dean henderson

Ryktesaker, uke 20

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 21. mai

16.58: Troverdige John Percy skriver i en sak hos Daily Telegraph at Nottingham Forest vil prøve å få i stand en permanent overgang for Dean Henderson, og at Henderson selv er lysten på å signere.

Hva som skjer med Henderson, vil være litt avhengig av David de Geas United-fremtid.

10.19: Dagen starter ganske rolig ryktemessig, men Fabrizio Romano har sagt til GiveMeSport at United har hatt positive samtaler med agenten til den 22 år gamle Leverkusen-høyrebacken Jeremie Frimpong, som stadig linkes til United.

Vi tar også med at Ruben Neves, som innimellom kobles til United (men kobles langt oftere til Barcelona), siteres på følgende:

– Jeg elsker virkelig å være her, men jeg legger aldri skjul på at jeg ønsker å spille Champions League-fotball. I fotballen må en gå for shovedmålene sine, og det vil være en enorm avgjørelse for meg og familien min. Hvis dette var min siste kamp her, så koste jeg meg virkelig, og jeg er takknemlig til alle for de siste seks sesongene.

Lørdag 20. mai

19.35: Den napolitanske dagsavisen Il Mattino (her gjengitt av Sport Witness) skriver lørdag at United nærmer seg en signering av Kim Min-jae fra Napoli og at en overgang kommer til å skje uansett hva Napoli ønsker fordi United er klare til å betale utkjøpsklausulen på 65 millioner euro (rundt 56,5 millioner pund).

United skal ha gjort klart det meste av praktiske ting for sørkoreaneren som blant annet en bolig. Avisen skriver også at United forsøker å la Lindelöf være en del av avtalen, men at det er uaktuelt for Napoli eier De Laurentiis som ønsker en ren betaling for stopperen om det skal bli noen overgang.

19.30: Skal en tidligere Eliteserie-spiss bli Uniteds nye nummer ni? Gift Orban har iallfall tiltrukket seg oppmerksomhet fra europeiske toppklubber etter sin herjing for Gent denne våren. Den 20 år gamle nigerianeren har scoret 19 mål på 19 kamper etter at han meldte overgang fra Stabæk i januarvinduet.

Hovedpersonen selv sier at han kunne tenkt seg en overgang til United, men at også City og Liverpool er aktuelt, men Arsenal er uaktuelt fordi de aldri vinner noe, det sier han til den belgiske avisen Het Laatste Nieuws (her gjengitt av Sport Witness). 

GFFN mener også å vite at Lille er laget som er i førersetet om å hente nigerianeren, men gjengir også informasjon om at Eintracht Frankfurt, Borussia Dortmund, AS Monaco, Manchester United, RB Leipzig, Benfica, Inter Milan og RC Lens følger nøye med på 20-åringens situasjon.

11.49: Uavhengig av hva som skjer med Marcel Sabitzer i sommer, så har United bestemt seg for å signere minst én ny midtbanespiller i sommer, skriver Fabrizio Romano, som legger til at hovedprioriteten fortsatt er en ny spiss.

11.11: Atlético Madrid-midtbanespilleren Maitane López er et overgangsmål for Uniteds kvinnelag, skriver troverdige Graham Falk.

López har to landskamper for Spania, og er på utgående kontrakt, og kan dermed komme gratis. Hun har tidligere spilt med Ona Batlle i Levante, og de skal være gode venninner.

08.57: Paul Hirst og Ian Whittell i The Times skriver at Erik ten Hag ønsker seg to signeringer til United-angrepet i sommer.

Nederlenderen ønsker å hente en spiss i absolutt toppklasse, med Harry Kane på toppen av ønskelista, i tillegg til en yngre og fremadstormende spiss. Atalanta-spiss Rasmus Højlund nevnes her som en spiller på Ten Hags ønskeliste, i tillegg til at han følges av mange andre toppklubber, og dansken kan være tilgjengelig for rundt 40 millioner pund.

Fredag 19. mai

21.36: Det har i det siste blitt snakket om i Skottland at Jack Butland-overgangen til Rangers kanskje ikke ville bli noe av på grunn av Butlands lønnskrav, men ifølge Daily Mails Simon Jones nærmer nå Butland seg en avtale med Rangers etter å ha gått med på et kompromiss.

08.10: En annen midtstopper som kobles til United er Marc Guehi. Foot Mercato-journalisten Santi Aouna skriver at Crystal Palace er åpen for at 22-åringen kan bli solgt, og at både United og Tottenham har forhørt seg om situasjonen.

08.05: Manchester United er den største favoritten til å sikre seg Kim Min-jae, sier Fabrizio Romano. To faktorer kan imidlertid stå i veien for en overgang: først og fremst den usikre eiersituasjonen, men også det faktum at Napoli vil tilby midtstopperen en ny, forbedret kontrakt.

Torsdag 18. mai

19.13: Sky Sports skriver at United ønsker å tilby Lisandro Martínez en ny kontrakt.

Innledende samtaler har funnet sted om de eventuelle nye betingelsene – som blant annet vil være en forlengelse av den nåværende kontrakten som går ut sommeren 2027 (med forlengelsesopsjon til 2028) – men et kontraktstilbud vil kanskje ikke være på plass før et eventuelt eierskifte.

08.38: Franske RMC skriver litt om United-interesse for franske spillere.

Først skriver de (som har blitt skrevet i Frankrike tidligere) at United fortsatt er interesserte i Adrien Rabiot, mens Juventus ønsker å forlenge 28-åringens kontrakt, og spilleren har ikke avgjort hvor han ønsker å spille neste sesong.

Rabiot er uansett ikke den eneste franske midtbanespilleren United har på ønskelista: 21 år gamle Manu Koné har imponert for Borussia Mönchengladbach, og skal ifølge RMC være en spiller United kan gå for om det ikke blir Rabiot.

Videre nevner de også at Erik ten Hag er fan av Eintracht Frankfurt-spissen Randal Kolo Muani, og at det ikke vil være overraskende om United gjør et forsøk på å hente 24-åringen.

Onsdag 17. mai

Hipp, hipp Norge!

18.00: Brentford-spiss Ivan Toney kobles jevnlig til United og andre klubber, men nå er han suspendert i åtte (!!) måneder for å ha brutt gamblingreglene til det engelske fotballforbundet. Han er altså først tilbake i spill igjen i 2024, noe som nok vil dempe interessen fra en del klubber. Suspensjonen starter umiddelbart. Han er også bøtelagt med 50.000 pund.

16.50: – Det er ikke sant at en avtale er i boks med United, sier Napoli-stopper Kim Min Jae til Star News Korea.

Stopperen har vært sterkt koblet til United, og visse såkalte insidere på sosiale medier skrev denne uka også at alt var i boks.

En av Uniteds fordeler er at de kan tilby en lønn som Napoli er helt sjanseløse i å matche, og i to uker av juli inntreffer en utkjøpsklausul som kan gi kjøpende klubb muligheten til å kjøpe ham for 40-70 millioner euro (ulike rapporter).

Tidligere har spillerens representanter sagt at United har fulgt med på stopperen siden han var i Kina, men at det den gangen kun var snakk om uoffisielle samtaler.

14.00: ESPNs United-journalist, Rob Dawson, skriver at foruten Kane og Osimhen så er også Kolo Muani, Vlahovic, Abraham og Brobbey på Uniteds spissliste. På midten spillere som Mount og Kovacic på lista, sammen med Mac Allister, Rabiot og Maddison, samt stjernene Bellingham og Rice. Ifølge Dawson ønsker Ten Hag en ekstra keeper, selv om De Gea forlenger, mens West Ham trolig vil forhøre seg om Maguire på ny og Newcastle fortsatt er interessert i Scott McTominay, men ikke for 40 millioner pund.

09.00: The Suns Simon Barlow skriver at United håper å sikre seg Rosenborg-stjerneskuddet, Sverre Nypan, 16-åringen som debuterte i eliteserien i november og som nå også har imponert for trønderne i de siste kampene. United skal ha fulgt ham i ett år allerede.

08.10: Brentford-keeper David Raya er også lenge blitt koblet til United, siden han skal være tilgjengelig for cirka 40 millioner pund i sommer. Nå kobles han til Tottenham, der Hugo Lloris er på vei ut.

08.00: Harry Kane er lenge blitt koblet til United, men nå har Kane-representanter møtt PSG-topp Luis Campos. Det skriver Santi Aouna hos Foot Mercato, som skal være spesielt god på PSG-nyheter. Aouna skriver at PSG også er blant dem som ønsker Victor Osimhen tilbake til Ligue 1, men her sliter de litt siden Osimhens drøm er Premier League, ikke en retur til den franske toppdivisjonen.

Tirsdag 16. mai

09.40: Manchester Evening News skrev mandag at Phil Jones er en av minst fem i United som trolig blir frigitt når kontrakten går ut i sommer. Det samme melder Fabrizio Romano tirsdag formiddag, at en avgjørelse er tatt og at midtstopperens tid som United-spiller er over etter sesongen.

08.15: Ifølge belgiske Nieuwsblad har Manchester United nylig sendt speidere for å se på det tidligere Stabæk-talentet Gift Orban, som nå holder til i Gent. Den 20 år gamle spissen ble hentet til Gent i januar, og har på 19 kamper notert seg for imponerende 19 scoringer og to assists i den belgiske klubben.

08.10: Enkelte italienske medier meldte mandag at ting virket ganske klart på at Kim Min-jae er fast bestemt på en overgang til Manchester United i sommer, men Fabrizio Romano skriver at ingen har kommet til enighet om noe eller at noe er bestemt på nåværende tidspunkt. Han påpeker imidlertid at United er interessert i sørkoreaneren.

Mandag 15. mai

18.25: Italienske medier har den siste tiden vært aktive rundt en mulig overgang for Kim Min-jae til Manchester United, og denne mandagen har det tikket inn enda flere rapporter, som her er gjengitt av Sport Witness.

Il Mattino, en lokalavis i Napoli-området, skriver at midtstopperen er blitt overbevist om å signere for United. Også ifølge La Repubblica skal Min-jae angivelig ha bestemt seg å dra til klubben.

Det snakkes om en overgangssum på mellom 50-60 millioner euro, så får tiden vise om United faktisk kan ende opp med å bruke så mye av sommerbudsjettet på en ny stopper.

16.10: Manchester Evening News meldte tidligere mandag at Axel Tuanzebe er én av fem som trolig blir frigitt av Manchester United når kontrakten går ut i sommer. Fabrizo Romano skriver at en avgjørelse allerede er tatt på at midtstopperen er ferdig klubben, og at han nå er på utkikk etter en ny arbeidsgiver.

 

15.56: Sport Witness videreformidler rapportene fra flere portugisiske aviser om at United i helga nok en gang har vært til stede på Porto-kamp. United har blitt koblet til Porto-keeper Diogo Costa (som skal ha vært god i Portos 2-1-seier), men som vanlig handler rapportene om Uniteds tilstedeværelse heller enn spekulasjoner om hvorfor.

14.34: United vurderer å gjøre et forsøk på å hente Dortmund-keeper Gregor Kobel, skriver Miguel Delaney i The Independent.

Det aller meste tyder på at David de Gea blir værende i United, men Erik ten Hag ønsker konkurranse om keeperplassen, og den høyreiste sveitseren Kobel har imponert for Dortmund (i alle fall om vi ser bort fra brøleren mot Bayern München).

Chelsea er også interesserte, og Dortmund planlegger å tilby Kobel en ny kontrakt selv om den eksisterende går ut i 2026.

14.18: John Percy, mannen som stort sett har best kontroll av alle på Midlands-fotball, skriver hos Daily Telegraph at Wolverhampton vil kreve minst 50 millioner euro (43,5 millioner pund i nåværende kurs) for Rúben Neves. Barcelona har lenge vært beundrere, og forbereder seg på å prøve å hente 26-åringen, men Wolves har ingen planer om å la ham gå billig, eller å gå med på at spillere sendes motsatt vei.

United har også blitt koblet til Neves, men ifølge artikkelen er Wolves lystne på å unngå å selge portugiseren til Premier League-klubber.

14.12: Den troverdige Brighton-journalisten Andy Naylor skriver for The Athletic at Alexis Mac Allister ønsker å spille i Champions League om han forlater Brighton denne sommeren.

Liverpool og Manchester United trekkes frem som klubber som er interesserte før sommervinduet.

14.08: Blackpool Gazette skriver at United-trener Eric Ramsay (som ble hentet til klubben som dødballekspert) igjen er en kandidat til managerjobben i Blackpool. Han skal ha vært en kandidat da jobben var ledig tidligere i år.

12.39: Lokalavisa har skrevet om fem av spillerne som trolig blir frigitt i sommer. Les mer i egen sak her.

08.21: Franske L’Equipe melder at Adrien Rabiot er av interesse for United denne sommeren også.

Midtbanespilleren var aktuell for United forrige sommer også, men den gang ble det ikke enighet mellom Rabiot og United.

Rabiot har hatt en svært imponerende sesong på Juventus-midtbanen, og franskmannens kontrakt går ut i slutten av juni.

28-åringen har scoret åtte mål i Serie A denne sesongen (på 29 kamper), og står med elleve mål totalt (44 kamper).

Powered by Labrador CMS