disasi301122

Ryktesaker, uke 24

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 18. juni

22.48: Monaco-stopper Axel Disasi er fortsatt et konkret navn på Manchester Uniteds liste hvis Kim Min-jae som ventet ender opp med i Bayern München, skriver Fabrizio Romano, som legger til at neste uke vil bli avgjørende når det gjelder Kim).

I tillegg skal Uniteds speidere ved flere anledninger ha blitt sendt for å se på Nice-stopper Jean-Clair Todibo, og ingen avgjørelse skal foreløpig ha blitt tatt.

10.23: Det er ventet at United legger inn et forbedret bud på 50 millioner pund for Mason Mount denne uka, skriver Daily Mail. Det første budet på 40 millioner ble avvist.

10.21: PSG ønsker å hente midtstopper Aïssatou Tounkara fra Uniteds kvinnelag, skriver troverdige Mina Ibrahim. De skal ha vært i kontakt med 28-åringens representanter.

Tounkara (som er fra Paris) ble hentet forrige sommer, men klarte aldri å bli et fast innslag i United-forsvaret i 2022/23-sesongen.

10.16: Harry Pratt fra Daily Star skriver at United forbereder et bud på 45 millioner for landslagskeeper Jordan Pickford. Daily Star er ikke blant avisene vi stoler på, så dette er vel neppe grunn til å bry seg om før noen troverdige skriver om det.

Lørdag 17. juni

21.35: United ser ut til å ha tapt kampen om Kim Min-Jae. Fabrizio Romano skriver at sørkoreaneren og Bayern er nære ved å bli enige om personlige betingelser og at det bare er et spørsmål om tid før den tyske gigantklubben kommer til å trigge utkjøpsklausulen.

Det meste om Uniteds interesse for den 26 år gamle midtstopperen har kommet fra italienske aviser.

15.00: En ny unggutt på listen til Ten Hag. Express melder at 19 år gamle Habib Diarra er blant spillerne som står på Uniteds liste over overgangsmål denne sommeren.

Diarra spiller til daglig i RC Strasbourg og blir sett på som en lavrisikoovergang, men frem til nå skal den franske klubben ha sagt nei til alle forslag som har kommet på bordet for midtbanespilleren som spilte 29 ligakamper for Strasbourg forrige sesong.

14.10: Evening Standards Chelsea-korrespondent Nizaar Kinsella skriver at Chelsea har trukket interessen for Inters sisteskanse Andre Onana.

United skal nå være favoritt til å sikre seg signaturen til den kamerunske keeperen og en sum på £50 mill. må punges ut for å få Inter til å selge.

13.40: Fabrizio Romano melder at United avviser at de har vært i samtaler eller kontakt med AC Milan-back Theo Hernández.

Ingen pågående forhandlinger og den italienske klubben vil aldri tenke på å selge for den rapportere summen på €60 millioner.

13.25: Real Betis skal være interessert i Eric Bailly, det skriver den spanske journalisten Mateo Gonzales for AlfinaldelaPalmera.

Den spanke klubben ser på muligheten for å hente ivorianeren som har et år igjen av kontrakten og det virker stadig klarere at Baillys fremtid ligger et annet sted enn Old Trafford.

10.30: Uniteds spissjakt fortsetter og de siste dagene er det Rasmus Højlund det har blitt skrevet mest om. Laurie Whitwell skriver for The Athletic om Uniteds jakt på en ny spiss og kommer med flere gode alternativer som United visstnok skal ha i kikkerten.

  • Agentfirmaet til Rasmus Højlund (SEG) har hatt samtaler med Atalanta denne uka og har blitt fortalt at en kjøpende klubb må ut med nærmere €100 millioner, noe United ikke skal være i nærheten av å ville betale.
  • Aston Villas Ollie Watkins sin målscoringsstatistikk har fått United til å vise interesse. På sine tre sesonger i Premier League har spissen scoret 14, 11 og 15 mål. Villa ønsker å forlenge kontrakten i sommer, selv om spissen har to år igjen av sin nåværende avtale.
  • United håper at Harry Kane ikke drar noe sted denne sommeren og lar kontrakten med Tottenham dra ut dersom de ikke skulle klare å lokke ham til Old Trafford denne sommeren.

10.15: Romeo Lavia er et spennende navn for fremtiden. Midtbanespilleren har unnagjort sin første sesong med seniorfotball hos Southampton.

Ifølge Daily Mail er det for øyeblikket Arsenal som ligger lengst fremme med tanke på å hente 19-åringen, men de møter konkurranse av blant andre United, Liverpool og Chelsea.

10.02: Fredag kom det rapporter fra flere engelske medier om at det virker mer og mer sannsynlig at David de Gea forlater Manchester United denne sommeren, noe du kan lese mer om i egen sak her.

Fredag 16. juni

20.25: Manchester United har kommet med et bud på Jack og Tyler Fletcher – tvillingsønnene til Darren Fletcher – som begge holder til i Manchester City, melder David Ornstein i The Athletic.

Til tross for farens nåværende rolle og spillerkarriere i United har de to 16-åringene så langt gått gradene i Citys ungdomssystem.

Nå skal det imidlertid gå mot en overgang til United, for det Ornstein omtaler som en «betydelig» sum.

19.15: Bayern München kommer stadig nærmere enighet med Kim Min-jae om de personlige betingelsene, melder Fabrizio Romano. Sørkoreaneren ligger an til en femårskontrakt med den tyske klubben.

Dermed ser det ut til at Kim, som er midtstopperen som er blitt hyppigst koblet til United den siste tiden, havner i Bayern i starten av juli.

15.17: Mer fra David McDonnell og Daily Mirror: Det ligger nå visstnok an til at David de Gea forlater United i sommer siden han ikke har gått med på å gå kraftig ned i lønn.

Saken ser ut til å basere seg delvis på Uniteds såkalte «retained list», siden De Gea ikke stod på lista over spillerne under kontrakt. Da klubben publiserte det på ManUtd.com, stod det forklart øverst i saken at det foregår diskusjon om en potensiell ny De Gea-kontrakt.

Mirrors kilder skal ha indikert at det ser mørkt ut nå når det gjelder De Geas kontraktssituasjon.

15.13: United er klare til å legge inn et forbedret bud på Mason Mount, skriver David McDonnell for Daily Mirror.

Budet skal være på 50 millioner pund, og det skal ifølge McDonnell være sannsynlig at det også blir Uniteds siste bud på 24-åringen.

10.31: Flere medier skriver om Tom Heatons fremtid i dag, noe dere kan lese om i egen sak.

08.52: The Athletic skriver også om Uniteds interesse for Andre Onana, i en artikkel ført i pennen av United-korrespondent Laurie Whitwell og Mario Cortegana, og de skriver at United ser på keepermarkedet, og at Onana er en av løsningene som har blitt diskutert.

Ten Hag vil ideelt sett ha en keeper som passer til å kunne spille seg ut bakfra, men United må også vurdere hva de kan ta seg råd til med tanke på at en spiss og en midtbanespiller er hovedprioritet. De prioriteringene kan endre seg hvis David de Gea skulle forlate klubben.

Det hevdes at Inter kan kreve opp mot 70 millioner pund for Onana.

Ten Hag har en god relasjon med Onana etter å ha jobbet sammen med 27-åringen i flere år i Ajax.

08.23: The Guardians Jacob Steinberg skriver at Chelsea får konkurranse fra United om Inter-målvakt Andre Onana.

United ønsker å utfordre De Gea, og skal også ha Portos Diogo Costa på ønskelista.

08.21: Mens United skal ha håpet på å betale rundt 45 millioner pund for Rasmus Højlund, så krever Atalanta nå nærmere 86 millioner pund, ifølge David Kent i Daily Mail.

Torsdag 15. juni

21.50: Fabrizio Romano melder torsdag kveld at Bayern München har presentert prosjektet sitt til Kim Min-Jae og at enighet om personlige betingelser skal være nære.

Spilleren selv skal være fristet av Bayern og samtalene gjør raske fremskritt.

Det vil være et slag i ansiktet for United som ifølge ryktene de siste ukene (da spesielt i Italia, må det sies) har virket å være klart i førersetet.

Romano skriver at United fortsatt er interesserte, men at det aldri var noe som var klart.

21.45: Alessia Russo sin kontrakt går ut nå i slutten av juni og det ser ut til at angrepsspilleren forlater United nå i sommer.

Arsenal har lenge virket å være i førersetet i kampen om Russos signatur, men nå har det ifølge ESPN meldt seg interesse også fra over dammen.

NSWL-laget Washington Spirit skal være interessert i 24-åringen, i tillegg skal også Lyon og en ikke navngitt spansk klubb være interessert.

21.25: En ny budrunde er ventet rundt Declan Rice. Telegraph-trioen Jason Burt, Sam Dean og James Ducker melder torsdag at ytterligere to toppklubber kommer til å melde seg på i kampen etter at Arsenal fikk sitt første bud på West Ham-spilleren avslått.

United har registrert sin interesse, men venter på utfallet av oppkjøpssagaen før de kan ta noe ytterligere stilling til en eventuell overgang.

I mellomtiden kan Rice glippe og journalist-trioen melder at Arsenal allerede fredag kan legge inn et nytt bud som kan ligge på nærmere £100 millioner, og med rapportene om at Caicedo nærmer seg Chelsea vil nok jakten på Rice intensiveres for Arsenal.

21.20: Tyske Florian Plettenberg melder at Moises Caicedo har bestemt seg for å bli Chelsea-spiller. Sluttforhandlinger skal nå pågå.

18.35: United tar sikte på å selge Ethan Laird i løpet av sommervinduet. Klubben ønsket at høyrebacken skulle forlenge sin kontrakt før han dro på utlån forrige sesong, men spiller og klubb kom aldri til enighet om en ny kontrakt. The Athletic skriver nå at backen som var på utlån til QPR forrige sesong nå må se seg om etter en ny arbeidsgiver.

United skal ha benyttet seg av opsjonen for å forlenge kontrakten fra 2023 til 2024, men det vil da i så fall være kun for å sikre seg en overgangssum for Laird.

12.25: Flere engelske medier melder at Arsenal har kommet med et åpningsbud på Declan Rice som er blitt avslått av West Ham. Sky Sports skriver at budet skal ha vært på 80 millioner pund, pluss bonuser, og at det forventes at Arsenal vil komme med et nytt, forbedret bud i løpet av de kommende dagene.

12.15: Bayern Münchens samtaler med Kim Min-jaes agent utvikler seg i riktig retning, melder Foot Mercato-journalisten Santi Aouna. Manchester United, ved siden av Newcastle, skal imidlertid fortsatt være med i kampen om midtstopperen.

Bayern are progressing in talks with Kim Min-jae’s agent, €10m net salary ready for him. Talks between parties are now about agent fee. Release clause is not a problem for the Bayern. ◉ Man U and Newcastle are still there.

08.00: Ifølge den tyske journalisten Florian Plettenberg er Robin Koch et navn som diskuteres på Old Trafford og som er på lista over aktuelle spillere. Den 26 år gamle midtstopperen har ett år igjen av kontrakten med Leeds.

Onsdag 14. juni

Overgangsvinduet for klubber i England og Skottland er nå åpent! Det internasjonale overgangsvinduet åpner 1. juli.

19.40: United skal ha gitt opp jakten på Harry Kane, melder The Guardian. Les mer i egen sak her.

19.35: Mer om Kim Min-jae, denne gang fra Fabrizio Romano: United er fortsatt med i kampen om midtstopperen, men foreløpig har det ikke vært noen enighet, som det har blitt rapportert i enkelte italienske medier.

Som Foot Mercato nylig meldte (se kl. 19.30), så er Bayern også interessert i sørkoreaneren. Han skal være et av alternativene dersom den tyske klubben henter inn en ny midtstopper.

19.30: Bayern München vurderer United-koblede Kim Min-jae, skriver Foot Mercato. Bundesliga-klubben kan miste Lucas Hernandez i sommer, og skal da se på Napoli-stopperen som en erstatter for franskmannen.

Partene skal være i gang med forhandlinger, og Min-jae sies selv å være positiv til tanken om å reise til Bayern.

18.30: Klokken 16.55 la vi lenger ned i denne saken inn en oppdatering på Mason Mount fra The Telegraph. Kun timer senere kommer avisen med nye opplysninger: United skal i dag ha fått et bud på 40 millioner pund for Mount avslått. Les mer i egen sak her.

16.55: The Telegraph skriver at Manchester United føler seg sikre på at Mason Mount ikke vil signere en ny Chelsea-kontrakt, og at Stamford Bridge-klubben dermed må bestemme seg for om å de skal la ham dra gratis neste sommer eller senke den nåværende prislappen på 70 millioner pund.

United skal, som nevnt tidligere, verdsette 24-åringen til nærmere 50 millioner pund.

16.45: United skal ha utløst forlengelsesopsjonen til flere unggutter. Ved siden av Ethan Laird skal også Nathan Bishop ha fått kontrakten sin forlenget til 2024, melder Manchester Evening News.

Lokalavisen skriver også, som nevnt tidligere i dag, at Will Fish ligger an til et nytt utlån i Hibernian.

15.17: United har ifølge Manchester Evening News benyttet seg av forlengelsesopsjonen i Ethan Lairds kontrakt. I så fall går kontrakten hans nå til sommeren 2024.

11.11: United skal være fornøyde med progresjonen Will Fish har hatt i den skotske hovedstaden, og nå ligger det an til at midtstopperen sendes tilbake til Hibernian kommende sesong etter at klubbene ifølge Daily Record ble enige om en låneavtale.

I 2023/24-sesongen kan Hibernian også se frem til spill i UEFA Conference League (de kommer inn i andre kvalifiseringsrunde).

Det skal også ha vært interesse fra Aberdeen.

08.18: Mens engelsk presse har vært litt mer tilbakeholdne, så har italienske aviser stort sett vært helt tydelige angående situasjonen til Kim Min-jae: de mener at sørkoreaneren er på vei til United.

Napoli-avisa Il Mattino skrev tirsdag (her gjengitt av Sport Witness) at Kim kommer til å bli United-spiller fra 1. juli, og at United vil betale utkjøpsklausulen på 60 millioner euro (51,4 mill. pund i nåværende kurs) for å hente 26-åringen.

Midtstopperen skal allerede ha akseptert Uniteds kontraktstilbud.

Tirsdag 13. juni

20.41: Sam Dean i Daily Telegraph skriver at United fortsatt er interesserte i å signere den spanske landslagsmålvakten David Raya denne sommeren, selv om Tottenham leder an i kampen om å signere 27-åringen.

Selv om Spurs er i førersetet, så er de ikke så lystne på å betale 40 millioner pund slik Brentford ønsker, og det skal ikke være noen forventning om snarlig enighet mellom klubbene.

08.55: Vi tar også med den store snakkisen fra mandag kveld; Kylian Mbappé skal ha fortalt PSG-ledelsen at han ikke kommer til å fornye kontrakten med klubben denne sommeren og med ett år igjen av kontrakten vil den franske storklubben trolig selge den hurtige angriperen denne sommeren. Dermed linkes Mbappé til en rekke storklubber, men det er Real Madrid som er storfavoritter til å sikre seg den målfarlige angriperen. 

08.50: Tottenham vil henvende seg til Brentford med tanke på en overgang for målvakten David Raya, melder Sky Sports. Raya har også blitt linket til Manchester United.

08.30: En spiller som ser ut til å glippe for Manchester United er West Hams kaptein Declan Rice. West Ham og Arsenal skal nærme seg enighet om en overgangssum for den engelske landslagsspilleren, melder Guardian.

Manchester United, Bayern München, Chelsea og Newcastle nevnes som andre interesserte klubber, men Arsenal skal ha fremstått mest interesserte i kampen om midtbanespilleren.

Mandag 12. juni

17.00: Mark Ogden fra ESPN tok for seg flere av spillerne det florerer rykter rundt. Dette er det han skrev om United-spillerne:

Harry Maguire
«Maguire er fire år inne i en seksårskontrakt på Old Trafford, men Manchester United er forberedt på å selge kapteinen sin. Han startet bare åtte Premier League-kamper denne sesongen og er nå fjerdevalget midtstopper bak Lisandro Martinez, Raphael Varane og Victor Lindelöf. Han har også måttet se venstreback Luke Shaw starte kamper foran ham i midtforsvaret
Tottenham er interessert i å signere 30-åringen, og West Ham vurderer også, men United står overfor et stort økonomisk tap på spilleren på grunn av overgangssummen de betalte og verdien av kontrakten hans».
David de Gea
«Manchester United har tilbudt keeperen en ny kontrakt på reduserte vilkår, men Ten Hag har nektet å bekrefte at den tidligere spanske landslagsspilleren blir hans førstevalg neste sesong. Etter 12 år i Manchester ville De Gea foretrekke en retur til Spania for å være nærmere familien, men det er ingen levedyktige alternativer åpne for ham i LaLiga, så signering av Uniteds tilbud er det mest sannsynlige resultatet.
Men med kontrakten hans som går ut i slutten av denne måneden, kan han appellere til klubber i Saudi-Arabia som ønsker å signere høyprofilerte gratisagenter. At han forlater Old Trafford er fortsatt en mulighet».
Marcus Rashford
Manchester United aktiverte en 12-måneders forlengelse av Rashfords kontrakt i desember i fjor, som holder spissen i klubben til juni 2024. Men forhandlinger om en ny langsiktig avtale har ennå ikke resultert i en avtale.
Hvis nye vilkår ikke kan avtales, vil 25-åringen stå fritt til å snakke med utenlandske lag i januar og United risikerer at stjernespilleren deres forlater for ingenting seks måneder senere. Manager Erik ten Hag vil at Rashford skal bli, og klubben er sikre på at en avtale vil finne sted. Men med usikkerhet rundt Uniteds pågående overtakelse, vil det ikke være lett å overtale spilleren til å forplikte seg, og de må kanskje avlaste ham for å få den maksimale overgangssummen».

15.17: Dharmesh Sheth skriver for Sky Sports at det er ventet at det snart kommer et formelt Mason Mount-bud fra United, men at avstanden mellom klubbene når det gjelder prislappen fortsatt er der.

United er ikke lystne på å betale for mye for Mount, og har andre overgangsmål hvis det ikke skulle bli Mount. Brightons Moises Caicedo nevnes som en spiller United lenge har vært interesserte i. United skal ha bedt om å bli holdt informert om eventuell utvikling rundt 21-åringen.

United liker også Declan Rice, men hvor mye United kan bruke kan påvirkes av hvor mye United får inn fra spillersalg, i tillegg til at utfallet av eierskapssituasjonen kan bli avgjørende, og Rice kan bli dyr.

Annen informasjon (om enn lite nytt) fra saken til Sheth: 

  • Hovedprioritet er å kjøpe minst én spiss, men det er stadig mer usannsynlig at de kommer til å prøve seg på Harry Kane siden Tottenham er så motvillige til å selge til en Premier League-rival. United har opprettet kontakt for å avklare hvor tilgjengelig Atalantas Rasmus Højlund er, og følger også med på situasjonen rundt Eintracht Frankfurt-spiss Randal Kolo Muani.
  • United ønsker å hente en midtstopper om det blir salg i den posisjonen. Representantene til Napolis Kim Min-jae, som har en utkjøpsklausul på 42 millioner pund (aktiv i første halvdel av juli), er klar over Uniteds interesse. Monacos Axel Disasi er en annen stopper United ser på, og den franske landslagsstopperen ønsker en overgang.
  • David de Geas fremtid er fortsatt noe usikker, og United anlyserer flere keepere, blant annet Portos Diogo Costa og Brentfords David Raya.

14.34: Di’Shon Bernard kommer til å forlate United når kontrakten med klubben går ut i sommer, skriver Rich Fay fra Manchester Evening News. United skal ha hatt en mulighet til å forlenge kontrakten til 2024, men har valgt å la være å benytte seg av den muligheten, ifølge Fay.

Den 22 år gamle midtstopperen, som har én kamp for Uniteds A-lag, har de siste årene vært utlånt til Salford City, Hull City og Portsmouth.

OBS: Dette har senere blitt bekreftet, og er omtalt i egen sak her.

14.17: Det tunisiske nettstedet Ettachkila skriver at United kan gå med på å selge Hannibal Mejbri for en sum på mellom 15 millioner euro og 20 millioner euro (i pund i nåværende kurs: 12,8 millioner og 17,1 millioner).

Erik ten Hag ønsker å ha med seg midtbanespilleren på sommerturnéen.

11.03: Torino-avisa Tuttosport nevner United som en av flere Premier League-klubber som er interesserte i Juventus’ Federico Chiesa.

Liverpool skal ha vist mest interesse, mens Manchester United og Newcastle også er villige til å hente Chiesa til Premier League.

25-åringen foretrekker å spille på høyrekanten, men kan også spille i flere andre offensive roller.

Chiesa pådro seg i januar 2022 en alvorlig skade, noe som bidro til at 2022/23-sesongen ikke ble like imponerende som det han har vist tidligere, men han viste nok mot slutten av sesongen til at han er en av spillerne som nå i juni skal kjempe om UEFA Nations League-tittelen med det italienske landslaget.

08.11: Vi starter denne ukas ryktespalte med denne fra i går kveld: Fabrizio Romano skriver at United har sendt meldinger til Mason Mount, og innholdet i de meldingene ser ut til å antyde at United er i ferd med å trappe opp jakten på 24-åringen.

Personlige betingelser skal ikke være noe problem, men Chelsea ber ifølge Romano om 68,35 millioner pund (for å bruke nåværende kurs), noe som skal være grunnen til den manglende progresjonen.

Powered by Labrador CMS