varane

Ryktesaker, uke 26

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 4. juli

16.36: Spanske Sport (her gjengitt av Sport Witness) har fulgt opp ABC-saken vi omtalte i går om Raphaël Varane, og skriver at Varane har gitt et løfte til Manchester United, noe som indikerer at han er villig til å gå til United i dette overgangsvinduet om klubbene blir enige.

Angående pris er Sport ganske enige med ABC om at Real Madrid ber om 60 millioner euro (ifølge ABC var de også villige til å gå med på 55), mens United skal være villige til å betale 45 millioner euro. Den avstanden er ikke ubetydelig, men avisa skriver likevel at Varanes avgang er uunngåelig.

01.07: Alan Nixon skriver i The Sun at Brighton er interesserte i Uniteds Daniel James og Tottenhams Joe Rodon.

Ifølge Nixon skal Graham Potter (som var manager for duoen i Swansea) helst ønske å kjøpe spillerne, potensielt med pengene de får fra et eventuelt salg av Ben White, men skal være villig til å hente dem på lån også om kjøp ikke er mulig.

Lørdag 3. juli

15.57: Spanske ABC (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Raphaël Varane ønsker å spille for Manchester United, og at han allerede har en avtale på plass med klubben. Varane ønsker ifølge artikkelen at overgangen skal bli gjennomført innen to uker, slik at han ikke må tilbake til pre-season hos Real Madrid, og hans representanter håper nå at United skal komme til enighet med Real Madrid om en overgangssum.

United tilbyr bare 45 millioner euro (38,6 mill. pund i dagens kurs), og vil kun la ham gå for minimum 55 millioner euro (47,2 mill. pund) – men målet er å motta 60 millioner (51,5 mill. pund).

ABC er Spanias nest største avis, og er den største Madrid-avisa.

Rodrigo G. Fáez fra ESPN nevner også to uker, men i en litt annen sammenheng. Han skriver at Varane er i samtaler med United, og at en avtale på rundt 50 millioner euro bør være på plass i løpet av de neste to ukene).

13.14: Fabrizio Romano med en oppdatering om Raphaël Varane, uten at det er så mye nytt der. Han skriver at det ikke har kommet noe offisielt bud ennå, og at det ikke vil være en avtale som går raskt i orden. Personlige betingelser skal dog ikke være noe problem her.

Real Madrid ønsker ifølge Romano å overbevise Varane om å bli værende, men 28-åringen ønsker å prøve noe nytt.

13.12: Spanske AS skriver at United i kommer til å legge Paul Pogbas navn på forhandlingsbordet i Raphaël Varane-forhandlingene. Det skal være en del avstand mellom klubbene om pris, men Varane skal være villig til å gå fra Real Madrid til United, noe han ga United beskjed om for noen måneder siden da United opprettet kontakt. Samtidig er det heller ikke helt utelukket at han kan bli værende.

Real Madrid skal være villige til å selge for riktig pris.

11.12: Mer keeperstoff: Paul Hirst fra The Times skriver at David de Gea er fast bestemt på å bli værende i Manchester United.

00.37: James Ducker fra Daily Telegraph skriver at signeringen av Tom Heaton, og Lee Grants nye kontrakt, legger grunnlaget for at enten Dean Henderson eller David de Gea kan forlate klubben, med sistnevnte som den tilsynelatende mest sannsynlige til å forlate United.

Problemet er hvem som skal hente ham – og har råd til å hente ham – og et lån (hvor United må betale en del av lønna hans) kan også være et alternativ.

Ducker er en av journalistene vi vanligvis stoler på, men samtidig er dette mer en sak om keepersituasjonen enn en typisk overgangssak med ny informasjon.

Fredag 2. juli

18.46: Troverdige David Ornstein fra The Athletic gjestet Sky Sports i dag, og der snakket han om Raphaël Varane-ryktene.

Oppsummert:

  • United har vært interesserte i Varane lenge, og det har funnet sted en del samtaler om en slik overgang.
  • PSG er også interesserte, men Sergio Ramos er på vei, og de kommer neppe til å signere både Ramos og Varane (selv om han legger til at en aldri kan vite med PSG).
  • At Ramos reiser vil gjøre Real Madrid ekstra lystne på å få Varane til å signere ny kontrakt, men ut fra hva Ornstein vet, så kommer han ikke til å gjøre det, og Real Madrid ønsker ikke at han skal forlate klubben gratis slik Ramos gjør.
  • De ønsker å få inn mye for ham, og det er sannsynligvis problemet nå: har United råd nå etter Sancho-overgangen, med tanke på både overgangssum og lønn?
  • Ornstein tror ikke en overgang er nær, men at sjansen for en overgang er god likevel.

16.52: I løpet av den siste timen har vi fått bekreftet en kontraktsforlengelse og et utlån.

14.10: Marca kommer med det siste ryktet fra Raphael Varane-sagaen. Avisen mener å vite at Real Madrid har innsett at franskmannen ikke kommer til å skrive under ny kontrakt med klubben, og vil etterkomme midtstopperens ønske om å få dra fra den spanske hovedstaden, så lenge de hvitkledde får en sum på rundt 50 millioner euro.

Den spanske avisen skriver videre at Real Madrid har gitt Varanes agent beskjed om å forhandle frem en avtale med United.

13.15: Tom Heaton er United-spiller! Les mer her.

12.32: The Athletic-journalist Laurie Whitwell skriver at Amad Diallo kan komme til å bli sendt på utlån denne sommeren. Flere klubber skal ha forhørt seg om den talentfulle ivorianeren, men ingen avgjørelser skal ha blitt tatt ennå.

12.30: Juan Mata har skrevet under en ny kontrakt med United! Les mer her.

10.55: Spanske Arancha Rodríguez skriver at Raphael Varane holder på å bestemme seg for hvor fremtiden ligger, noe han gjerne vil få avklart så fort som mulig. Franskmannen skal ha fått et tilbud av Manchester United.

10.15: Madrid-baserte Defensa Central, som vi ikke har altfor mye kjennskap til, skriver at United er klubben som mest sannsynlig blir Raphael Varanes neste destinasjon, dersom franskmannen ikke skriver under ny kontrakt med Real Madrid denne sommeren.

De skriver at den spanske hovedstadsklubben vil gjøre det vanskelig for United å hente midtstopperen, som en slags hevn for at United har gjort det vanskelig å hente David de Gea og Paul Pogba. Ifølge Defense Central ønsker Florentino Perez seg 65 millioner euro for sin stopperkjempe, 15 millioner euro mer enn hva United skal ha tilbudt.

09.35: United har ikke penger igjen til å betale mer enn 45 millioner euro for Raphael Varane, som Real Madrid ønsker seg 70 millioner for. Det skriver spanske AS.

Ifølge den spanske avisen har United 150 millioner euro å bruke denne sommeren, og siden «nesten 100» av dem har gått til Sancho-avtalen (engelske medier melder om en sum nærmere 85 millioner euro), er det ikke mange midlene igjen. Av den grunn skal United visstnok ønske å selge Jesse Lingard, Diogo Dalot og Eric Bailly.

Det skal sies at engelske medier også rapporterer at Sancho-summen utbetales over fem installasjoner, noe som gjør at kantspilleren bare koster United 17 millioner euro denne sommeren.

AS skriver dog at Varane skal være åpen for en mulig overgang, og at United nå vil begynne forhandlingene med den spanske hovedstadsklubben, som kan komme til å ønske seg en avtale der Paul Pogba går motsatt vei.

08.30: Ifølge Bilds fotballredaktør, Christian Falk, gjør United en god jobb med å friste Leon Goretzka til å velge en overgang som tar ham fra München til Manchester. Midtbanespilleren skal ha et ønske om å forbli på Allianz Arena, men et nylig agentskifte skal gjøre ting kompliserte.

08.25: The Athletic skriver at Tottenham jobber med en avtale som vil sikre dem Bolognas midtstopper Takehiro Tomiyasu for 15 millioner euro.

United skal også være blant klubbene som holder et øye med japaneren, men den 22-årige forsvareren skal ikke være blant førsteprioriteringene på Old Trafford denne sommeren.

08.05: The Sun skriver at United har lyst til å signere Evertons Dominic Calvert-Lewin denne sommeren. Arsenal skal også være interesserte i den 24 år gamle spissen.

Det skal sies at artikkelen ikke er forfattet av avisens United-journalist, noe som senker troverdigheten til ryktestoffet.

Torsdag 1. juli

22.15: United-korrespondent i The Telegraph, James Ducker, skriver at Real Madrid krever 60 millioner euro for Raphael Varane, en sum United visstnok mener er for høy, gitt at midtstopperen bare har ett år igjen av kontrakten.

Heller ikke Ducker anser det som en umulighet at Varane blir i Madrid, selv om forsvareren ikke har gitt noen signaler om at han kommer til å fornye kontrakten.

22.05: En overgang til PSG er nå «umulig» for Raphael Varane, etter at den franske hovedstadsklubben signerte Sergio Ramos. Det hevder Fabrizio Romano i en sending på streaming-siden Twitch.

Den italienske journalisten sier at franskmannen er øverst på Uniteds ønskeliste når det gjelder midtstoppere, og at klubben vil gjøre et forsøk på å hente forsvarskjempen i sommer.

Førsteprioriteten mener Romano derimot er å forbedre kontrakten til Bruno Fernandes. Diskusjonene med portugiserens representanter skal allerede være i gang.

18.35: Mer Raphael Varane:

Manchester Evening News virker å sitte på samme informasjon som Jonathan Shrager, nemlig at Uniteds samtaler med Varane går sakte fremover.

The Times‘ United-journalist, Paul Hirst, skriver at United nå vender oppmerksomheten mot Real Madrids franske stopper etter at overgangen til Jadon Sancho gikk i boks. United skal ha hatt samtaler med Real Madrid, men klubbene skal ikke være enig om prisen for 28-åringen.

Den spanske hovedstadsklubben er visstnok villig til å lempe på kravet om 60 millioner pund, faktisk helt ned til 43 millioner pund, ifølge én av avisens kilder.

Hirst skriver også at det ikke er noe som tyder på at Varane vil fornye kontrakten sin med Real Madrid. Klubben skal ha tilbud verdensmesteren fra 2018 en avtale med lavere lønn, noe Varane ikke vil akseptere.

18.05: Tidligere Real Madrid-spiller Sergio Ramos, som riktignok ikke har blitt lenket til United i like stor grad som sin mangeårige stoppermakker, har for øvrig kommet til enighet om en toårsavtale med franske PSG.

Det melder pålitelige Mohamed Bouhafsi.

17.55: The Athletic mener å vite at det ikke er mye penger igjen til å handle videre etter at klubben sikret seg Jadon Sancho. Blant annet kan en potensiell overgang for Raphael Varane vise seg å bli vanskelig.

Jonathan Shrager, som flere ganger har vist seg å ha gode United-kilder, mener derimot å vite at klubben er i samtaler med den franske midtstopperen. De skal dog bevege seg sakte. 28-åringen skal også være i samtaler med PSG, mens det også skal være en mulighet å bli i Real Madrid.

Shrager skriver at penger ikke skal være Varanes hovedmotivasjon, og at hvis den tilbudte lønnen er sammenliknbar, vil franskmannen velge det prosjektet han liker best og som best passer hans ambisjonsnivå.

17.00: Både United og Dortmund har bekreftet at de har kommet til enighet om en avtale for Jadon Sancho. Les mer her.

14.50: Raphael Varane ønsker en avklaring på fremtiden så raskt som mulig, ifølge Marca. Den spanske avisen skriver at franskmannen er åpen for alle muligheter. Blant annet skal midtstopperen se på tilbudet som har kommet fra United, samtidig som han eventuelt kan la seg overbevise av et nytt og forbedret kontraktstilbud fra Real Madrid.

14.43: Duncan Castles, som ikke alltid treffer med sine spådommer, skriver at Real Madrid skal ha prøvd å inkludere Raphael Varane som en del av et tilbud for PSGs Kylian Mbappé.

Varane skal selv derimot foretrekke en overgang til England, og ønsker seg bort fra Real Madrid, skal vi tro Castles.

13.35: Ifølge nettstedet 90min, som riktignok ikke er tidenes mest pålitelige kilde til overgangsstoff, er United interesserte i Rangers’ kaptein, James Tavernier, som et alternativ til Kieran Trippier.

Arsenal, Brighton og Norwich skal også være interesserte i engelskmannen.

Den 29-årige høyrebacken passer i alle fall karakteristikken som en mer offensiv motpart til Aaron Wan-Bissaka. De siste seks sesongene har Tavernier scoret utrolige 65 mål og levert vanvittige 90 målgivende pasninger i alle konkurranser.

Ifølge Transfermarkt er den tidligere Newcastle-spilleren verdsatt til åtte millioner euro.

13.10: Nå melder flere medier om United-interesse i Raphael Varane. Sky skriver at midtstopperen er en spiller United følger med på, samtidig som PSG og andre klubber også holder øye med Real Madrids stopperstjerne. United skal være lystne på å forhandle ned summen den spanske hovedstadsklubben ønsker seg for Varane, ettersom franskmannen bare har ett år igjen av kontrakten.

Telefoot-journalist Julien Maynard skriver at United har kommet nærmere en potensiell Varane-overgang de siste timene. Ingenting skal være signert ennå, men samtalene skal være pågående.

Manchester Evening News skriver at United er interesserte i å hente Pau Torres i tillegg til Varane. Lokalavisen mener å vite at Villarreal kan være interesserte i en byttehandel som innebærer at Eric Bailly returnerer til «den gule ubåten», klubben United hentet ham fra i 2016.

11.10: EM-aktuelle Declan Rice er ønsket i Manchester United og Chelsea, og ifølge Telegraph har 22-åringen avslått to kontraktsforslag fra West Ham. Rice venter ifølge artikkelen på et bud fra United eller Chelsea, og vil ikke signere ny kontrakt med London-klubben med det første.

11.05: 18-årige Johan Guadagno har signert for FC København.

10.45: Er Manchester United allerede i gang med neste signering? Ifølge ESPNs Mark Ogden nærmer Raphaël Varane seg en overgang til Old Trafford. United skal ha gjort et fremstøt etter Frankrikes EM-exit, og skal være klare til å legge inn et bud etter å ha fått signaler om at Real Madrid er villig til å møte United i forhandlingene. Priskravet var i utgangspunktet 70 millioner euro, men spanjolene skal nå være villige til å akseptere rundt 50 millioner. Ifølge Ogden vil Real Madrid bruke pengene til å signere Pau Torres, som også regnes som United-aktuell.

07.30: Kvinnelaget har mistet flere både treneren og flere spillere i sommer, og nå kan også talentfulle Lauren James forsvinne dersom Chelsea får det som de vil. Ifølge Goal.com har klubben lagt inn flere bud i løpet av de to siste månedene, men United har avslått samtlige. Lauren er for øvrig søsteren til Chelseas Reece James.

07.25: Tyske Bild var en av dem som var først ut med gårsdagens Sancho-nyhet, og ifølge avisen kan det komme flere spillere fra Bundesliga til Old Trafford. Bayern Münchens Leon Goretzka skal være en spiller som er ønsket av United. 26-åringens kontrakt går ut i 2022.

Bild skriver også at Kingsley Coman fra samme klubb blir for dyr for United, men det spørs vel hvor aktuell franskmannen er nå som Sancho kommer.

07.20: I går meldte altså et samstemt pressekorps at Manchester United og Dortmund er enige om en avtale for Jadon Sancho. De neste på listen er Declan Rice, Pau Torres, Harry Kane og Kieran Trippier, ifølge Guardian. Så gjenstår det å se hvor mye av budsjettet som er brukt.

Onsdag 30. juni

20.30: En rekke medier melder onsdag kveld om at United og Dortmund nå er enige om overgangen for Jadon Sancho, og kun legesjekken og underskriften gjenstår før Sancho blir United-spiller.

Vi har samlet alt om overgangen i denne saken.

18.30: PSG undersøker mulighetene for å hente Paul Pogba i sommer. Det skriver det franske nettstedet footmercato.net.

Den franske storklubben kommer trolig til å hente flere storspillere i sommer, og ser nå på mulighetene til å hente både Pogba og Cristiano Ronaldo i tillegg til blant andre keeperen Gianluigi Donnarumma og Georginio Wijnaldum

11.58: Ut fra formuleringen Bild brukte om Leon Goretzka tidligere (se 10.37), så virket det ikke som om det var noe å bry seg om, men Christian Falk fra Bild skriver at United er interesserte i Goretzka om Pogba forlater United.

Så er vel ikke Falk den aller mest treffsikre alltid, så en liten klype salt tar vi det hele med uansett.

11.39: Stortalentet Eduardo Camavinga kobles til både United og PSG, og det har blitt rapportert om at United skal møte Camavinga-representanter denne uka.

Camavingas kontrakt går ut neste sommer, noe som legger et visst press på Rennes om å enten selge eller få fornyet Camavingas kontrakt.

– Vi har allerede understreket flere ganger at vi ikke har råd til å forbli i denne situasjonen, siteres Rennes-manager Bruno Génésio nå på.

– Det er en del av en karriere å ha viktige avgjørelser å ta, og han har en veldig viktig en å ta om fremtiden sin, og vi i klubben har også våre interesser vi må forsvare. Jeg håper at vi finner en løsning som alle er tilfreds med.

11.06: Det ble for noen dager siden påstått at det var full enighet mellom United og Real Madrid om Raphaël Varane, uten at det var fra den beste kilden, mens spanske Sport nå skriver (her gjengitt av Sport Witness) at Real Madrid ikke har mottatt noen bud for 28-åringen.

De skriver også at Real Madrid ønsker en avgjørelse fra Varane om fremtiden, og at de ellers kommer til å gjøre ham tilgjengelig denne sommeren. Det påstås i avisa at prisen på Varane kommer til å være 70 millioner euro (60 millioner pund i dagens kurs).

10.41: Juan Matas kontrakt går ut ved midnatt, og spanjolen foretrekker å bli værende, skriver Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News.

United har muligheten til å beholde 33-åringen enda et år, og klubben ga 4. juni uttrykk for at diskusjoner pågikk om en kontraktsforlengelse.

I samme sak nevnes det for øvrig at keeperen Paul Woolston har blitt enig med klubben om en ny ettårskontrakt.

10.37: Det påstås noen steder at Bild skriver at United er interesserte i Leon Goretzka, men Sport Witness skriver at det Bild skriver er at United burde vurdere ham som en mulig Pogba-erstatter.

Liten vits i å legge noe vekt på den koblingen i så fall, altså.

 

00.05: Det er ikke ofte kilden til stoff i ryktespalten vår er andre spillere, men det er altså tilfelle her. Tirsdag ba en United-supporter Marcus Rashford om å offentliggjøre Jadon Sanchos overgang fra Borussia Dortmund til United.

– Annonser Sancho (sin overgang) Marcus, skrev tilhengeren.

Rashford fattet seg i korthet da han svarte:

– Ja x, skrev en kryptisk Rashford i en tweet han senere slettet.

Tirsdag 29. juni

16.40: Sport1s Patrick Berger kommer med en ny oppdatering om Jadon Sancho-situasjonen, der han stadfester mye av det som allerede har blitt skrevet om forhandlingene mellom United og Borussia Dortmund.

Berger skriver at Dortmund vil akseptere Uniteds tredje bud på kantspilleren, som ligger på 85 millioner euro. De to tidligere budene skal ha vært på henholdsvis 72 millioner euro og 78 millioner euro. Nå handler det dog om å avgjøre hvordan summen skal betales.

13.50: Oppdatering på Jadon Sancho fra Jan Åge Fjørtoft. Nordmannen forteller at klubbene sannsynligvis snart blir enige, og at en annonsering ikke er langt unna. 90 millioner euro skal være prisen.

07.20: 35-årige Sergio Ramos har selvfølgelig blitt koblet til Manchester United etter at det ble kjent at Real Madrid-legenden forlater Santiago Bernabeu i sommer. ESPN melder imidlertid at det er Manchester City, Paris Saint-Germain og Bayern München som er aktuelle for Ramos.

00.50: Ifølge tyske Kicker, her gjengitt av Sunday Express, har United bitt seg merke i Christoph Baumgartner, etter hans prestasjoner for Østerrike i EM.

Den 21-årige Hoffenheim-spilleren startet tre av kampene til det østerrikske laget, og scoret det eneste målet i seieren over Ukraina. På klubblaget har unggutten spilt i flere forskjellige posisjoner denne sesongen, men de fleste av opptredenene har kommet som offensiv midtbanespiller. Hoffenheim-spilleren scoret ni mål og hadde syv målgivende pasninger på 41 kamper for klubblaget foregående sesong.

Mandag 28. juni

21.05: Tyske Sky skriver at det skal være enighet mellom United og Dortmund rundt overgangssummen for Jadon Sancho. Også her gjentas informasjonen om at de siste detaljene rundt overgangens struktur fortsatt ikke er helt på plass.

20.35: Rykteguru Fabrizio Romano melder at forhandlingene mellom United og Borussia Dortmund om Jadon Sancho fortsatt er på samme sted – i sluttfasene. Det skal være betalingsplanen som må diskuteres ferdig. Når de siste detaljene er på plass, vil overgangen være i boks, skriver den italienske journalisten.

18.10: Rennes-direktør Florian Maurice har uttalt seg om den rapporterte interessen rundt stortalentet Eduardo Camavinga:

– Vi har ikke mottatt noe tilbud for Eduardo Camavinga, verken fra PSG eller Manchester United. Vi forholder oss rolige når det gjelder hans situasjon, og han kommer ikke til å gå gratis, sier han til TV Rennes, ifølge journalist Hadrien Grenier

16.25: Spanske AS mener å vite at Saúl Ñíguez er blant spillerne som kan komme til å forlate Atletico Madrid denne sommeren. 26-åringen skal ha fått tillatelse til å dra fra den spanske hovedstaden, så lenge en eventuell overgang innbringer det Diego Simeone og kompani ønsker seg for midtbanespilleren.

Den spanske avisen mener også å vite at United, City og Liverpool alle skal være interesserte i spanjolen.

Ñíguez skal ha en utkjøpsklausul på 150 millioner euro, men en markedsverdi nærmere 40 millioner euro.

15.31: Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News skriver at det ikke er noen Kieran Trippier-progresjon i øyeblikket.

United er interesserte i å signere Trippier, og 30-åringen skal være lysten på en retur til Manchester, men Atlético Madrid ønsker mer enn 20 millioner euro, og United konsentrerer seg heller om å få i boks en Jadon Sancho-avtale, og å få på plass en midtstopper. Samtaler for å få signert Raphaël Varane fra Real Madrid pågår, skriver Luckhurst.

15.29: Vi spurte medlemmene våre hvilken posisjon som var viktigst å forsterke. Se resultatet av avstemmingen her.

14.16: Ifølge Duncan Castles har United tilbudt 45 millioner euro for Jules Koundé i sommer, men det budet ble avvist av Sevilla. Spilleren selv skal være lysten på å bli Real Madrid-spiller.

Castles er ikke regnet som en av de mest treffsikre, og han virker ikke å være helt på linje med United-journalistene her.

13.03: Manchester United er forventet å bli formelt enige om en avtale med Dortmund om Jadon Sancho denne uka, skriver James Ducker i Daily Telegraph.

Det er ventet at en medisinsk sjekk ikke vil bli gjennomført før Englands EM-deltakelse er over.

Uniteds prioritet har vært å få i stand en Sancho-avtale tidlig i overgangsvinduet, skriver Ducker, men Solskjær er også ivrig etter å få rekruttert en ny midtstopper. Raphaël Varane skal være hovedmålet, mens Villarreals Pau Torres også skal interessere.

Videre skriver Ducker at United også har vært interesserte i Declan Rice og Kieran Trippier, men at det er begrenset hvor mye klubben kan bruke denne sommeren i lys av pandemien. For å få råd til mer enn to storkjøp vil United trenge å få solgt unna noen spillere.

08.13: I helga ble Diogo Dalot koblet til Real Madrid som et potensielt alternativ hvis Milan heller henter Álvaro Odriozola til backen, men samtidig ble det meldt fra Sky Italia at en Dalot/Milan-avtale var nær.

Fabrizio Romano skriver at Odriozola kan være et alternativ for AC Milan, men Dalot skal være førstevalget.

Powered by Labrador CMS