Goncalo Inacio

Ryktesaker, uke 18

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 7. mai

09.30: Sportings Gonçalo Inácio vil selv være interessert i en overgang til Manchester United, det skriver portugisiske O Jogo (her gjengitt av Sport Witness)

Det ble også i fjor sommer rapportert om interesse fra United rundt den 21 år gamle midtstopperen, men den gang ble det kun med rapportene.

United skal se på Inácio som en erstatter for Maguire, fortsetter O Jogo og agenten hans har uttalt at spilleren har vært i kontakt med beilere og at en overgang blir stadig mer sannsynlig om det er et godt prosjekt som appellerer til spilleren selv.

Inácio var en av spillerne som stod frem da Sporting Lisboa slo ut Arsenal fra Europa League tidligere denne våren.

Lørdag 6. mai

23.00: Flere tidligere United-spillere har uttalt seg om spillere United er koblet til. Denne gang er det Louis Saha om Randal Kolo Muani.

Til DAZN sier den tidligere innehaveren av draktnummer ni følgende:

– Jeg mener at Randal Muani er en veldig god signering for Manchester United. Ikke bare kan han spille som nummer ni, men han kan i alle tre posisjoner i en fronttrio. Han er en veldig smart spiller, veldig rask og god med begge bein.

– Om han går til Premier League vil han bli en stor trussel, spesielt hvis han linkes opp med Rashford og Sancho.

16.45: Jurrien Timber har igjen dukket opp i sammenheng med United den siste uken, mye grunnet Ajax sin dårlige prestasjon denne sesongen. Tirsdag ble det rapportert fra Florian Plettenberg i Sky Deutschland at Ajax er villige til å lytte til bud med en størrelsesorden på £45 millioner i sommeren overgangsvindu.

I anledning at linken mot United har gjenoppstått har United-legende Jaap Stam uttalt seg om den nederlandske forsvarsspilleren i et intervju med nederlandske AD (her gjengitt av Daily Mirror)

– Den store fordelen for United med Timber er at han allerede kjenner Ten Hag og motsatt, men det er viktig å huske på at dette er Premier League. Jeg mener man mangler aggressivitet og det å kunne være litt drittsekk i sitt spill.

– Når det gjelder spilletid så kan United trenge en forsvarer. Varane er skadeutsatt og Harry Maguire skuffer gang på gang så om Timber velger å dra til England så er nok United det mest logiske valget, selv om jeg heller ønsker å se Timber mer som høyreback.

16.15: Cristiano Giuntoli er kanskje ikke et navn som du har hørt satt i sammenheng med Manchester United tidligere.

Italieneren er sportsdirektør hos Napoli og har fått en god del av æren for den napolitanske suksessen denne sesongen hvor laget nå har sikret seg tittelen i Serie A. Sportsdirektøren har hentet spillere som Victor Osimhen, Khvicha Kvaratskhelia og Kim Min-Jae til klubben for summer langt unna spillernes nåværende verdi.

Nå har Manchester United ifølge italienske medier etterspurt informasjon om sportsdirektørens kontraktssituasjon for å se om det kan være mulig å hente 51-åringen fra Napoli til Manchester.

10.40: Franske RMC Sport melder i likhet med Romano og Delaney (se 12.15 fredag) at Bayern München jakter Randal Kolo Muani fra Eintracht Frankfurt. Journalisten Fabrice Hawkins mener imidlertid å vite at også Manchester United har den franske angrepsspilleren høyt oppe på sin prioriteringsliste denne sommeren og at Erik ten Hag visstnok skal være en stor tilhenger av den fotrappe franskmannen.

Frankfurt kommer uansett ikke til å selge sin juvel på billigsalg og det er ventet at det må en sum over €100 millioner for at den tyske klubben skal vurdere å godta et salg.

10.10: Ethan Galbraith har vært utlånt til Salford City i League Two denne sesongen. Der har midtbanespilleren gjort sine saker bra hvor han har spilt 32 ligakamper og levert tre mål og fire målgivende.

Likevel er det ifølge Manchester World tvilsomt at det finnes noen fremtid for 21-åringen på Old Trafford. Kontrakten til midtbanespilleren går ut ved sesongslutt og flere klubber skal ha vist interesse.

Det foreligger foreløpig ikke noe konkret, men det skrives at Stoke City, Sunderland og Derby County alle har følere ute etter nord-iren, i tillegg til at Newcastle også skal ha vist interesse, men da planlegger å sende ham direkte ut på lån.

09.35: Manchester United hadde på ny speidere til stede da Porto vant 3-2 over Famalicao torsdag kveld, det skriver portugisiske O Jogo (her gjengitt av Sport Witness).

Den portugisiske avisen nevner ikke navn rundt hvem United var til stede for å se på, men det åpenbare svaret er portugisernes keeper Diogo Costa, men United-speiderne som var på kamp måtte konsentrere seg om andre spillere i torsdagens kamp. Diogo Costa satt nemlig på benken.

Fredag 5. mai

22.02: Mens italienske Corriere della Sera (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United er klubben som er mest interesserte i Victor Osimhen, og har vært i kontakt med representantene hans i et år, så skal Napoli-president Aurelio De Laurentiis i et TV-intervju ha blitt spurt om muligheten for å selge nigerianeren, og gitt klart og tydelig beskjed om at det ikke er aktuelt.

Corriere della Sera skriver at Napoli ønsker å forlenge Osimhens kontrakt fra 2025 til 2026, og at hvis de ikke klarer det, så vil startpunktet for forhandlinger være 150 millioner euro (130,9 millioner pund i nåværende kurs).

12.15: Bayern München jakter i likhet med Manchester United en stor spissignering i sommer. Nå virker det som at den tyske giganten har sett seg ut Randal Kolo Muani, som er et av navnene som er blitt koblet med United.

Fabrizio Romano skriver at Eintracht Frankfurt-spissen er øverst på ønskelista deres, mens Independent-journalisten Miguel Delaney skriver at Bayern nærmer seg en overgang.

11.40: Manchester United har ingen planer om å signere Wout Weghorst på permanent basis, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

I så fall går det med andre ord mot et kort opphold i United for nederlenderen, som ble hentet på lån i januar ut sesongen.

08.05: Tyske Sport Bild skriver at Real Madrid er interessert i United-koblede Jeremie Frimpong, men at en overgang kan bli vanskelig. Grunnen skal være at høyrebacken, som holder til i Bayer Leverkusen, selv trekkes mer mot England og at han angivelig allerede er godt i gang med forhandlingene med Manchester United.

Torsdag 4. mai

13.30: Ifølge portugisiske O Jogo (her gjengitt av Sport Witness), har Manchester United nylig vært i kontakt med agenten Miguel Pinho for å forhøre seg om Sporting Lisboa-midtstopperen Gonçalo Inácio.

Inácio skal ha en utkjøpsklausul på 45 millioner euro, men det er også snakk om at han kan signere en ny kontrakt og da også øke denne.

Newcastle sies for øvrig også å ha fått opp øynene for den 21 år gamle stopperen.

08.15: Manchester United håper å kunne annonsere flere kontraktsforlengelser før sesongslutt, skriver Manchester Evening News, og nevner navnene til David de Gea, Marcus Rashford og Diogo Dalot.

United utløste forlengelsesklausulene til Rashford og Dalot i desember, slik at deres kontrakt ble forlenget til 2024. Klubben har derimot ikke planer om å utløse De Geas på grunn av lønnen, og vil heller forhandle frem en ny kontrakt med spanjolen.

Klubben sikter imidlertid mot å signere en ny kontrakt med De Gea før hans nåværende går ut 30. juni.

Når det gjelder Rashford, skriver lokalavisen at det kan ta litt lengre tid før en forlengelse fullføres. PSG sies også fortsatt å være interessert i den engelske landslagsspilleren, i tillegg til at Barcelona i flere år har vært fan av ham.

James Ducker i The Telegraph skriver uansett at det uansett er progresjon i samtalene om en ny Rashford-kontrakt.

Onsdag 3. mai

16.24: Florian Plettenberg fra Sky Deutschland melder mye om United for tiden (men han er vanligvis ikke den mest treffsikre).

I dag skriver han at selv om det er PSG-interesse for Napolis Victor Osimhen, så er interessen mer konkret hos klubber som Chelsea og Manchester United. Plettenberg hevder at det innad i United står mellom Randal Kolo Muani og Osimhen, og nevner ikke Kane (som av mange andre nevnes som spilleren United er mest interessert i).

Bayern München skal også være interesserte i Osimhen, men han skal være litt for dyr.

15.00: For alle som har en drøm om at Jude Bellingham hentes til United i sommer, så virker det svært urealistisk nå. Fabrizio Romano melder nemlig at midtbanespilleren er i ferd med å signere for Real Madrid, og at partene har kommet langt på vei i forhandlingene.

12.05: Wout Weghorst ønsker å forlenge oppholdet i Manchester United etter at låneperioden går ut, skriver The Telegraph men klubben skal fortsatt ikke ha åpnet samtaler om en mulig forlengelse.

Slik situasjonen er nå vil Weghorst returnere til Burnley, som skal spille Premier League-fotball neste sesong.

Spissen skal også ha tiltrukket seg interesse fra andre ikke-navngitte klubber i Premier League.

08.05: Dersom Manchester United ikke lykkes med å hente Harry Kane, har FourFourTwo navngitt tre backup-løsninger klubben ser på. Eintracht Frankfurts Kolo Muani sies å være plan B og burde koste 70 millioner euro. Romas Tammy Abraham nevnes som Plan C og vil angivelig koste rundt 65 millioner euro. Plan D og nestemann på lista sies å være Inters Lautaro Martinez, som kan koste opp mot 80 millioner euro.

Tirsdag 2. mai

22.30: Ajax skal være åpne for å lytte til bud på Jurrien Timber. Den nederlandske stormakten har slitt stort denne sesongen og ligger på en skuffende tredjeplass. Det gjør at det kan ligge an til spillerflukt fra Johan Cruyff Arena kommende sommer.

Florian Plettenberg fra Sky Deutschland melder tirsdag at en sum på £44 millioner skal være nok til å få Ajax til å lytte. Ten Hag ønsket sterkt Timber til United i fjor sommer og United vil nok være en naturlig link om det blir en ny sommer med spekulasjoner rundt forsvarsspilleren som har spilt 43 kamper for Ajax denne sesongen.

22.22: Odd-keeper Leopold Wahlstedt har virkelig vist seg frem i starten av sesongen i den norske Eliteserien. Allerede før sesongen var startet ble det meldt om interesse fra Liverpool.

VG melder tirsdag om at United skal ha fulgt Odds kamp mot Rosenborg søndag kveld. Der holdt den unge keeperen nullen for fjerde kamp på rad og er den eneste keeperen i Eliteserien som fortsatt ikke har sluppet inn mål.

Til svenske Fotbollskanalen tar den unge keeperen spekulasjonene med knusende ro.

– Det er kult at det skrives, men jeg ønsker ikke å kommentere noe om spesifikke interessenter eller noe slikt for øyeblikket. Kontrakten min går ut etter inneværende sesong og vi har fortsatt ikke kommet til enighet om noe ny kontrakt.

07.54: Florian Plettenberg fra Sky Sports Deutschland skriver at United er klubben som presser mest på (mer enn Bayern München, som også skal være interesserte) når det gjelder å signere Eintracht Frankfurt-spiss Randal Kolo Muani.

24-åringen har ikke bestemt seg for hvor han ønsker å spille ennå, og har ikke noen muntlig enighet med noen klubb, men representantene hans sonderer markedet for hvor det er interesse.

At United er ute etter en spiss, er ikke akkurat noe nytt, men Kolo Muani er i utgangspunktet ikke spissen som skal være øverst på Uniteds ønskeliste. Han skal dog ha blitt nevnt tidligere som en alternativ løsning hvis United ikke får tak i noen fra toppen av ønskelista.

.

Mandag 1. mai

23.22: O Jogo skriver (her gjengitt av Sport Witness) at United har gjort det til vane å ha en speider til stede på Portos kamper, og denne søndagen var United igjen representert på Portos kamp mot Boavista.

Avisa har ikke informasjon om hvem spesifikt United så på, men spilleren United har blitt koblet klart mest til, og som det er ventet at er grunnen til at United-speidere ser så mange Porto-kamper, er keeper Diogo Costa. Han skal ha levert en god kamp i lokaloppgjøret mot Boavista, en kamp Porto vant 1-0.

17.24: Ikke så mye overraskende her, akkurat, men Fabrizio Romano skriver at Eric Bailly og Alex Telles er ventet å forlate klubben i sommer etter at låneavtalene med henholdsvis Marseille og Sevilla går ut.

Spanske AS nevnte i helga at Al Nassr (Cristiano Ronaldos klubb) kan være interesserte i Telles’ tjenester, og at de i alle fall er villige til å betale litt av lønna hans. Avisa gir ikke uttrykk for at de vet noe om Telles selv vil være interessert i en slik overgang.

16.17: Italienske Gazzetta dello Sport skriver at speidere fra Manchester United, PSG og Tottenham skal ha vært til stede på Roma-Milan i helga, og det spekuleres i at Tammy Abraham (som scoret) skal ha vært grunnen til at de var der.

United skal ha vært flere ganger på Roma-kamper denne sesongen, men det er ikke forventet at Abraham står øverst på Uniteds ønskeliste.

Chelsea har en tilbakekjøpsklausul på 80 millioner euro (rundt 70 millioner pund i nåværende kurs).

09.52: Det ligger an til at James Maddison kommer til å bli solgt fra Leicester City denne sommeren, uavhengig av hvilken divisjon de spiller i neste sesong, og Manchester United, Tottenham Hotspur og Newcastle United nevnes som interesserte klubber av troverdige John Percy i Daily Telegraph.

Han skriver videre at Maddison skal være tilgjengelig for en sum på mellom 45 millioner pund og 60 millioner pund. Maddisons kontrakt går ut sommeren 2024.

Powered by Labrador CMS