mot Union Berlin på fredag og mot Manchester City i Champions League neste uke.

23-åringen fra Mali spiller i RB Leipzig, og var i RB Salzburg før det, og er en spiller Ralf Rangnick har meget god kjennskap til.

Haidara, som både kan spille defensiv midtbane og mer boks-til-boks, skal ha en utkjøpsklausul på 33 millioner pund, og han har snakket åpent om at han drømmer om å spille for en klubb som Manchester United.

Han scoret 2-0-målet da RB Leipzig vant 3-2 mot United i Champions League-gruppespillet i fjorårssesongen, og var altså sterkt delaktig i at United røyk ut av Champions League.

Declan Rice, Kalvin Phillips og Aurélien Tchouaméni er andre midtbanemenn som har blitt diskutert internt som mulige forsterkninger.

Mandag 29. november

18.15: Ralf Rangnick tar ikke med seg Lars Kornetka fra Lokomotiv Moskva til Manchester United. I alle fall ikke nå. Kornetka er blitt beskrevet av Rangnick som den beste videoanalytikeren i Tyskland.

17.00: Franske Telefoot skriver at Paris Saint-Germain var klare til å slippe Mauricio Pochettino til United allerede nå hvis United a( la inn et bud på 15-20 millioner euro, og b) de fikk Zinedine Zidane på kroken.

Så legges det til at United aldri kom med en offisiell henvendelse, og at PSG derfor aldri sjekket videre ut med Zidane selv. Det er Sport Witness som gjengir saken.

09.29: David Ornstein skriver i sin The Athletic-spalte om at Paul Pogba skal være begeistret av tanken på å jobbe under Ralf Rangnick etter å ha fått positive tilbakemeldinger om 63-åringen fra kontakter i fotballen.

Det skal ikke ha vært noen nye kontraktssamtaler med United (det ligger fortsatt et kontraktsforslag fra United på bordet, som Pogba neppe signerer om ikke tilbudet blir forbedret). Det skal være usannsynlig at Pogba signerer for en ny klubb i januar (siden kontrakten går ut i sommer, så kan han signere en forhåndskontrakt med en utenlandsk klubb fra og med 1. januar) siden Pogba vil fokusere på fotballen, og vurdere alle alternativer frem mot sommeren.

Saken inneholder også informasjon om at Rangnick-ansettelsen vil bekreftes i løpet av de neste 24 timene, noe vi har omtalt i egen sak her.

08.16: Vi nevnte i helga Barcelonas angivelige interesse for Edinson Cavani og Jesse Lingard (ifølge Mundo Deportivo), men de er ikke de eneste United-spillerne som kobles til Barcelona.

Den Barcelona-baserte avisa Sport skriver at Citys Ferran Torres er Barcelonas førstevalg, men at Barcelona skal ha utnyttet en nylig tur til Manchester til å forhøre seg om Anthony Martial også. Director of Football Mateu Alemany skal ha ønsket å forhøre seg om franskmannens situasjon på Old Trafford etter signeringene av Cristiano Ronaldo og Jadon Sancho.

Barcelona skal ifølge artikkelen lenge ha vært interesserte i Martial, og de kan gå for å prøve å få i stand en låneovergang i januar.

Powered by Labrador CMS