wardprowse151221

Ryktesaker, uke 17

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 1. mai

10.08: Langt fra den mest troverdige kilden, men i en såkalt eksklusiv sak skriver Daily Stars Harry Pratt at Southampton-midtbanespilleren James Ward-Prowse er et overgangsmål for både Manchester United og Manchester City.

Den 27 år gamle dødballeksperten interesserer også Arsenal, Tottenham og Newcastle, mens Aston Villa i fjor sommer også gjorde et forsøk på å hente Ward-Prowse, som denne sesongen har ti scoringer for Southampton.

10.01: Edinson Cavani kommer mest sannsynlig til å signere en toårsavtale med en La Liga-klubb denne sommeren, skriver Jonathan Shrager.

Lørdag 30. april

20.25: Sjefsskribent i Mirror Sport, Simon Mullock, skriver at Erik ten Hag ønsker seg Feyenoord-back Tyrell Malacia til United. 22-åringen er angivelig verdsatt til 20 millioner euro.

The Mirror skriver også at Ten Hag ønsker seg en erstatter for Aaron Wan-Bissaka. United skal ha prøvd å kuppe overgangen Bayern München-overgangen til Ajax-back Noussair Mazraoui, uten hell.

15.15: Frenkie de Jong har blitt lenket til United den siste tiden, men Barcelona-manager Xavi insisterer nå på at han ønsker å beholde nederlenderen på Camp Nou.

– Han er nåtiden og fremtiden (til Barcelona). Han er en veldig viktig spiller for meg, sier Xavi ifølge ESPN.

11.00: Daily Mail melder at Kalvin Phillips kommer til å avslå alle tilbud fra Manchester United, ettersom han ikke ønsker å forråde Leeds-fansen.

Avisen skriver imidlertid at Yorkshire-klubben kan komme til å godta bud på rundt 60 millioner pund fra andre klubber. Aston Villa, West Ham og Newcastle nevnes som mulige beilere.

10.05: Manchester Evening News skriver at Kalvin Phillips kommer til å bytte agentselskap i et håp om å sikre seg en overgang bort fra Leeds denne sommeren.

United er blant klubbene som er rapportert å være interesserte i midtbanespilleren, som angivelig er verdsatt til 60 millioner pund. West Ham og Aston Villa skal også være lystne på å hente 26-åringen.

Fredag 29. april

12.27: James Olley fra ESPN skriver at United er en av fire Premier League-klubber som har tatt kontakt med Paulo Dybalas representanter om en potensiell gratisovergang denne sommeren.

Arsenal, Newcastle og Tottenham er de tre andre klubbene. Argentinerens kontrakt går ut denne sommer.

08.24: Jonathan Shrager skriver om noen faktorer som tilsynelatende reduserer sjansen for at Frenkie de Jong blir United-spiller:

  • Barcelona og Xavi ønsker å beholde De Jong.
  • De Jong ønsker å spille i Champions League.
  • Manchester City er interesserte i De Jong.

Torsdag 28. april

08.10: Det ryktes at Barcelonas Frenkie de Jong kan være tilgjengelig i sommer, og akkurat som Manchester United, skal Bayern München ha gitt beskjed om at de ønsker å holdes informert om utviklingen. Det skriver spanske Sport.

08.00: I går ble Sebastien Haller nevnt i ryktespalten. I dag kobles Ajax-spissen til Tyskland. Både Borussia Dortmund og Bayern München skal være interessert i 27-åringen som har banket inn mål på bestilling for Erik ten Hag. Goal.com og The Sun skriver om interessen fra tyskerne.

00.45: Jonathan Shrager har skrevet en kort oppsummering av hvordan han oppfatter situasjonen rundt Kalvin Phillips, som United har vært lenket til den siste tiden.

Shrager, som har vist seg å ha gode kilder innenfor United, skriver at det fortsatt ikke har vært noen kontakt mellom partene angående en overgang.

Spilleren selv foretrekker angivelig å bli på Elland Road, spesielt dersom Leeds holder seg i Premier League. Det er ventet at forhandlingene om en ny kontrakt vil starte så fort Leeds har sikret plassen.

Dersom Phillips forlater Leeds, vil det antakelig være fordi klubben mottar et «betydelig bud», men rivaliseringen mellom de to klubbene kan også vise seg å være et hinder for midtbanespilleren.

Onsdag 27. april

22.20: Bild-journalist Christian Falk skriver at Bayern München er interesserte i Ajax-stopper Jurriën Timber. 20-åringen har også blitt lenket til United siden ansettelsen av Erik ten Hag.

18.50: Italienske Corriere dello Sport nevner Nemanja Matic, Eric Bailly og Diogo Dalot som spillere José Mourinho kan være interessert i å hente til Roma. Alle de tre ble hentet til Old Trafford mens portugiseren var United-manager.

Matic har allerede gjort det klart at han forlater United etter sesongen, mens Bailly og Dalot har kontrakter frem til henholdsvis 2024 og 2023. Klubben har også opsjon på å forlenge avtalene til de to med ytterligere ett år.

15.30: London Evening Standard med tidligere Manchester Evening News-journalist James Robson skriver at West Ham har fortalt United-aktuelle Declan Rice at de vil avslå et hvert bud på ham i sommer.

12.20: Det har vært rapporter i Brasil de siste dagene om at Palmeiras ønsket seg Andreas Pereira, som jo skal ha en ferdigforhandlet avtale med Flamengo allerede. Denne informasjonen avvises av en journalist som har vært i kontakt med Pereiras agent. Flamengo er forresten i tenkeboksen på om de skal kjøpe Pereira for 10 millioner euro, slik de i utgangspunktet skal ha en avtale med United om. Alternativet er at han reiser tilbake til Manchester etter sesongen. United.no så dette først via Sport Witness.

11.55: Borussia Dortmund-stopper Manuel Akjani, som er blitt koblet til United, skal vær nær en overgang til Premier League. Det skriver visstnok SportBild, selv om united.no ikke kan finne den informasjonen der. Akjanis kontrakt går ut sommeren 2023, og prislappen har tidligere blitt nevnt å ligge på cirka 20 millioner pund.

09.00: The Athletic, med blant annet United-journalist Laurie Whitwell, skriver at United, via mellommenn, vurderer et mulig bud på cirka 50 millioner pund for Leeds-spiller Kalvin Phillips til sommeren, men at det ikke har vært noe kontakt med Leeds eller spilleren selv. Samtidig påpeker nettstedet at hele familien til Phillips visstnok hater United, noe som gir en viss usikkerhet på om spilleren selv vil ta dette karrieresteget.

07.20: United kan muligens komme til å la Erik ten Hag hente Ajax-spiss Sebastien Haller til United. Det skriver The Suns Charlie Wyett, som ikke er avisas normale United-journalist.

Ten Hag hadde suksess med Haller både litt i Utrecht og nå i Ajax. I Ajax scoret han først 11 ligamål på 18 kamper forrige sesong og denne sesongen er det blitt 20 på 27, samt 11 mål i Champions League. Det sies i artikkelen at prisen vil ligge på cirka 35 millioner pund for 27-åringen fra Elfenbenskysten, noe som i så fall vil bety at han blir en ganske så billig spissløsning.

Tirsdag 26. april

17.40: Antonio Rüdiger var på Uniteds radar tidligere denne sesongen, men det ble ganske fort klart at den tyske Chelsea-stopperen ville dra til en klubb som kunne lokke med Champions League-spill neste sesong. Nå melder den spanske journalisten Guillem Balague at Rüdiger og Real Madrid skal ha blitt enige om en fireårskontrakt.  

Rüdigers kontrakt med Chelsea går ut etter den inneværende sesongen og han går derfor gratis til Real Madrid. 

08.05: Denne tar vi med en stor klype salt, men vi nevner uansett at det i Spania rapporteres at Manchester United vurderer å bruke Marcus Rashford og Alex Telles i forhandlingene om Frenkie de Jong. Avisen Fichajes er kilden – ikke blant dem med best omdømme i Spania.

08.00: Manchester United og Chelsea har blitt trukket fram som de mest sannsynlige klubbene for Declan Rice. Nå skal også Manchester City ha kastet seg på i kampen om West Ham-spilleren, ifølge Telegraph.

Mandag 25. april

20.30: Paul Pogba skal ha forlatt WhatsApp-gruppen som United-spillerne bruker for å holde kontakten med hverandre. Før han forlot gruppen skal Pogba imidlertid ha sendt en melding til lagkameratene om at han vil dra fra United i sommer, skriver Mirror. 

17.05: Manchester United har pekt ut tre spillere de ønsker i sommer som en del av gjenoppbyggingen under Erik ten Hag. Darwin Nunez, Jurrien Timber og Pau Torres er de tre, skriver Daily Mail

Samtidig vil United prøve å selge Eric Bailly, Phil Jones, Anthony Martial, Alex Telles og Aaron Wan-Bissaka, skriver avisen videre. 

Artikkelen er ikke skrevet av avisens faste United-skribent Chris Wheeler.  

14.04: Manchester Evening News skriver at Marcus Rashford gleder seg til å jobbe med Erik ten Hag.

Rashford ønsker mer klarhet rundt rollen sin neste sesong, men han aksepterer at han ikke er en viktig del av Ralf Rangnicks lag før de fire siste kampene denne sesongen. Rashford har blitt koblet bort fra favorittklubben etter en tung periode, hvor prestasjonene på banen har samsvart dårlig med det han ifølge Rangnick og avisas kilder skal ha levert på treningsfeltet.

12.03: Ex-red Jordi Cruyff, som jobber for Barcelona, har følgende å si om Frenkie de Jong (sitater hentet fra SPORT):

– Vi kommer ikke til å selge Frenkie de Jong. Han er en spiller som er høyt verdsatt innad i klubben.

11.28: The Athletics West Ham-korrespondent, Roshane Thomas, skriver at West Ham er fast bestemte på å beholde Declan Rice denne sommeren, men at de internt innrømmer at de må selge ham om 12 måneder.

De har prøvd å få Rice til å signere ny kontrakt uten hell, og håpet er nå å selge Rice for minst 150 millioner pund i 2023.

Informasjonen stemmer bra med det som har blitt sagt fra annet hold tidligere.

10.43: Thomas Tuchel har bekreftet at Antonio Rüdiger forlater Chelsea, men det ser ikke ut til at tyskeren havner i United. Det meste tyder på at Real Madrid er hans neste klubb, og ifølge Fabrizio Romano er det bare små detaljer som gjenstår før kontrakter kan signeres.

09.19: I forrige ukes rykter ble Barcelonas Frenkie de Jong koblet til United av spanske SPORT, og El Chiringuito TV-journalisten Jose Alvarez melder også at United er interessert i nederlenderen, og han sier ellers at Barcelona er villige til å selge 24-åringen for 70 millioner euro.

Barcelona har en del gode midtbanespillere, og økonomien er jo definitivt en faktor for Barcelona for tiden, noe som fra andre hold har blitt meldt som grunnen til at Barcelona kan være villige til å selge midtbanespilleren.

Xavi har også blitt spurt om De Jongs fremtid, og han har gitt uttrykk for at han vil beholde De Jong om det er opp til ham.

Powered by Labrador CMS