Athletic Club v FC Barcelona - Copa Del Rey

Ryktesaker, uke 24

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 19. juni

21.23: Fabrizio Romano skriver at samtalene med Barcelona fortsatt pågår, og at det nå pågår interne diskusjoner i Manchester United om å komme med et nytt konkret tilbud i løpet av de kommende dagene. Det skal være sannsynlig, og Romano beskriver det som at en er på vei inn i en viktig fase i denne overgangssagaen.

11.36: Manchester United er blant klubbene som er interesserte i Rangers-reservekeeper Robby McCrorie, skriver The Scottish Sun.

United kan fort være på jakt etter en ny reservekeeper denne sommeren, og den 24 år gamle skotten ville ifølge artikkelen trolig vurdert en United-overgang om muligheten kommer.

09.39: The Mail on Sunday skriver at Erik ten Hag ser på Frenkie de Jong som nøkkelspilleren i stilrevolusjonen han ønsker å gjennomføre i United, og han ønsker å få inn De Jong først heller enn at klubben skal bruke transfermidler på mindre viktige overgangsmål. Så snart De Jong er klar, vil han så bestemme seg for hvilke spillere han trenger med resten av budsjettet sitt, skriver avisas Rob Draper.

Christian Eriksen og Feyenoord-venstreback Tyrell Malacia nevnes som spillere det er sannsynlig at Ten Hag vil gå for når De Jong eventuelt bekreftes.

09.33: The Sun skriver at Wycombe Wanderers gjør et panisk forsøk på å få tak i Nathan Bishop, etter at førstekeeper David Stockdale går fra Wycombe til Sheffield Wednesday denne sommeren.

Bishop imponerte for Mansfield forrige sesong, og var ventet å gå på lån til Exeter City denne sommeren, men nå kan det altså potensielt heller bli Wycombe.

Saken handler egentlig om at United denne sommeren vil la spillere som potensielt kan bli utlånt få dra til klubber for å prøve seg noen uker først, en ordning som både gjør at spillerne kan finne ut om de trives, men vil i tillegg redusere sjansen for at spillerne blir benket siden klubben som låner spilleren vet hva de får.

Lørdag 18. juni

15.20: Arsenal skal ha vært i samtaler med Ajax om et mulig kjøp av stopper Lisandro Martinez. Ifølge Sky Sports har Erik ten Hag også blitt bedt om å bli holdt oppdatert om utviklingen rundt Martinez.

14.20: Tottenham og Brentford skal være i front når det gjelder jakten på United-aktuelle Christian Eriksen, som altså også skal ha fått et kontraktsforslag fra United. Tidligere har det imidlertid vært rapportert at han helst ble boende i London-området.

Det er The Athletics Tottenham-journalister som skriver dette.

10.00: Vi tar med at The Times lørdag skriver at stortalentet Alejandro Garnacho er ventet å skrive under på en ny kontrakt med United.

09.00: The Athletics Laurie Whitwell rapporterer at det er et gap på 10-15 millioner euro mellom United og Barcelona i verdivurderingen av Frenkie de Jong. United – og visstnok flere andre sentrale fotballedere i Europa – mener imidlertid at Barcelona kommer til å være så avhengig av å få solgt De Jong (for å få gjort egne ting med troppen), at det er de som sitter på fordelen her. Richard Arnold og Joel Glazer skal ikke være involvert i forhandlingene, selv om de til slutt må gi grønt lys for overgangen.

Samtidig skriver Whitwell at det begynner å komme indikasjoner på at Ten Hag selv er frustrert. Ja, han vet at jo mindre United betaler her, desto mer kan han få gjort, men samtidig vil det være verdi i å få De Jong klar tidlig.

Sentralt plasserte kilder mener ifølge Whitwell likevel at De Jong til slutt blir United-spiller.

Whitwell nevner datoene 27. juni (de første spillerne returnerer) og 8. juli (de som spilte landskamper i juni skal være tilbake til da) som sentrale, akkurat som ansvarlig redaktør Dag Langerød gjorde i sin kommentar om overgangsvinduet for snaut to uker siden.

08.50: The Guardians Jamie Jackson gjentar det som er blitt kjent de siste dagene, at Jurriën Timber krever førstelagsfotball for å reise til United nå, dette fordi fotball-VM kommer om så kort tid. Dermed har forhandlingene stanset, og Erik ten Hag mener at han kan hjelpe til å gjøre Varane og Maguires sesonger mye bedre enn i fjor, og er fornøyd nok med at Lindelöf er deres utfordrer.

08.40: Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver at United ikke vil gi etter for Barcelonas Frenkie de Jong-krav, selv om han mener at United ikke en gang vil gi 70 millioner – som andre journalister fredag mente at United var villig til å gå opp til. Om det blir ny høyreback, stopper eller kantspiller vil senere avgjøres ved hvor mye penger United eventuelt får inn ved salg, mener Wheeler.

08.30: Vitinho ble altså nevnt som mulig aktuell United-spiller fredag kveld, men der må Jonathan Shrager ha fått feil info fra sine kilder – siden spilleren like etter ble klar for PSG.

Fredag 17. juni

21.15: – Som vi har sagt de siste dagene – Frenkie de Jong kommer til å bli United-spiller.

Det sier den spanske fotballeksperten Alvaro Montero til Sky Sports.

20.35: Journalist Achraf Ben Ayad, med flere millioner følgere på sosiale medier, skal være svært tett på spillergruppa i Barcelona. Han skriver at Frenkie de Jong nå følger med på situasjonen under ferien sin. Han begynner å bli lei av å gjenta at han gjerne vil bli, og Barcelona-styret vil altså selge.

20.30: Men Vitinha (se 17.20) ser kanskje heller ut til å dra til PSG, som skal være klare til å innfri utkjøpsklausulen. Dette ifølge den kjente journalisten Bruno Andrade. Da spør det kanskje hvor god akkurat den informasjonen 17.20 var.

Fabrizio Romano melder også om Vitinha-enighet for PSG.

18.50: The Guardians United-journalist, Jamie Jackson, skriver at United føler seg trygge på at Barcelona vil senke sitt krav på 85 millioner euro for Frenkie de Jong, og skal være klar til å by 70 millioner pluss ulike mulige bonuser.

17.20: United diskuterer visstnok nå personlige betingelser med Porto-midtbanespiller Vitinha, men har foreløpig ikke lagt inn noe offisielt bud. Dette ifølge Jonathan Shrager, som flere ganger har vist at han har kilder i United. Spilleren skal ha en utkjøpsklausul på 40 millioner euro.

Vitinha var sentral for et Porto-lag som vant ligaen denne sesongen, og har akkurat spilt seg inn på det portugisiske A-landslaget.

United jobber ifølge Shrager nå mot De Jong, Vitinha og Derby-unggutten Malcolm Ebiowei. Sistnevnte er bare 18 år gammel, men spilte 18 kamper for Derby fra februar og ut denne sesongen.

Shrager skriver at samtalene med Jurriën Timber brøt sammen under diskusjonene om de personlige betingelsene, og at de derfor foreløpig er satt på vent.

16.20: Vi har samlet en del Frenkie de Jong-rykter i en egen sak, blant annet med uttalelser fra Fabrizio Romano. Les saken her.

12.00: Cope-journalist Helena Condis Edo skriver at United fortsatt jobber videre med en tanke om at Frenkie de Jong skal selges i sommer.

10.30: ESPNs United-journalist, Rob Dawson, skriver at det ikke er Richard Arnold som holder i overgangstømmene nå. Det er John Murtough, og kilder skal ha fortalt ham at det er klarere linjer mellom speiderne, sjefsspeideren og Murtough, slik at spillerjakten skal være mer strømlinjeformet. Det er Murtough, sjefsspeider Steve Brown og Ten Hag som er sentrale, og alle tre sitter med vetorett. United skal ha en brukbar størrelse på overgangsbudsjettet, men kommer til å være disiplinerte i markedet, skriver han.

09.20: United skal altså ha gitt grønt lys til at Dean Henderson kan forlate klubben, og Nottingham Forest ser ut til å kunne bli hans nye klubb. The Athletic skriver fredag igjen at United ser på Watford-keeper Daniel Bachmann som en mulig erstatter for Henderson, selv om det er ventet at 27-åringen starter preseason i sin nåværende klubb. Alternativet er at Tom Heaton blir andrekeeper.

09.00: I en lengre sak om medlemsmøtet i Barcelona torsdag kveld skriver The Athletic fredag at Barca-styret mener at Frenkie de Jong er en spiller som kan selges som i så fall vil frigjøre nok penger til å gjøre store forandringer i resten av Barcelona-troppen. Kilder nær Barca-førstelagsspillere mener også at Barca-direktørene forsøker å skape en situasjon hvor nederlenderen vil godta et salg, selv om en annen kilde mener at de ikke vil lykkes med dette presset.

07.50: Journalist Jacque Talbot har jobbet for ulike aviser, som The Times, Guardian, Mirror med flere. Han melder at United ikke sitter på vent på grunn av Frenkie de Jong-muligheten med Barcelona, men jobber med flere overganger i kulissene – som det også gjøres fremskritt med. Midtbanen sees fortsatt på som det viktigste.

07.40: Torsdag kveld skrev united.no om årsmøtet i Barcelona, som sa ja til tiltak for å bedre økonomien – uten å gå direkte på spillersalg. Det betyr at nå handler det mer om hva trener Xavi vil. Ønsker han å beholde De Jong eller kan han se for seg et salg for i stedet selv å hente Bernardo Silva eller andre spillere? Selv om Barcelona nå får inn andre inntekter så må også lønnsutgiftene for spillerne ned. Det er en annen ting som kan påvirke De Jong-saken.

07.30: Nederlandske De Telegraafs Ajax-reporter Mike VerWeij melder at det kan ligge an til at Jurriën Timber synes det er for risikofylt å reise fra Ajax til United nå. Dette blant annet på grunn av fotball-VM som kommer snart. Han melder også at det forventes at United forhører seg med Ajax om Antony, men at prislappen kan være for høy for Uniteds budsjetter i sommer. Tidligere er det blitt nevnt at høyreving Antony kan koste 50 millioner.

Torsdag 16. juni

22.00: 90min forstår det som at Aaron Wan-Bissaka kan være på farten i sommer, da United er villige til å la ham dra på et lån neste sesong. Crystal Palace er favoritter til å hente ut Wan-Bissaka.

12.46: Vi omtalte Dean Henderson-ryktene i egen sak i går, og i dag skriver også Dharmesh Sheth fra Sky Sports at Nottingham Forest er nær en avtale om å signere Dean Henderson.

Det skal i så fall være snakk om et lån med en kjøpsopsjon på 20 millioner pund, skriver Sheth.

Onsdag 15. juni

21.30: Fabrizio Romano melder at Andreas Pereira er klar for å returnere fra lån, siden Flamengo ikke utløste kjøpsopsjonen på 10,5 millioner euro.

United er åpne for å selge Pereira denne sommeren, men det blir altså ikke til Flamengo.

19.45: Den brasilianske journalisten Venê Casagrande skriver at Flamengo ønsket å forlenge Andreas Pereira-lånet til desember, men at United ikke gikk med på dette. Noe av grunnen til dette er at det hevdes at United har fått et tilbud som er høyere enn 10,5 millioner euro (angivelig summen som Flamengo kunne kjøpt Pereira for som en del av låneavtalen).

17.45: I følge Alex Crook, fra TalkSPORT, antyder sterke kilder i Portugal på at United er interessert i å signere Portos Vitor Ferreira, også kjent om Vitinha. United vurderer å kjøpe portugiseren for 34 millioner pund.

15.30: Andy Mitten skriver onsdag ettermiddag at det United og Barcelona fortsatt ikke nærmer seg en avtale for Frenkie de Jong.

14.10: Nottingham Forest skal ha innledet samtaler med United om et lån av Dean Henderson kommende sesong, men en kjøpsopsjon på cirka 20 millioner pund med i den actalen. Det skriver Fabrizio Romano.

Samtidig skriver John Percy i The Telegraph at James Garner kan enten selges eller lånes ut på ny til Forest, etter at han hjalp dem til Premier League-opprykk i sesongen vi akkurat la bak oss.

14.05: Richard Fay i Manchester Evening News skriver at det ikke er noen indikasjoner på at Bournemouth, som leide Ethan Laird, det siste halvåret, vil benytte seg av muligheten de har til å forlenge det utlånet. Det betyr at fremtiden til Laird er uviss. United skal ifølge Fay også ha blitt spurt om Diogo Dalot av en spansk klubb, men svart med at det er Aaron Wan-Bissaka som eventuelt er tilgjengelig.

14.00: Portugisiske A Bola (husk at portugisisk presse ofte lar seg bruke av klubbene for å skape oppmerksomhet rundt spillere) skriver at United er interessert i å kjøpe Sporting Lisboa-stopper Goncalo Inacio (20). United skal i alle fall ha gjort undersøkelser rundt stopperen som har en utkjøpsklausul på 45 millioner euro – og da trolig er tilgjengelig for cirka 40 millioner euro.

12.55: Tidligere Foot365- og Goal-redaktør Ignazio Genuardi melder at Eric Bailly, verdsatt til 10-12 millioner euro, skal være aktuell for både Marseille og Lyon.

10.50: Spanske Sport skriver at det begynner å bli litt spent mellom United og Barcelona i samtalene om Frenkie de Jong, fordi spanjolene ønsker 100 millioner euro, mens United ser for seg 70 millioner euro pluss 10 millioner i bonuser. Så fort United er enige med Barcelona vil de så gå videre med De Jong, som Ten Hag altså har snakket med og som United ikke forventer at det blir noen problemer å bli enig med. Barcelona skal, ifølge Sport, være villig til å gå med på 80 millioner – hvis mesteparten av pengene da vil være penger de er sikret uansett. Det var Sport Witness som først gjorde united.no oppmerksomme på denne informasjonen fra Sport.

10.20: Adam Crafton i The Athletic snakker med Sky Sports om Uniteds interesse for Christian Eriksen og Frenkie de Jong.

07.00: The Times-journalist Charlotte Duncker skriver at Uniteds mål for sommeren var at ALLE kjøpene skal være i boks før klubben flyr ut på treningsleir til Asia 8. juli. Det påpekes at United dermed virker å være i tidsnød, selv om de aldri bød på Nunez, ønsker en midtbanespiller først (De Jong) og så også er interessert i kjente navn som Timber og Pau Torres som stopper-alternativer. Hun skriver også at kilder nær Nunez-overgangen mener at samtalene med United var mindre strømlinjeformet enn samtalene med Liverpool. Hvis det stemmer så peker det selvsagt igjen tilbake på hvordan United er organisert. Så får man se hvordan dette faktisk ser ut når vi kommer til 8. juli.

06.35: Richarlison har tidligere blitt koblet til United. Nå skal han ifølge brasilianske rapporter ha avvist en overgang til Arsenal. Samtidig skal det ikke være United, men London-klubbene Chelsea eller Tottenham han helst ønsker seg til hvis en klubb klarer å bli enig med Everton. United er overhodet ikke nevnt. Dette fra UOL, i en sak som egentlig omhandler at spilleren er skeptisk til en Real Madrid-overgang fordi han frykter at han da må bruke tid på benken, noe som ikke vil være fordelaktig før et fotball-VM.

06.30: Fabrizio Romano bekrefter langt på vei det Santi Aouna meldte 20.33 tirsdag – at Paul Pogba er enda nærmere Juventus og at det ventes at han skriver under i løpet av kort tid.

Tirsdag 14. juni

21.43: Chris Wheeler fra Daily Mail er avisas United-journalist og har fulgt United tett i en årrekke. Nå melder han at det er interesse for både Dean Henderson og Tom Heaton i sommer. Henderson skal være på radaren til nyopprykkede Bournemouth, mens Heaton er ønsket av Chris Wilder i Middlesbrough.

20.33: Ifølge Santi Aouna fra Foot Mercato har Paul Pogba signert en fireårsavtale med Juventus.

19.27: Fabrizio Romano skriver at det fortsatt ikke er noen forandringer når det gjelder en mulig Frenkie de Jong-avtale. Barcelona vil ifølge Romano fortsatt ikke akseptere mindre enn 85 millioner euro (73,6 mill. pund i dagens kurs) som garantert sum, og de direkte samtalene pågår fortsatt etter at Barcelona avslo et muntlig tilbud forrige uke.

18.15: Et nytt navn er kastet inn i mylderet av spillere som blir linket til Manchester United. Denne gangen er det Porto-spiller Vitinha som blir forespeilet en overgang.

Sport Witness har hentet sitater fra både O Jogo og A Bola. O Jogo skriver at spillerens agent Jorge Mendes har solgt spilleren inn for både Barcelona og Manchester United, mens A Bola på sin side kun nevner Manchester United av klubber interessert. Portugiseren skal ha en utkjøpsklausul på €40 mill.

16.55: Goals’ James Robson melder at ser på Denzel Dumfries som en ideell spiller for Erik Ten Hags system. Inter-spilleren har kun vært i Milano én sesong, men er identifisert som den typen offensiv back som vil passe Ten Hags system.

Disse opplysningene kommer på tross av at Diogo Dalot har fått lovnader om at han ikke vil bli solgt i sommer.

15.50: The Athletics’ overgangsguru David Ornstein melder at Manchester United er en av klubbene som har kommet med et kontraktstilbud til Christian Eriksen. Dansken signerte en halvårskontrakt med Brentford i januar, og kan derfor hentes gratis. Ornstein skriver at Frenkie de Jong fortsatt er førstevalget, men at Eriksen er et av alternativene som vurderes. I mai uttalte 30-åringen at han har et ønske om å spille Champions League igjen, noe United ikke kan tilby neste sesong.

15.15: Oppdateringer på Frenkie de Jong fra flere hold. Sky Sports melder at Barcelona ikke har mottatt et offisielt bud på De Jong fra United, men at alle involverte parter er optimistiske til en overgang for nederlenderen. De Jong skal ha vært skeptisk tidligere i sommer, men er nå åpen for en overgang til United.

ESPN-journalist Rob Dawson skriver at United frykter at Barcelona skal komme med et urealistisk krav for De Jong for å løse de økonomiske problemene, og at United vil trekke seg dersom prisen blir for høy.

Både Sky Sports og ESPN melder samtidig at Manchester United ikke ønsket å gå inn i en budkrig mot Liverpool om Darwin Nunez, og at klubben er interessert i Ajax-vingen Antony.

11.45: Forhandlingene om Frenkie de Jong har nå gått inn i en «avgjørende fase». Det skriver spanske Marca, som trekker fram at Jorge Mendes har gitt Barcelona beskjed om at Valencia-spilleren Carlos Soler kan være nederlenderens erstatter, da De Jong virker å være på vei til Manchester United. Avisen Sport skriver at Barcelona krever 100 millioner euro i en 80+20-løsning, men at 80 millioner virker mest realistisk.

08.50: Christian Eriksen har avslått en forlengelse fra Brentford, noe som ifølge Daily Mail er en «transfer boost» for Manchester United og Tottenham. United skal i alle fall være en av klubbene som har dansken på radaren.

08.10: Villa-spiss Danny Ings har blitt nevnt som et mulig alternativ for Manchester United. Ifølge Sky Sports har imidlertid ikke Aston Villa noen intensjoner om å selge 29-åringen.

08.00: Vi åpner ryktespalten med det som kanskje blir dagens snodigste rykte. Middlesbrough skal nemlig ha spurt Manchester United om å låne 36-årige Tom Heaton kommende sesong, ifølge Northern Echo. Heaton signerte en toårskontrakt da han ble hentet fra Aston Villa forrige sommer, og har vært lagets tredjekeeper.

Mandag 13. juni

21.00: Erik ten Hag har tenkt til å gi Facundo Pellistri en sjanse til å vise seg fram i før-sesongen før han tar en avgjørelse om fremtiden hans. Pellistri har imponert for Uruguay, men har slitt med å få spilletid på utlån i Alaves. Dette melder Richard Fay fra Manchester Evening News.

19.15: Det har vært mye rykter om Antony og en overgang til United. Erik ten Hag har kjennskap til spilleren fra før av, men har ikke lagt inn noe bud. Antonys bror, Emerson Santos, beskriver overgangsryktene som «falske nyheter». Dette melder journalist, Fabrizio Romano.

17.15: David McDonell fra Mirror, skriver i en artikkel at Manchester United har lovet at de ikke skal bli brukt som Barcelonas «økonomiske redningsaksjon». Han skriver også at Barcelona avviste Uniteds tilbud på 60 millioner pund for Frenkie de Jong. Den spanske klubben har satt en verdi på nærmere 70 millioner pund for den nederlandske midtbanespilleren, og venter på at United byr det. Ifølge McDonnell er det snakk om en lønn på 250 000 pund i uka, noe som vil ikke være et problem.

15.52: Ifølge Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) er United interesserte i Inter-forsvarsspiller Stefan de Vrij, men det skal være lite i artikkelen som tyder på at noe er på gang.

Powered by Labrador CMS