kimminjae070523

Ryktesaker, uke 19

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 14. mai

15.25: Mer midtstoppersnakk og om sørkoreanske Kim Min-jae fra Napoli som står høyt på europeiske toppklubbers liste over overgangsmål, deriblant hos Manchester United.

Italienske Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) melder at United sjanser for å få hentet midtstopperen er høye om de kommer med et respektabelt tilbud. 26-åringen skal ifølge rapportene ha en utkjøpsklausul på mellom 50 og 60 millioner euro, som kun er aktiv mellom 1. og 15. juli, så om United ønsker seg en avtale kan det være lurt å være tidlig ute.

08.20: Midtstopper Lisandro Martínez storspilte i hjertet av Uniteds forsvar før han pådro seg en skade som etter alle solemerker setter ham ut av spill resten av sesongen. Likevel har United planer om å tilby verdensmesteren fra Argentina en ny kontrakt som vil garantere 25-åringen et stort lønnshopp, det skriver ikke alltid like troverdige The Sun.

Stopperen skal ifølge avisen ha en lønn på £120.000 i uka, mens han i en eventuell ny kontrakt vil få tilbud om £170.000. United ønsker å få gjennomført dette etter at oppkjøpssagaen er over.

Lørdag 13. mai

09.10: Mer om keepere: Brentford-manager Thomas Frank bekreftet fredag at David Raya (27) koster cirka 40 millioner pund, for de som måtte ønske ham i sommer. United har lenge også blitt koblet til Raya.

09.05: Aston Villa-keeper Emiliano Martinez (30) ble koblet til United torsdag, og nå skriver Daily Mirror også om at United og Chelsea – og muligens Tottenham – kan kaste seg inn i kampen om den argentinske landslagskeeperen, som visstnok er i tenkeboksen om fremtiden sin.

09.00: Angående Declan Rice – West Ham-manager David Moyes sa på fredagens pressekonferanse at det er en «god sjanse» for at Declan Rice forlater klubben i sommer. United har lenge vært koblet til den 24 år gamle midtbanespilleren, som visstnok skal koste 100 millioner pund eller mer.

Fredag 12. mai

19.30: Manchester United planlegger å gi Arsenal kamp om Declan Rice, skriver Jacob Steinberg i The Guardian.

Arsenal har den siste tiden blitt utpekt som den mest sannsynlige destinasjonen for midtbanespilleren i sommer, dersom han forlater West Ham. Det skal imidlertid være ting som tyder på at United planlegger å øke interessen for 24-åringen.

West Ham-manager David Moyes uttrykte på en pressekonferanse fredag at Rice kan bli solgt i sommer, mot det som snakkes om en overgangssum på minst 100 millioner pund.

– Helt ærlig håper vi på at han blir. Vi ville elsket det hvis han fortsetter å være West Ham-spiller, men vi er klar over det kanskje ikke blir slik etter sesongen, sa Moyes.

– Det er planer om å ha Dec her, men vi er også fullt klar over at det er en mulighet for at vi ikke vil ha ham, sa han videre.

Ved siden av Rice nevner Steinberg også Chelseas Mason Mount og Mateo Kovacic som aktuelle spillere for United, som begge vil være langt billigere alternativer.

17.10: Italienske medier har skrevet litt om interessen for Napolis Kim Min-jae de siste dagene, og nå kaster franske Foot Mercato seg på. Nettstedet skriver at Manchester United møtte midtstopperens representanter for noen få uker siden, hvor betingelsene for en kontrakt skal ha blitt diskutert.

Å komme til enighet om en kontrakt sies å være det viktigste på nåværende tidspunkt, ettersom sørkoreaneren har en utkjøpsklausul på det som virker å være et sted mellom 50 og 60 millioner euro, som vil være aktiv de første 15 dagene i juni.

Foot Mercato skriver også at selv midtstopperen sies å være fornøyd i Napoli, så kan han være interessert i en overgant til Premier League.

08.30: Avisen Mirror skriver at man i Manchester United frykter at Harry Kane vil bli værende i Tottenham neste sesong selv om han vil kunne gå gratis sommeren 2024. Men samtidig skal United ha fått oppløftende nyheter om Victor Osimhen som visstnok foretrekker en Premier League-klubb fremfor PSG.

Torsdag 11. mai

18.15: Keeperstoffet fortsetter: Journalisten Gastón Edul, som dekker det argentinske landslaget, skriver på sin Twitter-konto at Emiliano Martínez sannsynligvis vil bytte klubb i juni. Tre Premier League-klubber skal være interesserte. United, Chelsea og Tottenham, men sistnevnte skal ha aller mest interesse av keeperen.

 

17.00: Fabrizio Romano skriver på sin Twitter-konto at speidere fra United, Liverpool og Newcastle var tidstede på kampen mellom Nice og Rennes for å holde et øye med Jean Clair Todibo. Den franske midtstopperen kan gjøre en overgang til en toppklubb til sommeren, og prisen antas å være på rundt 45 millioner euro.

14.09: Mer keeperstoff: Den ikke alltid like treffsikre Christian Falk, som følger Bayern tett, melder at Manchester United fortsatt er interesserte i Yann Sommer. Det skal være en gentlemansavtale mellom Bayern og Sommer om at den sveitsiske 34-åringen får forlate Bayern i sommer hvis Manuel Neuer kommer tilbake som førstekeeper.

11.42: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at United er interesserte i Anderlecht-keeper Bart Verbruggen (20 år).

Den høyreiste keeperen ble i mars tatt ut i den nederlandske landslagstroppen.

Den Breda-fødte keeperen har tidligere spilt for NAC Breda.

09.18: Italienske TMW skriver at United håper å signere 26 år gamle Kim Min-jae fra Napoli neste måned. United skal først ha opprettet kontakt med midtstopperens representanter under VM.

Kim har en utkjøpsklausul på mellom 50 og 60 millioner euro for klubber utenfor Italia, og den utkjøpsklausulen er aktiv de første 15 dagene i juni. United ønsker å utnytte denne utkjøpsklausulen, hevdes det.

Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) meldte for noen dager siden at United er klare til å betale 60 millioner euro (52,2 millioner pund i nåværende kurs) for den høyreiste sørkoreaneren.

Onsdag 10. mai

20.30: Etter en svak sesong så har Chelsea innsett at de etter alle solemerker mister Mateo Kovačić denne sommeren, det skriver The Guardians Jacob Steinberg som normalt sett har god kontroll på det som skjer i Chelsea-verdenen.

Med ett år igjen av kontrakten med London-klubben vil det være naturlig at det blir et klubbskifte dersom det ikke blir enighet om noen ny kontrakt. Manchester United skal sammen med Bayern München og Manchester City være interessert i den kroatiske landslagsspilleren.

I samme artikkel så skrives det at også Mason Mount kan være på vei bort og at United skal være en av interessentene også rundt den engelske midtbanespilleren.

19.30: Daily Mails Sami Mokbel skriver at Manchester United er blant klubbene som har følere ute på Marc Guehi fra Crystal Palace. Den unge engelske stopperen har imponert etter at han kom til klubben fra Chelsea og er nå på blokka til flere av de største klubbene i Premier League.

Tottenham og Arsenal nevnes også som mulige destinasjoner for Palace-stopperen som har blitt verdsatt til £50 millioner. Chelsea skal ha sikret seg en klausul om 20 % av fremtidig salgssum så om det skulle bli en overgang vil en del av summen gå til de mørkeblå fra London.

12.04: Troverdige Di Marzio har hos Sky Sports snakket om United-interesse for Inter-keeper André Onana (som Ten Hag også jobbet med i Ajax).

– Chelsea, og Manchester United også, liker Onana. Jeg vet ikke om de vil legge inn bud i løpet av de neste ukene, det er [for] tidlig å si, sa Di Marzio, som også sa at Inter er klar over interessen for 27-åringen.

– Inter vil be om minimum på 50 millioner (vi går ut fra at han mener euro, og i så fall er det snakk om 43,45 millioner pund i nåværende kurs).

08.02: The Sun skriver at Declan Rice er på vei mot toppen av Manchester Uniteds ønskeliste. Erik ten Hag skal ha vært en beundrer av 24-åringen i flere måneder, og skal ha blitt imponert igjen på søndag – det samme skal andre United-trenere og United-speidere ha blitt.

Saken er skrevet Alex Smith, vanligvis ikke avisas bestemann på United-stoff, så vi ville enn så lenge tatt dette med en klype salt.

Tirsdag 9. mai

20:40: Oppdatering på David de Gea. The Telegraph skriver at De Gea har blitt enig med United om en ny kontrakt og spanjolen skal ha godtatt en lavere grunnlønn og at deler av lønnen blir utbetalt i bonuser og klausuler.

Nå ventes det bare på at United skal signere kontrakten slik at det kan offentliggjøres.

Klubben skal ikke ha gitt De Gea noen forsikringer om at han blir førstekeeper også neste år.

11.45: David de Gea nærmer seg en ny kontrakt, men James Ducker i The Telegraph skriver at spanjolen ikke har fått noen forsikringer om at han vil bli værende som klubbens førstevalg på keeperplass etter sommeren. I den potensielt nye kontrakten vil også trolig ukelønnen på 375.000 pund bli redusert, mens det skal være aktuelt med flere prestasjonsrelaterte klausuler.

08.00: Sky Sports skriver at West Ham kan se seg villige til å selge Declan Rice i sommer, men at det vil kreves et bud på 120 millioner pund. Det skal også være en mulighet dersom 100 millioner pund legges på bordet, pluss en spiller. Arsenal virker nærmest en overgang for øyeblikket, men også Manchester United sies å være interessert i 24-åringen, sammen med Liverpool og Chelsea.

Mandag 8. mai

19.30: Fabrizio Romano skriver at Amad Diallos drøm er å spille for United. Han elsker klubben og håper på å få muligheten med A-laget neste sesong. Diallo er for øyeblikket utlånt til Sunderland, og har hatt en fantastisk sesong med Championship-klubben hittil.

12.21: Erik ten Hag har støttet David de Gea offentlig, men tvilen rundt De Geas posisjon som førstekeeper er voksende i klubben, og flere i klubben ønsker at United skal bevege seg videre fra spanjolen, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

United er åpne for å rekruttere en ny keeper i sommer. Det er usikkerhet rundt fremtiden til både De Gea, Dean Henderson og Tom Heaton.

08.28: Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United er klare til å betale 60 millioner euro (52,36 millioner pund i nåværende kurs) for Napoli-midtstopper Kim Min-jae, med en offensiv nå på gang.

En avtale skal kunne være mulig om United prøver seg. Det skal ikke ha vært direkte kontakt mellom de relevante partene ennå, men det skal være tro på at en avtale skal kunne gjøres raskt for den 26 år gamle sørkoreaneren.

Powered by Labrador CMS