UEFA Champions League & UEFA Cup Draw

Ryktesaker, uke 18

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 8. mai

10.15: Et av de store spørsmålene før neste sesong er om Cristiano Ronaldo blir værende på Old Trafford eller ikke. Ifølge Daily Mirror har 37-åringen hatt flere samtaler om fremtiden med Sir Alex Ferguson. Ronaldo og gamlesjefen bor i samme nabolag, og snakkes jevnlig over en kopp te, ifølge avisen.

10.10: Tidligere United-keeper Sam Johnstone har blitt koblet til gamleklubben. Ifølge Daily Mirror har imidlertid Manchester United droppet ideen, og Johnstone kan nå i stedet havne i Tottenham.

Lørdag 7. mai

08.30: Vi har samlet Paul Pogba-ryktene i en egen sak her.

00.50: Også troverdige The Guardian melder om Manchester Citys interesse i Paul Pogba. Avisen skriver at franskmannen er fristet av muligheten til å spille under Pep Guardiola.

00.01: Pep Guardiola er interessert i å gjøre Paul Pogba til City-spiller – og dermed antakeligvis den minst likte mannen i den røde delen av Manchester.

Det skriver Daily Mail i en såkalt «eksklusiv sak». Saken er ført i pennen av Sami Mokbel og Mike Keegan, som er blant den engelske avisens mer troverdige journalister.

Pogbas kontrakt med United løper ut etter sesongen, og City er angivelig lystne på å hente en ny midtbanespiller i løpet av det kommende overgangsvinduet. Klubbkaptein Fernandinho er nemlig på vei ut dørene på Etihad.

Daily Mail skriver at det å overbevise Pogba om å gå til rivalene kan være det største hinderet for City, men at franskmannen ikke skal slått City-tanken fra seg. PSG og Juventus er visstnok også interesserte i midtbanemannen.

Fredag 6. mai

22.55: Rúben Neves vil foretrekke en overgang til en annen Premier League-klubb dersom han skulle forlate Wolves denne sommeren. Det skriver den engelske avisen Daily Mail.

Både United og Arsenal skal ha fulgt med på 25-åringen de siste årene. Midtbanemannen er angivelig verdsatt til rundt 70 millioner pund.

21.00: Napoli-spiss Victor Osimhen har blitt lenket til både United og Newcastle i løpet av de siste månedene, men nigerianeren ønsker seg angivelig heller til Arsenal. Det skriver Gazzetta dello Sport, her gjengitt av The Express.

Det skal blant annet være fordi muligheten til å spille Champions League er viktig for angriperen.

23-åringen har scoret 13 mål og servert fem målgivende pasninger på 24 kamper i Serie A denne sesongen. Det vil visstnok koste 80 millioner pund å kjøpe ham ut av kontrakten med Napoli.

18.20: The Sun siterer franske L’Equipe, som melder at RB Leipzigs Christopher Nkunku ønsker å forlate Bundesliga etter denne sesongen. Franskmannen lenkes til en hel haug av europeiske klubber, blant dem United, Manchester City, Newcastle, Milan, Bayern München og PSG.

16.00: Manchester Evening News skriver at West Ham føler seg sikre på at de kan klare å tviholde på Declan Rice i en sesong til, selv om londonerne antakelig spiller Conference League i høst.

Lokalavisen skriver at United hadde hatt fritt leide til å gå etter Rice dersom de røde hadde kvalifisert seg til Champions League neste sesong. Nå skal imidlertid alle planer om å hente midtbanemannen være skrinlagt.

15.50: United har forhørt seg om muligheten for å hente Reims-spiss Hugo Ekitike. Det skriver ESPN-journalist Julien Laurens.

Erik ten Hag og kompani kan imidlertid vente seg konkurranse fra Bayern München dersom de ønsker seg 19-åringen. Newcastle og Arsenal skal også være interesserte.

Spisstalentet har scoret ti mål på 23 kamper i cup og serie hittil denne sesongen. Han har også figurert på franske ungdomslandslag. Ekitike skal ennå ikke ha bestemt seg for hvor han helst ønsker å spille neste sesong.

15.40: Erik ten Hag ønsker å beholde Cristiano Ronaldo på Old Trafford neste sesong. Det skriver Jason Burt i troverdige Daily Telegraph.

Nederlenderen vurderer angivelig om han skal bygge sitt lag rundt portugiseren, ettersom det er såpass mange andre problemer som må adresseres i laget. Samtidig kan superveteranen komme til å måtte finne seg i at han ikke vil starte alle kamper.

13.35: United-kjenner Jonathan Shrager skriver at Aaron Wan-Bissaka ønsker å bli i United neste sesong. Backen har blitt lenket bort fra Old Trafford i løpet av de siste dagene.

08.15: The Suns United-journalist, Neil Custis, skriver at United kan komme til å måtte kjempe for å beholde Cristiano Ronaldo på Old Trafford neste sesong. Mye avhenger visstnok av hvilke planer Erik ten Hag har for portugiseren.

Torsdag 5. mai

22.00: I en såkalt «eksklusiv» sak skriver Manchester Evening News‘ Sam Luckhurst at både Phil Jones og Eric Bailly har fortalt lagkameratene at de ønsker seg bort før sommerens overgangsvindu.

Ifølge Luckhurst har United internt konkludert med at det var et feiltrinn å gi sistnevnte ny kontrakt i fjor. Forlengelsen skal ha vært del av en feilslått strategi fra Ed Woodward om å forlenge med mer perifere spillere i håp om å øke markedsverdien deres.

15.30: Midtbanespiller Aurélien Tchouaméni har blitt lenket til både United, Liverpool og Arsenal den siste tiden. Franskmannen selv vil ikke utelukke en overgang bort fra Monaco, men vil heller ikke ha noe problem med å bli på Stade Louis II også neste sesong.

– Jeg har kontrakt her til 2024, med opsjon på ytterligere ett år. Vi får se hva fremtiden har i vente for meg. Overgangsvinduet er alltid en tid der mye kan skje, sier 22-åringen ifølge Daily Mirror.

11.05: Aaron Wan-Bissaka og Eric Bailly er blant spillerne som kan komme til å forlate United til sommeren. Det melder Fabrizio Romano, som har slått seg opp som én av verdens ledende journalister på fotballoverganger de senere årene.

Førstnevnte har angivelig tiltrukket seg interessen til Crystal Palace, klubben han kom til United fra sommeren 2019. Spilleren skal selv ikke ha bestemt seg for hvor han ønsker å spille neste sesong.

Bailly kommer til å vente til etter han har snakket med Erik ten Hag før han tar en endelig avgjørelse om fremtiden. Ivorianeren er dog misfornøyd med mengden spilletid han har fått i det siste og det skal være gode sjanser for at han drar.

09.15: Informasjonen oppgitt i meldingen under ble også delt omtrent samtidig av de fleste andre engelske United-journalistene.

Ordlyden er også påfallende lik i flere av disse artiklene: Jesse Lingard kommer ikke til å la seg overtale til å bli, selv om Erik ten Hag ønsker ham med videre. 29-åringen er angivelig desillusjonert etter det som omtales som «for mange løftebrudd» den siste tiden, og tror ikke dette vil endre seg under Ten Hag.

08.15: Tidligere denne uken meldte The Sun at Jesse Lingard kunne komme til å få en ny sjanse av Erik ten Hag i United. Daily Mail skriver nå imidlertid at midtbanemannen definitivt kommer til å forlate Old Trafford til sommeren.

Artikkelen er ført i pennen av avisens United-journalist, Chris Wheeler.

Han skriver at Lingard-leiren er i samtaler med både Newcastle, Paris Saint-Germain, Juventus og Milan. Forhandlingene skal være langt fremskredne med to av disse klubbene.

Kontrakten til Lingard løper som kjent ut etter inneværende sesong, noe som betyr at han kan forlate United på gratisovergang.

Onsdag 4. mai

11.45: Spanske Sport skriver at Valencia, Real Betis og Real Sociedad foreløpig er de tre alternativene Juan Mata har å velge mellom i La Liga neste sesong. Valencia er Matas tidligere klubb, mens Betis og Sociedad tjener på at de skal spille i Europa neste sesong. Det er Sport Witness som gjengir denne informasjonen.

07.30: Erik ten Hag skal ha identifisert åtte spillere i United-troppen som han kan stole på. Det skriver The Telegraphs Jason Burt, som også skriver at Uniteds nye manager ønsker en ny venstre stopper – og også håper å få fart på Marcus Rashfords karriere. Han ønsker også å finne ut av hvorfor Harry Maguire er så mye mer komfortabel for England enn for United.

07.20: United forsøkte ifølge en tysk journalist å kapre Borussia Dortmunds kommende avtale med Karim Adeyemi (20), spiss fra Red Bull Salzburg.

Tirsdag 3. mai

20.20: – Min forståelse er at Cristiano Ronaldo ikke er en av spillerne som kommer til å forlate United i sommer. Det sier The Athletics pålitelige journalist, David Ornstein, i en podcast.

20.00: Crystal Palace vurderer å gjøre et forsøk på å Aaron Wan-Bissaka tilbake i sommer, men på grunn av spillerens høye lønn så er det sannsynlig at de mest vil forsøke seg på en låneavtale. Det skriver normalt pålitelige BBC.

08.54: Vi tar kjapt med også at Jonathan Shrager skriver at Premier League-klubber nylig har forhørt seg om ex-red Memphis Depay, men at United foreløpig ikke er blant disse klubbene.

08.52: Mark Ogden og ESPN skriver at United ser på denne sommeren som kanskje den eneste sjansen til å få signert Declan Rice, siden konkurrentene har andre prioriteringer for øyeblikket.

At Rice uansett ikke blir billig er uansett åpenbart, og Ogden skriver at Rice etter alt å dømme vil koste mer enn 100 millioner pund.

Mandag 2. mai

18.20: Det har vært noen mindre medier som det siste døgnet har skrevet om at United skal ha tilbudt Anthony Martial til Inter for å få i stand en bytteavtale med Lautaro Martinez, men nå skriver The Times-journalist Gary Jacob det samme. Arsenal skal også være interesserte, og som mange andre ønsker argentineren seg egentlig til en klubb som spiller i Champions League.

17.20: AC Milan eller Juventus leder an i kampen om Jesse Lingard. Det sier såkalte kilder til Rob Dawson, United-journalisten hos ESPN. Lingard kan gå gratis til en ny klubb i sommer.

14.20: Barcelona skal ha kommet til enighet med Valencia om å kjøpe Carlos Soler for 20 millioner euro. Nøkkelen til å få gjennomført overgangen kan imidlertid bli Frenkie de Jong som Barcelona vil selge for rundt 70 millioner euro skal vi tro den spanske avisen AS.

AS kobler De Jong til både Manchester United og Bayern München, men peker på at også andre Premier League-klubber er inne i bildet.

AS skriver videre at Barcelona-manager Xavi skal ha gitt grønt lys til å selge De Jong til tross for at han nylig sa at nederlenderen var en viktig brikke i laget hans. 

Erk ten Hag hadde Frenkie de Jong under sine vinger i Ajax.  

08.00: Marcus Rashford har blitt koblet til andre klubber den siste tiden, men Rashford ønsker å bli værende i United og kjempe om en plass på laget under Erik ten Hag, skriver The Sun. En annen spiller som kan få en ny sjanse under Ten Hag er Jesse Lingard. De fleste regner med at han vil dra fra Old Trafford i sommer, men Lingard kan få en ny sjanse av Ten Hag og de to skal snakke sammen i løpet av nær fremtid for å diskutere 29-åringens fremtid, skriver avisen. 

08.05: Manchester United hadde en speider på plass under oppgjøret mellom Wolverhampton og Brighton i helgen for å se nærmere på Wolverhamptons Ruben Neves, skriver Birmingham Mail. Om Uniteds speider ble imponert over det han så er kanskje en annen ting ettersom Brighton vant hele 3-0 på Molineux.

Powered by Labrador CMS