harrym

Ryktesaker, uke 40

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 10. oktober

18.20: Feyenoord vurderer nå et «nytt» lån av Amad Diallo i januar. Amad skulle jo dit i august, men skadet seg like før overgangen skulle fullføres. Det påpekes imidlertid at nederlenderne må videre i Conference League, der de har fire poeng etter to kamper, for at lånet skal bli noe av.

08.20: Manchester Evening News mener det er fire United-spillere som kan stå på Newcastle-lista før januar-vinduet. Martial, Lingard, Bailly og også Donny van de Beek. Som så ofte før er dette ikke noe Evening News vet noe om, men som de spkekulerer i (for å få litt klikk på en aktuell sak).

08.15: Manchester City håper at en mulig ny skoavtale for Erling Braut Haaland med Puma kan gi dem fordelen i jakten på nordmannen. Det skriver Daily Star. Haaland har nå en skoavtale med Nike, men Puma går visstnok all inn for å få ham til seg og City har gode koblinger til Puma – i tillegg til 150 millioner pund som de ikke fikk brukt på Harry Kane i sommer.

08.10: The Suns Duncan Wright skriver i en såkalt eksklusiv sak at United er klare til å gi Harry Maguire en forbedret kontrakt, slik at blant annet statusen hans i garderoben tilsvarer den sentrale rollen han har i laget. Maguire tjener nå cirka 190 000 pund i uka, men den nye avtalen kan gi Maguire nærmere 300 000 pund i uka.

Maguires kontrakt løper uansett allerede til 2025, med en opsjon på ytterligere ett år.

08.05: Juventus-planen for å signere Paul Pogba og gi ham 10-12 millioner euro i årslønn er å selge Aaron Ramsey og Adrien Rabiot. Det vil nemlig frigjøre midler som kan brukes på franskmannen. Weston McKennie kan også forlate Juventus hvis Pogba kommer. Det skriver La Gazetta dello Sport.

08.00: Det blir nok litt Newcastle-rykter her de neste dagene og ukene. Sunday Telegraph understreker det som ble nevnt lørdag – at Jesse Lingard er blant navnene som er nevnt internt i Newcastle. Selv om det understrekes at ingen vet om han vil dit.

Lørdag 9. oktober

08.15: Spanske Sport skriver at Donny van de Beek er et januar-alternativ for Barcelona-manager Ronald Koeman, som åpenbart kjenner spilleren godt siden han er landsmann.

08.10: The Suns sak fra tidligere i uka går rundene rundt om i verden ser vi, om at Bruno Fernandes er i jevnlig kontakt med Leeds-spiller Raphinha har ført til snakk om en mulig overgang for ham til United senere. Samtidig er det altså kjent lenge at Fernandes og Raphinha er gode venner etter å ha spilt sammen i Sporting Lisboa tidligere.

08.00: Vi kan ikke gå god for kilden, da de ikke ofte har transfernews, men United-nettsiden Strettynews skriver at Newcastles rekrutteringsteam allerede har kontaktet United angående en mulig signering av Anthony Martial i januar. De skal også ha kontaktet spillerens representanter.

Newcastle ble nylig kjøpt opp av Saudi Arabia, og skal ifølge The Telegraph ha 190 millioner pund å kjøpe for i januar – uten at de da bryter økonomisk fair play, men samtidig vet man at andre ikke har latt seg stoppe av det tidligere. The Telegraph nevner foruten Martial og en rekke andre spillere også Eric Bailly og Jesse Lingard som mulige Newcastle-mål.

Fredag 8. oktober

09.17: Katalanske El Nacional skriver at Manchester United, Liverpool og PSG alle er interesserte i 17 år gamle Gavi, midtbanespilleren som har imponert for Barcelona, og som storspilte i landslagsdebuten mot Italia på onsdag.

Spilleren har en utkjøpsklausul på 50 millioner euro (42,4 mill. pund i dagens kurs), men spillerens ønske skal i utgangspunktet være å bli en suksess i Barcelona.

Torsdag 7. oktober

08.10: Paul Pogba skal ha fortalt nære bekjente at han ønsker å bli i Manchester United. Pogbas kontrakt med United går ut etter den inneværende sesongen, og han har lenge vegret seg for å skrive under på en ny. Kjøpet av Cristiano Ronaldo skal imidlertid ha fått Pogba på andre tanker, skriver den franske avisen L’Équipe.

Dersom Pogba skriver under på en ny avtale med United vil han angivelig få en ukelønn rundt 400.000 pund og med det bli en av Premier Leagues desidert best betalte spillere.

08.00: Manchester United følger Stoke Citys målfarlige vidunderbarn Emre Tezgel tett, melder Daily Mail. United kan imidlertid vente seg konkurranse fra både byrivalen City og Chelsea, skriver avisen.

Tezgel er kun 16 år gammel, men spilte regelmessig med klubbens U18-lag sist sesong og har trent jevnlig med U23-laget til Stoke.

Onsdag 6. oktober

18.29: Rob Dawson skriver hos ESPN at Ole Gunnar Solskjær er motvillig til å la Donny van de Beek forlate United i januar.

Solskjær forventer ifølge ESPNs kilder at Van de Beek kommer til å presse på for å få reise i januar om situasjonen med spilletid ikke endrer seg, men Solskjær skal være lysten på å holde troppen sammen ut sesongen.

13.00: Manchester Evening News-journalist Richard Fay skriver at United allerede har pekt seg ut Declan Rice som hovedmål for den sentrale midtbanen neste sommer.

11.30: Andreas Pereira gjør sakene sine såpass godt for Flamengo i Brasil at brasiliansk presse igjen har tatt for seg utkjøpsklausulen hans. Tidligere er det blitt rapportert at den er på 15 millioner euro, men onsdag skriver UOL via Lance – i en sak gjengitt av Sport Witness – at det vil koste Flamengo 20 millioner euro å kjøpe spilleren. Utkjøpsklausulen må trigges før utlånet avsluttes neste sommer.

08.10: Tyske Sport Bild skriver i en sak gjengitt av Fussballtransfers at Borussia Dortmund ikke vil la Erling Braut Haaland dra uten kamp neste sommer. De skal være villig til å doble lønna hans fra åtte til cirka 15 millioner euro i året, men som kjent så skal det være en avtale på plass som betyr at nordmannen kan dra for maksimalt 75-90 millioner euro. United.no har også hørt at den summen faktisk ligger litt lavere enn 75 millioner euro.

Så spørs det om den doblingen av lønna hjelper for Team Haaland, som visstnok skal gå etter en ukelønn på nærmere én million euro i en av Europas toppklubber. Dette siste, om lønnskravet, har det vært en del diskusjon rundt, men United.no fikk levert samme informasjon da vi snakket med våre kontakter i Manchester for en stund siden.

Real Madrid skal fortsatt være favoritter til å sikre seg den 21 år gamle norske målmaskinen.

07.40: The Suns Daniel Cutts skriver i en såkalt eksklusiv sak at United-ledelsen ikke har noen planer om å kvitte seg med Ole Gunnar Solskjær, at de er fornøyd med retningen klubben går i og at de ser på den nåværende situasjonen som et langtidsprosjekt.

07.30: Ganske rolige dager på ryktefronten. Onsdag er det igjen italienske kilder, Fanta Calcio (som vi kjenner lite til), som skriver at United er interessert i Torino-forsvareren Gleison Bremer. Den 24 år gamle midtstopperen har en kontrakt som går ut sommeren 2023, og skal koste 20-25 millioner euro. Juventus og Liverpool har tidligere også blitt nevnt i forbindelse med Bremers navn.

bremer2
I RYKTENE: Torinos Gleison Bremer.

Tirsdag 5. oktober

07.40: Manchester United skal ifølge Calcio Mercato være interessert i Milans midtbanespiller Franck Kessie. 24-åringen skal eventuelt være tiltenkt som Paul Pogbas erstatter på Old Trafford.

Mandag 4. oktober

09.33: Ingenting har forandret seg rundt Ole Gunnar Solskjærs situasjon som United-manager, etter det Fabrizio Romano har hørt.

Romano sier at det ikke er noe panikk i United, og at de ikke planlegger å erstatte ham med noen andre. Klubben forventer ifølge Romano at resultatene skal bli bedre – men med Solskjær, og ikke uten.

08.19: Forrige uke ble Kalvin Phillips koblet til United (riktignok av Daily Star), og da er det også verdt å ta med at Leeds-guru Phil Hay fra The Athletic skrev en sak om Phillips i helga.

Der skriver han om forhandlinger om en ny kontrakt, som Phillips fort kan ende opp med å signere – uten at det betyr at det er utenkelig at han reiser, det betyr mer at Leeds vil kunne kreve mer for ham.

Bielsa har kommet med uttalelser om Phillips som kan tolkes som at Phillips kommer til å gjøre et valg som sørger for at han forblir et idol på Elland Road. I så fall er det i alle fall ikke Old Trafford han skal til når han en gang forlater Leeds.

Uansett hvordan en vrir og vender på Kalvin Phillips-rykter, så er det nemlig vanskelig å se for seg at Manchester United ender opp med å overbevise Leeds til å selge – og at Phillips skal gjøre som Alan Smith, og velge å bli hatet på hjemstedet etter å ha vært den store helten, selv om det poengteres i artikkelen at Smith-saken gjør at en aldri kan si aldri.

Powered by Labrador CMS