FC Barcelona v Paris Saint-Germain - UEFA Champions League Round Of 16 Leg One

Ryktesaker, uke 21

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 30. mai

19.30: Dette er kanskje ikke et konkret rykte, men lokalavisen Manchester Evenings News har laget en oversikt over syv spillere United bør vurdere fordi spillerne kan komme relativt rimelig i sommer.

På listen til lokalavisen står Torinos Andrea Belotti, Ousmane Dembele (Barcelona), Memphis Depay (Lyon), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Matheus Pereira (West Bromwich) og Raphael Varane (Real Madrid)

15.35: The Express siterer The Mirror på at United står klare til å selge Paul Pogba dersom franskmannen ikke skriver under på en ny kontrakt med klubben. Franskmannens kontrakt løper ut kommende sesong og han kan dermed gå gratis til en annen klubb fra neste sommer.

Det skal riktignok sies at det ikke er de mest pålitelige mediene som har skrevet denne saken.

12.45: The Sun skriver at West Brom har satt en prislapp på 20 millioner pund på keeper Sam Johnstone. Avisen nevner United og West Ham som de interesserte klubbene. Kontrakten til Johnstone løper ut neste sesong, så dette er nok siste mulighet for Midlands-klubben til å få noe igjen for sin sisteskanse.

United er dog etter sigende veldig nære ved å hente Aston Villa-keeper Tom Heaton, så det spørs hvor sannsynlig det er at Ole Gunnar Solskjær vil signere enda en ny keeper.

08.30: Real Madrid har signert forsvarsspilleren David Alaba på gratisovergang fra Bayern München. Det gjør behovet for Raphael Varane mindre, og spanske ABC skriver at den spanske hovedstadsklubben er klare til å selge franskmannen til sommeren, om han ikke godtar det nye kontraktstilbudet han har fått.

ABC mener å hvite at Real Madrid ønsker seg 70 millioner euro for Paul Pogbas verdensmesterkollega fra 2018.

08.15: Daily Mail mener å sitte på Uniteds plan før sommerens overgangsvindu. Den innebærer å prioritere et kjøp av Jadon Sancho, droppe en overgang for Harry Kane, samt å vente ett år med å prøve seg på Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland.

Lørdag 29. mai

23.30: Jack Grealish «likte» lørdag et Twitter-innlegg som ba ham om å bytte Aston Villa-drakten med United-farger. Det har selvfølgelig et samlet britisk pressekorps plukket opp, inkludert lokalavis Manchester Evening News. Hva som er årsaken til at Grealish «likte» innlegget er uvisst, men midtbanekreatøren har i alle fall fjernet interaksjonen i ettertid.

15.55: Sky Sports skriver at en hel rekke klubber er interesserte i Jadon Sancho, men at United fortsatt er engelskmannens mest sannsynlig neste stoppested.

Borussia Dortmund skal være åpne for å forhandle om et tilbud på rundt 80 millioner pund skulle komme.

13.35: En ny midtstopper er rapportert å være høyt på Uniteds ønskeliste før sommerens overgangsvindu og Sevillas Jules Kounde er blant spillerne som ryktes inn dørene på Old Trafford.

Nå har franskmannen åpnet for å forlate Andalucias hovedstad til sommeren:

– Det kan hende jeg må bytte klubb til sommeren. Jeg har ikke bestemt meg ennå, uttaler forsvareren ifølge Daily Mail.

– Målet mitt er å en dag spille for en klubb som alltid prøver å utvikle seg for å vinne trofeer. Å starte hver sesong med å fortelle seg selv at målet er å vinne et spesifikt trofé. Det kan hende jeg må flytte på meg, men det er ikke relevant i dag.

12.30: Sport1-journalist Patrick Berger skriver at United er tilnærmet enig med Jadon Sancho-leiren om de personlige betingelsene. Engelskmannens representanter forventer at kantspilleren forlater Borussia Dortmund denne sommeren, men United skal fortsatt ikke ha lagt inn noe bud.

11.50: Nottinghamshire Live skriver at Nottingham Forest ville elsket å få beholde James Garner i én sesong til. Midtbanegeneralen har vært en suksess i Nottingham-klubben denne våren, etter at høstens utlån i Watford ikke gikk så bra som planlaget.

10.10: Den «store drømmen» for Juventus og deres nyansatte trener, Massimiliano Allegri, er å hente Paul Pogba tilbake til Torino. Det skriver Calciomercato.

Nettstedet mener også å vite at Cristiano Ronaldo kan brukes som del av en byttehandel.

Fredag 28. mai

19.02: The Sun skriver fredag i en såkalt eksklusiv sak at United vil gjøre et forsøk på å signere Atlético Madrids Jan Oblak, av mange regnet som verdens beste keeper.

Overgangssummen for den 28 år gamle keeperen vil ifølge avisen være på rundt 70 millioner, men United vil også være villige til å tilby David de Gea som en del av pakken.

Saken er skrevet av Alan Nixon. Han er vanligvis ganske treffsikker på overgangsnytt fra mindre klubber (gjerne lavere divisjoner), men han er ikke avisas United-korrespondent.

15.20: ESPN-journalist Rob Dawson skriver som flere nedenfor at Manchester United vil forsterke på flere plasser i sommer og nevner en totalsum på 150 millioner pund. I tillegg til nevnte Jadon Sancho, Harry Kane, Pau Torres og Declan Rice, lister Dawson opp Jack Grealish, Sven Botman, Raphaël Varane og Max Aarons.

14.20: Aston Villa bekrefter at Tom Heaton forlater klubben i sommer. 35-åringen skal være klar for United.

13.40: Han virker ikke å være like aktuell lenger, men vi tar med oss Erling Braut Haaland i dette intervjuet sier at han forholder seg til kontrakten han har med Borussia Dortmund.

10.45: Det skrives en del om fremtidsplanene på Old Trafford i engelske medier i dag. Det har vi samlet i en egen sak!

07.50: Mike McGrath fra Daily Telegraph har en sak om den kommende overgangssommeren for Uniteds del. Som i Guardian trekkes Jadon Sancho fram sammen med en spiss, en ung sentral midtbanespiller og en forsvarsspiller.

Dortmund skal være desperate etter å selge denne sommeren for å få inn penger, mens United selv potensielt kan få inn penger ved et potensielt salg av enten David de Gea eller Dean Henderson, siden begge keeperne skal være svært lite lystne på å starte neste sesong som andrekeeper.

Jack Grealish beundres også av United, men Solskjær vil helst bringe Sancho tilbake til England.

McGrath skriver også at klubben vil gi Solskjær ny kontrakt denne sommeren. Den nåværende avtalen går ut i 2022.

07.45: Ifølge Guardian ser ønskelisten til Ole Gunnar Solskjær slik ut: Pau Torres, Declan Rice, Jadon Sancho og Harry Kane. Ikke ukjente navn, men det er verdt å merke seg at saken er skrevet av United-journalist Jamie Jackson, som det er verdt å stole på. Solskjær skal være klar over at det er usannsynlig at han får alle fire, men ideen skal være at Manchester United forsøker å rekruttere en forsterkning i de respektive posisjonene.

Torsdag 27. mai

14.25: West Ham har sagt at de vil tviholde på Declan Rice denne sommeren. Evening Standard skriver at United har tenkt å sette dette løftet på prøve når overgangsvinduet åpner.

11.30: Tyske Bild melder at Borussia Dortmund vil la seg overbevise av et bud på 95 millioner euro for Jadon Sancho denne sommeren. Det tilsvarer 82 millioner britiske pund. Kriteriet er dog at engelskmannens fremtid er avgjort før laget samler seg igjen etter sommerens EM.

Den tyske avisen skriver også at United kan være villige til å gi slipp på Anthony Martial og Jesse Lingard for å gjøre plass til Sancho.

08.05: Gianluigi Donnarumma er ferdig i Milan når keeperens kontrakt løpet ut etter sesongen. The Sun skriver at United er blant interessentene.

Onsdag 26. mai

19.35: Spanske Sport skriver at Raphael Varane ønsker seg til Premier League og at den potensielle overgangen kan påvirkes av hva som skjer med Zinedine Zidane etter sesongen.

17.43: Nemanja Matic skal ha gitt klarsignal for en eventuell Roma-overgang, ifølge italienske TMW, men serberens høye lønn gjør at han ikke er aktuell for Roma denne sommeren, hevdes det.

09.00: Tyske SportBild skriver at prisen for Jadon Sancho er satt til 95 millioner euro, noe som tilsvarer 82 millioner pund etter onsdagens kurs. Ifølge den tyske avisa kan 21-åringen bli United-spiller allerede før fotball-EM om United innfrir det kravet. Hvis de ikke gjør det kan dette, som forrige sesong, fort ende med at dette blir en saga og at Sancho til slutt fortsetter i Dortmund siden kontrakten hans der først går ut sommeren 2023. Sancho selv skal være interessert i å få en avklaring allerede før EM som starter 11. juni.

Tirsdag 25. mai

20.30: Det virker nå å være enighet blant de engelske mediene om at Tom Heaton blir United-spiller (igjen) fra og med neste sesong. Troverdige The Athletic melder også det samme.

Keeperveteranen er ventet å ta plassen til Sergio Romero som tredjekeeper.

18.45: United får etter alt å dømme ny keeper til neste sesong. Fabrizio Romano, som har gjort seg kjent som én av verdens ledende overgangsjournalister, sitter også på informasjonen om at Tom Heaton kommer til å signere for United i løpet av de neste dagene.

Romano skriver også at det ikke har vært kontakt mellom Roma og David de Gea.

14.10: Dette har blitt meldt et par ganger tidligere i denne spalten, men Tom Heaton skal altså være klar for en retur til Old Trafford neste sesong.

08.00: I går kveld meldte Telegraph at Jadon Sancho er førstevalget til Ole Gunnar Solskjær, samtidig som flere United-spillere med kjennskap til Jack Grealish skal drive en form for lobbyvirksomhet for Aston Villa-spilleren. I Tyskland gjentar Bild det som har stått i avisene flere ganger allerede i vår – at Sancho vil være tilgjengelig i sommer.

Mandag 24. mai

22.50: Flere kilder skal ha fortalt The Independent-journalist Miguel Delaney at Tottenham-sjef Daniel Levy krever et bud på Harry Kane på 200 millioner pund – for i det hele tatt vurdere å selge. Han legger til at United da i stedet vil prioritere forsterkninger i andre posisjoner.

I så fall er det nok også tvilsomt om Kane får det klubbskiftet han gjerne tar.

18.25: Jadon Sancho er Uniteds hovedmål offensivt, selv om Uniteds også beundrer Jack Grealish. Det skriver The Telegraphs Mike McGrath. Både Sancho og Grealish skal ha en prislapp på samme nivå – 75-80 millioner pund.

17.20: Journalist Constantin Eckner har en fot både i engelsk og tysk fotball. Nå skriver han at Bayern-kantspiller Kingsley Coman (24) har gitt agenten sin beskjed om å gå i samtaler med engelske klubber siden han ikke kommer til enighet med den tyske klubben om ny kontrakt. Den nåværende løper til sommeren 2023. Søndag skrev tyske BILD at United kunne være villig til å gi Coman 200 000 pund i ukelønn.

15.13: Mer fra Manchester Evening News: Samuel Luckhurst og Richard Fay skriver at United ifølge kilder vil gå skikkelig inn for å signere en midtstopper, og de har i dagens artikkel skrevet litt om situasjonen rundt Villarreals Pau Torres og Real Madrids Raphaël Varane.

Torres:

  • Manchester United ser på Europa League-finalen som en slags siste audition for Pau Torres før klubben bestemmer seg for hovedmål på stopperplass.
  • Det har ikke vært kontakt mellom United og folkene rundt Torres i det siste. 24-åringen ser angivelig ikke på finalen som en audition selv om United gjør det.
  • Manchester City har fulgt med på Torres, men United er Premier League-klubben som er mest interessert. Kilder tett på spilleren forventer ikke at en eventuell overgang fullføres før senere i overgangsvinduet på grunn av EM-sluttspillet.

Varane:

  • Real Madrid er beredt på å selge Varane til United. Franskmannens kontrakt går ut sommeren 2022.
  • Matt Judge har holdt samtaler med folkene rundt Varane, men det er også interesse fra Liverpool.

14.49: Dominic Booth fra Manchester Evening News skriver at United planlegger å beholde Anthony Elanga, Hannibal Mejbri og Shola Shoretire rundt førstelagstroppen neste sesong – unntatt om de blir tilbudt veldig attraktive låneavtaler.

Dette har Booth fra det som omtales som en god kilde i klubben.

Trolig spiller alle alle de tre nevnte ungguttene en rolle i klubbens sesongoppkjøringskamper i juli.

10.31: West Ham-manager David Moyes uttalte seg om fremtiden til Jesse Lingard etter søndagens sesongavslutning.

– Jeg håper Jesse er her [neste sesong], vi ville likt å beholde ham, men det er ingen garanti, for han er ikke vår spiller. Han har gjort en eksepsjonell jobb for oss på lån, og så får vi se hvor vi går videre fra det.

Moyes påpekte videre at West Ham nok også var riktig klubb for Lingard på det tidspunktet da han kom, og at det kanskje ikke er så mange andre klubber hvor han ville slått tilbake på denne måten. Moyes fortsatte:

– Vi har gitt ham en mulighet og en plattform. Vi hadde en gruppe spillere som var i god form inn mot januar, og Jesse hjalp oss, men han kom inn i en spillergruppe med momentum, og en klubb som gjorde det godt, og var på vei opp.

– Så ja, jeg vil gjerne beholde Jesse.

08.01: Etter at AC Milan søndag sikret Champions League-plassen i en dramatisk sesongavslutning i Serie A, så gir det klubben mer kjøpekraft enn om de ikke hadde klart det.

Fabrizio Romano skrev i natt en tweet om Diogo Dalot og andre lånesoldater, og mens Milan har en klar plan om å signere Fikayo Tomori fra Chelsea permanent, så er det mer usikkerhet knyttet til Dalot og Brahim Diaz.

En endelig avgjørelse om sistnevnte duo ventes snart, ifølge Romano.

Powered by Labrador CMS