crisr

Ryktesaker, uke 43

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 30. oktober

09.20: Sporting er klare for å tilby et kompromiss for Cristiano Ronaldo i januar. Dette vil bety at United gir ham en utbetaling på en del av lønnen hans, men Sporting må fortsatt betale hoveddelen av lønnen hans.  Dette skriver Simon Mullock fra Sunday Mirror. Ronaldo var en del av den portugisiske klubben i flere år, før han ble hentet til United i 2003.

Lørdag 29. oktober

10.10: Donny van de Beek har aldri slått helt til i United og nå melder todofichajes, her gjengitt av SportsMole at det er en genuin interesse fra Valencia for nederlenderen. Det er Gennaro Gattuso som er hovedtrener for det spanske laget og han skal være lysten på å forsterke laget sitt allerede i januar. Inter Milan og Leicester har også vært interessert i Ajax-produktet sine tjenester.

Van de Beek har slitt med skader denne sesongen og bare vært på banen i 19 minutter, fordelt på tre kamper denne sesongen.

Fredag 28. oktober

22.55: Det var mye snakk om spissplassen til United i sommer og de røde djevlene var lenge linket til Benjamin Sesko som tilslutt signerte for RB Leipzig. Nå skal sloveneren igjen være aktuell for United, skal vi tro Manchester United Transfer News Hub på twitter.

Kontoen med neste 300k følgere melder at United fortsatt er svært interessert i spissen og at en overgang i januar ikke er sannsynlig, men heller ikke umulig. De nevner derimot at neste sommer er det større sjanse for å få lokket spissen til Old Trafford. 

Marcus Rashford er Uniteds toppscorer så langt denne sesongen med seks scoringer.

 

13.30: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at Alejandro Garnacho er under kontrakt med United frem til 2025, ikke bare til 2023 som mange har trodd. Luckhurst skriver også at det jobbes med en forlengelse for 18-åringen. Les hele saken her.

At det jobbes med en kontraktsforlengelse skriver også Fabrizio Romano.

09.20: Det er ikke så ofte Calciomercato er først om noe på United, men nå skriver de uansett at United – sammen med Chelsea – vurderer Ajax-midtbanespiller Edson Alvarez. Så kan det vel sies at det ikke vil være enormt overraskende om United vurderer 24-åringen, siden han har vært god for Ajax, også under Erik ten Hag, men vi vil nok se flere rapporter om dette, ikke minst fra Nederland, før det er noe vits i å tenke på å kjøpe en «ALVAREZ»-drakt.

Torsdag 27. oktober

12.22: Laurie Whitwell og Pol Ballus har skrevet en sak i The Athletic om keepersituasjonen i Manchester United.

Noe av informasjonen derfra som er relevant her i ryktesaken:

  • United søker markedet etter keepere som passer Ten Hag-stilen bedre. United følger med på 23 år gamle Diogo Costa, som har hatt en meget god sesong for Porto, mens Athletic Clubs Unai Simón (25) også er på Uniteds liste.
  • Døren er uansett ikke stengt for David de Gea. Spanjolens kontrakt går ut til sommeren, og han er lysten på å bli værende. United kan bruke en forlengelsesopsjon slik at kontrakten blir forlenget til 2024, men med tanke på De Geas høye lønn skal det visstnok være et realistisk alternativ at United starter forhandlinger for å forlenge De Geas avtale – men med mye lavere lønn. Spanjolen skal også være villig til å gå ned i lønn for å bli i United.
  • United følger med på utlånte Dean Henderson, og Tony Coton (sjefsspeider når det gjelder keepere) så ham live mot Aston Villa nylig, men det er uklart om Ten Hag vurderer 25-åringen som en fremtidig løsning.

08.19: The Sun skrev på mandag at Napoli var interesserte i å hente Cristiano Ronaldo i sommer, og at de fortsatt er det.

I et intervju med DAZN (her gjengitt av Football Italia) skal Napoli-direktør Cristiano Giuntoli ha blitt spurt om blant annet ryktene om navnebroren.

– Vi tenker faktisk ikke på overgangsmarkedet akkurat nå. Og selv om vi må snakke om det, så vil jeg si at vi ikke trenger noe, for det er ikke noen problemer i stallen som trenger å bli fikset. Ting går så bra at vi ikke ønsker å gjøre noe som helst, sa den italienske serielederens direktør.

Onsdag 26. oktober

12.30: Ralf Rangnick har navngitt seks spillere United diskuterte i desember og januar da han var manager. Les saken her.

10.20: Den italienske nettsiden Calciomercato har holdt på en stund, og nå skriver de at både United og Tottenham følger Tammy Abraham i Roma. Det noe snodige er at saken på nett kun er et par linjer lang. Da blir vi automatisk skeptiske. Abraham scoret 17 Serie A-mål forrige sesong, og har nettet to ganger på ni ligakamper denne sesongen.

07.45: Mandag ble det kjent at Michael Carrick overtar som Middlesbrough-manager, og han sa tirsdag – ikke overraskende – at han fort kan bruke United-koblingen sin til å hente spillere fra United til Middlesbrough, for eksempel på lån.

07.40: Men det er klubber som er interessert i Cristiano Ronaldo i USA. Los Angeles Times skriver at Inter Miami, LA Galaxy og LA FC alle er alternativer. Det virker imidlertid som om det enkleste vil være Inter Miami.

07.35: Vi advarte mot Michael Edwards-koblingen til United fra Footballinsider i går (se 11.45 tirsdag), som gikk rundt i United-verdenen. Nå skriver Melissa Reddy i Sky Sports at hele historien om at han skal nærme seg United er rent oppspinn. Så er ikke Daily Express øverst på troverdighetslista, heller, men de skriver at United skal være fornøyd med jobben John Murtough har gjort så langt som fotballdirektør.

07.30: – Alle i Sporting drømmer om en Cristiano Ronaldo-retur, men vi har ikke råd til å betale lønna hans. Det sa Sporting Lisboa-trener Ruben Amorim på pressekonferansen før kveldens kamp mot Tottenham i Champions League.

Tirsdag 25. oktober

21:55: Jonathan David ble tidligere i sommer nevnt som en potensiell erstatter for Ronaldo, nå har canadieren uttalt til Sky sports her gjengitt at Manchester Evening News, at han ikke er fremmed for å flytte til en større klubb hvis muligheten byr seg. Så gjenstår det og se hva som skjer i Ronaldo-sagaen og om United er interessert i å hente Lille-spissen.

David står med ni mål og tre assist, på 12 kamper i Ligue 1.

15.00: Oppdatering på Michael Edwards-nyheten tidligere i dag:

12.00: Kan det åpne seg en mulighet for å hente Frenkie de Jong i januar? Manchester United håper angivelig det og er i så fall klare, ifølge Rob Dawson og James Olley i ESPN.

Barcelona står i fare for å ryke ut av Champions League-gruppespillet og De Jong har vært inn og ut av laget. Det er dette som, ifølge journalistene, har gitt United håp om at en overgang kan være mulig.

Det er imidlertid verdt å merke seg at De Jong har startet de siste tre kampene for Barcelona.

11.45: Vi må også nevne denne, siden den går sin gang i United-verdenen i dag. Manchester United er angivelig i ferd med å komme til enighet med tidligere Liverpool-sjef Michael Edwards om en jobb i klubben etter å ha kommet med et «enormt tilbud». Det skriver The Footballinsider, ifølge Manchester Evening News. Ifølge avisen er United villige til å vente til sommeren med å ferdigstille avtalen.

MEN: Det er verdt å merke seg at footballinsider aldri har vist seg som en spesielt troverdig kilde på United. Derfor ville united.no egentlig ikke nevne dette her, men siden vi ser at dette ryktet sprer seg så er det greit at folk ser det, men også bør ta med seg at footballinsider vel aldri har vært først på noen United-nyhet til nå.

08.00: Sky Sports-journalisten Marc Behrenbeck hevder at Manchester United er svært interesserte i Joao Felix. Samtidig skriver journalisten at portugiseren er misfornøyd med tingenes tilstand i Atletico Madrid og at forholdet til Diego Simeone skal være anstrengt.

 

Mandag 24. oktober

18.50: Fabrizio Romano har uttalt seg om Cristiano Ronaldo i Podcasten hans «Here We Go». Les hva han sa HER.

08.13: Daily Mirrors David McDonnell skriver at United er villige til å la Cristiano Ronaldo dra i januar – om det finnes passende interesse for ham. Ronaldo ønsket å dra i sommer også, men det eneste tilbudet som dukket opp kom fra Saudi-Arabia.

David Kent fra Daily Mail skriver at Chelsea-eier Todd Boehly kan være åpen for å signere Ronaldo i januar, og hans gode relasjon med Ronaldo-agent Jorge Mendes hjelper i så fall på.

Boehly var interessert i å hente Ronaldo i sommer også, men daværende hovedtrener Thomas Tuchel skal ha vært skeptisk. Det gjenstår å se hva Graham Potter eventuelt tenker.

Powered by Labrador CMS