ronportu

Ryktesaker, uke 28

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 17. juli

21.55: Cristiano Ronaldo legger lokk på spekulasjonene om at han kan være på vei til Sporting Lisboa på lån. Har selv vært inne for å kommentere på Sporttvportugal sitt Instagram-innlegg.

sporttv
SKJERMDUMP: SportTvPortugal.

21.25: Et bilde av det som skal være Cristiano Ronaldos bil parkert i garasjen på Sporting Lisboas stadion har satt fyr på det portugisiske «Fotball-Twitter». Det skrives på Sport TV at Sporting skal være i gang med å forsøke å få til en låneavtale for Ronaldo den kommende sesongen. Portugiseren vil i så fall få oppfylt «kravet» om Champions League-fotball.

17.25: Wayne Rooney ble tirsdag bekreftet som ny manager for D.C. United. Daily Mail rapporterer at den Rooney vil forsøke å lokke tidligere lagkamerat Phil Jones over dammen og til den amerikanske hovedstaden. Jones er ikke med under Uniteds sommerturné og kan være på vei bort.

16.47: Daily Mail melder at United nå vender blikket mot Ivan Toney. Brentford-spissen ses på som et alternativ dersom Cristiano Ronaldo eller Anthony Martial skulle forlate klubben i sommer. Toney har imidlertid flere beilere i Premier League. Newcastle, West Ham og Leeds skal alle være interessert i den hardtarbeidende angrepsspilleren.

16.30: Lisandro Martinez bekreftet klar for Manchester United. Les mer i egen sak her.

14.40: Ny oppdatering rundt Lisandro Martinez. Ventes å bli offentliggjort innen kort tid, det skriver Fabrizio Romano.

12.39: Oppdatering på Matej Kovar. Gloucestershirelive, som er avisen som følger Cheltenham Town tettest, mener å vite at Kovar slutter seg til League One-klubben når United er tilbake på engelsk jord den 25. juli. Han vil med det være tilgjengelig for spill til Cheltenhams serieåpning mot Peterborough.

12.19: Ibrahim Sangaré er et nytt navn i ryktespalten. Daily Mail mener at Erik ten Hag er interessert i midtbanespilleren som til daglig spiller for PSV Eindhoven. PSV på sin side ønsker å binde ivorianeren til en ny kontrakt, men det antas likevel at det vil være vanskelig å avslå dersom det skulle komme et bud opp mot £31 millioner for 24-åringen. Det er stor interesse rundt den defensive midtbanespilleren, fra blant annet Leicester.

11.15: Alan Nixon er en av de der ute som har best kontroll på unge spilleres overganger. På sin Patreon-kanal melder The Sun-journalisten at Matej Kovar er av interesse for et utlån til Cheltenham Town i League One. I samme sak meldes det også at Nathan Bishop kommer til å dra til Wycombe Wanderers på lån.

10.40: Annonseringen av Lisandro Martinez sin overgang fra Ajax til Manchester United skal bare være noen timer unna. Det sier Fabrizio Romano til CaughtOffside som italieneren har et samarbeid med.

Lørdag 16. juli

19.05: Det svaret fikk vi ganske raskt, i alle fall hvis vi skal tro Julian Nagelsmann. Den tyske journalisten Christian Falk har snakket med Bayern-treneren som avkrefter at Cristiano Ronaldo vil erstatte Robert Lewandowski.

18.40: Da er Robert Lewandowski Barcelona-spiller. Så får vi se om det får noen konsekvenser for Cristiano Ronaldo.

16.35: En liten oppdatering på Lisandro Martinez, som ifølge Fabrizio Romano er på plass i Manchester nå som papirarbeidet er i orden. Nå venter vi bare på medisinsk sjekk og offisiell bekreftelse.

14.43: Selv med Robert Lewandowski på vei til Barcelona har sportsdirektør i Bayern München Hasan Salihamidzic gjort det klinkende klart at de ikke kommer til å gå for å signere Cristiano Ronaldo i sommer.

Sportsdirektøren blir av Sport1 sitert på at Ronaldo har hatt en suksessfull karriere, men er ikke et tema hos oss.

13.21: Med Lisandro Martinez så og si i boks har United vendt blikket videre etter forsterkninger. TuttoMercato har skrevet en sak (her gjengitt av Sport Witness) om at United skal være interessert i Felix Uduokhai. Tyskeren spiller til daglig midtstopper for Augsburg og har vært gjenstand for interesse fra flere Premier League-klubber deriblant Newcastle og Tottenham.

11.35: Frenkie de Jong blir med Barcelona til USA. Det bekrefter Barcelona da de bekreftet troppen som reiser på turné til statene. Med det utsettes nok en eventuell overgang til Manchester United ytterligere. Fredag ble Barcelona-ledelsen pepret med spørsmål fra spansk presse som ønsket en avklaring rundt nederlenderens situasjon. Det kan du lese mer om i egen sak her

10.00: Lisandro Martinez har landet i Manchester og arbeidet med å ferdigstille overgangen fra Ajax nærmer seg nå slutten. Argentineren skal nå gjennomføre den medisinske testen i løpet av de kommende dagene og få ordnet alt som må på plass for å få arbeidstillatelse i England, det skriver Simon Stone i BBC.

Fredag 15. juli

20.00: Lisandro Martinez er på vei til Manchester. Nederlandske Telegraaf klarte å snike til seg noen bilder av argentineren i det han ankom terminalen for privatfly på flyplassen i Amsterdam fredag kveld.

Samtidig skriver James Ducker i Telegraph at Martinez kommer til å signere en femårskontrakt med Manchester United og at han skal få en lønn på £120.000 i uka.

18.45: Fredag morgen ble det meldt at det er full enighet om Lisandro Martinez og det er bare et tidsspørsmål før argentineren blir bekreftet som Erik ten Hags tredje signering denne sommeren.

De som hadde ønsket å se Martinez i aksjon i Australia vil bli skuffet. I stedet er det ventet at Martinez i likhet med Eriksen får sin uoffisielle debut mot Atletico Madrid i Oslo 30. juli!

18.30: Christian Eriksen er bekreftet som ny Manchester United-spiller. Les bekreftelsessaken her.

17.00: Barcelona-toppene har oppdatert verden angående Frenkie de Jong. Les mer i sak her.

09.20: Rob Dawson fra ESPN skriver at de har blitt fortalt at United håper at Lisandro Martinez vil ha mulighet for å reise ned til Australia med resten av spillerene når avtalen er i boks.

Han skriver også at United vil fortsette å prøve å få hentet Frenkie de Jong fra Barcelona. Klubbene har en avtale om overgangssummen men kilder har fortalt ESPN at De Jong fortsatt må overbevises om overgangen. United er sikre på at nederlenderen er åpen for å bli med i klubben, men ifølge kilder prøver representantene hans fortsatt å få PSG og Chelsea til å komme med bud. De Jong vil prioritere å dra til en Champions League-klubb hvis han må forlate Barcelona.

Til slutt skriver Dawson at kilder har fortalt ESPN at United fortsatt forventer å signere Christian Eriksen på en treårskontrakt. Dansken har muntlig sagt ja til å bli en del av klubben, men må gjennomgå en grundig legesjekk etter å ha fått hjertestans på banen i EM for et år siden.

08.35: Sportsreporter for Telegraaf Mike Verweij skriver at papirarbeidet rundt Lisandro Martinez er avsluttet og at avtalen nesten er ferdig. Overgangssummen er angivelig høyere enn 55 millioner euro.

Han skriver også at Ajax håper på å dempe oppstyr rundt salget av argentineren ved å presentere en erstatning så fort som mulig. Calvin Bassey fra Rangers er den nederlandske klubbens topprioritet.

08.00: En ny dag og nye rykter rundt Frenkie de Jongs mulige overgang til Manchester United. Den spanske avisen AS kommer med en lignende sak som den Mundo Deportivo nylig brakte på banen, nemlig at Barcelona kan droppe å inkludere nederlenderen i troppen til sesongoppkjøringen i USA for å tvinge gjennom en overgang til Manchester United.

Barcelona drar til USA lørdag og det er høyst usikkert om Frenkie de Jong vil være med på flyet til statene.

Torsdag 14. juli

22.22: Chelsea har endt interessen rundt Cristiano Ronaldo, Bayern München og PSG har begge takket nei. Det begynner å bli få alternativer på det nivået Ronaldo ønsker å spille på, det skriver Telegraphs James Ducker.

19.45: Stadig meldes det fra ulike medier om Frenkie de Jong, men fortsatt er det stort sett rapporter som allerede er kjent. Catalonia Radio (usikker på troverdighet) melder at Barcelona håper å ha gjennomført salget av nederlenderen til Manchester United i løpet av noen dager.

De skal ha fortalt midtbanespilleren at han ikke trenger å pakke baggen til Barcelonas oppkjøring i USA, det melder Mundo Deportivo.

17.55: Det har blitt skrevet mye om Cristiano Ronaldo etter at han skal ha fortalt Manchester United at han ønsker å forlate klubben. Det har lenge vært helt stille på alle mulige plattformer fra den 37 år gamle portugiseren. Nå viser Ronaldo frem at han ikke ligger på latsiden selv om han har fått tid til å ordne opp i familiære ting og ikke er med på sommerturneen til United i Thailand, Australia og Norge.

15.30: Ifølge Mundo Deportivo har Barcelona nå gitt Frenkie de Jong beskjed om at han er nødt til å forlate klubben i sommer. Som forklart i denne saken er klubben nødt til å frigjøre midler for å registrere nye spillere til neste sesong i La Liga. I går ble det rapportert at De Jong ikke har noen intensjoner om å forlate Barcelona.

14.40: Vi snakker om Lisandro Martinez, Frenkie de Jong og Christian Eriksen i dagens episode av «Rykter, Bloody Hell»!

13.35: Det går fort i svingene i dag. Her har vi samlet siste nytt!

13.10: Både The Times og Fabrizio Romano melder at Thomas Tuchel har avslått muligheten til å signere Cristiano Ronaldo. Chelsea-eier Todd Boehly skal ha vært i samtaler med Ronaldos agent, Jorge Mendes, men det er den tyske manageren som har siste ord. Dermed virker det ikke som at Ronaldo ender opp på Stamford Bridge.

11.55: Fabrizio Romano melder at Barcelona og Manchester United er enige om prisen for Frenkie de Jong. United skal betale 75 millioner euro pluss ytterligere 10 millioner i potensielle bonusutbetalinger – dersom De Jong ønsker en overgang. Sagaen står med andre ord fortsatt der den sto i går. Klubbene er enige, men det virker å være usikkert om De Jong selv er interessert i å gjøre et klubbytte.

10.45: Det kommer stadig oppdateringer rundt Lisandro Martinez, men det meste av det må kunne karakteriseres som resirkulering av rykter. Det forventes at overgangen fullføres i løpet av dagen, men enn så lenge er det ingen som har rapportert om «done deal» ennå.

07.55: De er ikke lenger United-spillere, men vi tar med oss at Juan Mata kobles til Leeds og Edinson Cavani til Monza.

07.45: Ny dag, nye rykter om Cristiano Ronaldo. Ifølge portugisiske medier har 37-åringen blitt tilbudt 300 millioner euro for å spille to sesonger i Saudi Arabia.

Onsdag 13. juli

22.50: Oppdatering i saken rundt Lisandro Martinez. Det meldes nå at klubbene er svært nære enighet. Les mer i oppdatert sak her!

21.15: Cristiano Ronaldo har blitt linket til flere ulike klubber de siste dagene. Chelsea, Napoli og PSG har alle blitt nevnt som mulige destinasjoner. Manu Sainz og Guillermo Raimundo i AS skriver onsdag kveld at Bayern München-manager Julian Nagelsmann gjerne vil ha portugiseren på laget dersom klubben skulle selge Robert Lewandowski i sommer. Resten av styret i den tyske klubben skal være uenig og mene at Ronaldo er ferdig på det aller ypperste nivået.

16.45: Spanske AS melder at Juan Matas Premier League-karriere kan få seg nytt liv. Leeds skal utforske muligheten til å hente veteranen til klubben. Sportsdirektør i Leeds Victor Orta skal ha vært i kontakt med Matas far.

Leeds er inne spanjolens eneste interessent. De tyrkiske storhetene Galatasaray og Besiktas skal begge være ute etter å få Mata i sin stall for neste sesong.

13.30: Det har ramlet inn flere rapporter om Frenkie de Jong. Les mer i egen sak!

11.15: Forhandlingene om Frenkie de Jong har tilsynelatende stoppet opp. Nå melder Fabrizio Romano at nederlenderens agenter har informert Barcelona om at klienten deres ikke har noen intensjoner om å forlate Camp Nou eller akseptere noen form for lønnsreduksjon. Manchester United har også blitt informert.

08.40: Talksport melder at Declan Rice har inngått en «gentleman’s agreement» med West Ham om at han ikke forsvinner før neste sommer.

08.35: Franske La Parisien skriver at Cristiano Ronaldo visstnok har tilbudt sine tjenester til Paris Saint-Germain. I så fall vil portugiseren spille sammen med Lionel Messi i den franske hovedstaden.

08.30: Ting skjer rundt Lisandro Martinez. Ifølge Fabrizio Romano møtes partene i dag. Les mer i egen sak!

Tirsdag 12. juli

20.47: Den Paris-baserte avisen Le Parisien (krever abonnement) skriver at Cristiano Ronaldo har tilbydd sine tjenester til Paris Saint-Germain, men Ligue 1-mesterne har akkurat nå ikke bruk for eller plass til portugiseren.

18.38: Manchester United skal være i førersetet med tanke på å signere Lisandro Martinez fra Ajax, det melder Charles Watts i Goal. Arsenal skal også være ute etter argentinerens tjenester, mens Ajax frem til nå har vært meget lunkne til å selge forsvarsspilleren. Ajax skal nå ha snudd og være villige til å finne en løsning som passer bra for alle parter og skal nå være fornøyd med €50 millioner.

12.17: Sport Witness har en gjennomgang av hva som skrives om Frenkie de Jong i spanske aviser i dag.

Barcelona-avisa Sport har ikke så mye nytt å komme med, mens AS skriver at Murtough/Arnold-møtet med Barcelona viser at De Jong-salget er «mer levende enn noen gang».

De skriver også at den eneste måten De Jong kan ende opp med å bli i Barcelona på, er om han går ned i lønn, noe han ikke er villig til.

Journalist Oriol Domènech skal ellers hos en katalansk tv-stasjon ha sagt at United og Barcelona nå har enighet om en overgangssum på 85 millioner euro, en sum som inkluerer bonuser. Sportsdirektør Mateu Alemany skal etter mandagens møte med Arnold og Murtough ha møtt Xavi for å informere ham om dette.

10.14: RB Leipzig-spiss Brian Brobbey har blitt koblet til United, men en annen Bundesliga-spiss nevnes også av journalist Florian Plettenberg fra tyske Sky Sport I, nemlig Stuttgart-spiss Sasa Kalajdzic. Det skal ifølge Plettenberg allerede ha vært samtaler med folkene rundt den to meter høye østerrikeren, men ikke noe personlig møte hittil.

Kalajdzic har scoret 22 mål på 48 kamper de siste to sesongene for et Stuttgart som havnet like før midten den første av de to sesongene, og like over nedrykksstreken den andre.

08.01: I en The Athletic-oppdatering om Southampton nevner David Ornstein at United og Arsenal skal ha Kyle Walker-Peters på lista si over mulige overgangsmål om de skal hente inn en ny høyreback.

Det er ingen indikasjoner i artikkelen på at noe forsøk på å hente Southampton-backen er nært forestående, eller at han eventuelt ville vært et førstevalg om United faktisk går for å forsterke høyrebacken, men han skal altså være et navn på blokka.

25-åringen har to A-landslagskamper for England.

Mandag 11. juli

17.14: John Murtough og Richard Arnold er observert i Barcelona, og ifølge Gerard Romero møtte de en Barcelona-delegasjon (som blant annet inkluderte ex-red Jordi Cruyff) der i dag.

Vi har skrevet en egen sak om dette her.

12.18: Thomas Strakosha ble snakket om som en potensiell ny United-andrekeeper, men ifølge Fabrizio Romano er albaneren i ferd med å bli Brentford-keeper.

09.50: Ifølge franske L’Equipe har Manchester United undersøkt muligheten for å signere Leandro Paredes. Det skal imidlertid ha vært uaktuelt å betale PSGs priskrav på 30 millioner pund for 28-åringen.

08.40: Den nederlandske journalisten Mike Verweij følger situasjonen til Lisandro Martinez tett og skriver at Ajax-stopperen krever at klubben går i forhandlinger med Manchester United. Ifølge Telegraaf-journalisten har United kommet med et bud på 45+5 millioner euro. Ajax krever imidlertid 60 millioner.

07.50: Manchester United har fått forsikringer om at Frenkie de Jong fortsatt er åpen for en overgang, selv om forhandlingene drøyer og drøyer grunnet komplikasjoner rundt nederlenderens lønnsavtale med Barcelona. Det skriver United-journalist James Ducker, som følger klubben i Thailand.

Både Telegraph-journalisten og Samuel Luckhurst i lokalavisen skriver at det er et tidsspørsmål før Christian Eriksen blir annonsert. Håpet er at dansken rekker fredagens oppkjøringskamp mot Melbourne Victory. Når det gjelder Cristiano Ronaldo, vil portugiseren regnes som uaktuell for resten av turneen dersom han ikke slutter seg til resten av laget i løpet av uka. Samtidig jobbes det fortsatt med Lisandro Martinez og Antony.

Powered by Labrador CMS