Ryktesaker, uke 6

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 12. februar

12.05: Italienske Calciomercato skriver at United er interessert i å signere den argentinske angrepsspilleren Paulo Dybala. 29-åringen spiller for øyeblikket i Roma, men han har blitt koblet til United flere ganger tidligere.

Lørdag 11. februar

08.25: Erik ten Hag skal nå for første gang ha ringt Mason Greenwood. Det skriver The Sun, med journalistene Richard Moriarty og Ethan Singh. United-manageren skal ifølge saken ha spurt Greenwood om hvordan han er fysisk og ikke minst mentalt nå, men understreket at det er klubben som nå bestemmer hva som skjer videre.

08.20: United følger visstnok med på belgiske Arthur Vermeeren, en 18-åring som har imponert på midtbanen til Royal Antwerp – og som spås en strålende fremtid. Det er Daily Mail som skriver om dette. Unggutten debuterte faktisk med en halvtimes innhopp mot norske Lillestrøm i Conference League forrige august. Newcastle og andre Premier League-klubber følger også med.

08.10: United, Arsenal og Liverpool har alle hatt samtaler med agenten til Barcelonas Ansu Fati. Det sier Fabrizio Romano. Fati har slitt en del med skader, men klubbene skal ha blitt informert over spillerens situasjon. Det skrives jo også en del for tiden om at Barcelonas økonomiske situasjon kan tvinge dem til å gjøre ting de ellers ikke ville gjøre på overgangsmarkedet.

08.00: 90min er egentlig ikke noe vi gjengir i denne spalten, fordi når har vi noen gang opplevd at de har vært først med noe stort og viktig med United, men de skriver at Tottenham har bestemt seg for at Harry Kane ikke – for noen pris – får dra til en annen Premier League-klubb i sommer. Vi tar det med her, siden andre medier nok vil spre dette. United har jo blitt koblet til Kane en god stund, og så får dere være bevisst på kilden i dette tilfellet.

Fredag 10. februar

16.20: Det er kanskje ikke den største overraskelsen, men ESPN skriver i alle fall at Manchester United er forberedt på å signere en permanent avtale med Marcel Sabitzer i sommer, dersom han gjør sakene sine bra på utlånet fra Bayern München.

Låneavtalen inneholder ingen obligasjon eller opsjon på kjøp, og slik situasjonen er nå vil han returnere til Bayern etter sesongen. United skal uansett ha fortalt Sabitzer at det er en mulighet for at han kan få en langtidskontrakt med klubben.

I samme sak skrives det at Erik ten Hag er håpefull om at permanente overganger for både Sabitzer og Wout Weghorst kan funke som slags motivasjon for spillerne.

08.17: Tyske BILD har en sak om Bayer Leverkusen, som sliter sportslig under Xabi Alonsos ledelse, og skriver om at det kan bli store forandringer der den kommende sommeren.

Blant spillerne som kan bidra til penger i klubbkassa nevnes høyrebacken Jeremie Frimpong som en spiller med sterk interesse fra England, og det er spesifikt United som nevnes i forbindelse med den 22 år gamle nederlenderen.

Torsdag 9. februar

20.25: Youri Tielemans’ kontrakt med Leicester går ut til sommeren, og ting kan tyde på at belgieren da vil forlate klubben. CBS Sports-journalisten Ben Jacobs skriver i en spalte for Caught Offside at Manchester United er en klubb å følge med på, når det gjelder situasjonen. Samtidig nevner han Arsenal og Newcastle som mulig aktuelle klubber for midtbanespilleren.

08.45: Den Barcelona-baserte avisen Mundo Deportivo skriver at Manchester Uniteds jakt på Frenkie de Jong kan intensiveres igjen etter at La Liga skal ha krevd at Barcelona må kutte betydelig i klubbens lønnskostnader. I tillegg linker avisen Ansu Fati til United.

08.40: Ikke direkte United-relatert kanskje, men den tidligere United-keeperen Ben Foster kan gjøre comeback som kriseløsning for Tottenham. Foster la opp i september, men avisen Mirror skriver at den tidligere United-keeperen kan bli fristet til et comeback nå som London-klubbens førstekeeper Hugo Lloris er ute i seks til åtte uker med en kneskade.

08.35: Manchester United er en av flere klubber som følger unggutten Jarrad Branthwaite, skriver Daily Mail. 20-åringen er for tiden på lån fra Everton til PSV.

Onsdag 8. februar

08.50: Ny dag, nye spissrykter. Den franske storavisen L’Equipe hevder at både Manchester United og Liverpool er interessert i Eintracht Frankfurt-spissen Randal Kolo Muani. 24-åringen sies selv å kunne tenke seg en overgang til Premier League, men Eintracht Frankfurt skal angivelig ønske seg 89 millioner pund for spissen.

Tirsdag 7. februar

21.00: Den anerkjente The Telegraph-journalisten James Ducker har skrevet en lengre sak om Manchester Uniteds spissjakt tirsdag kveld. Han skriver at klubben vurderer om de skal gå for Victor Osimhen eller Harry Kane, som er de to spissene som har blitt hyppigst koblet til United den siste tiden. Det hele omtales som «et dilemma» for Ten Hag.

Også Benjamin Sesko er blitt nevnt i forbindelse med en overgang, men ifølge Ducker anses 19-åringen å være på et for tidlig stadiet i utviklingen, til å være det Ten Hag trenger.

En som derimot nevnes som et mulig alternativ er Tammy Abraham, men først og fremst virker det altså som at Ten Hag er aller mest lysten på Osimhen eller Kane.

17.35: Barcelona har skaffet seg en opsjon til å kunne kjøpe Yannick Carrasco fra Atletico Madrid for rundt 20 millioner euro til sommeren, men dersom katalanerne dropper å hente belgieren, er det ikke umulig at han ender opp i Premier League.

Fabrizio Romano sier på sin Youtube-kanal at engelske klubber følger med på situasjonen rundt Carrasco, og nevner Manchester United og Tottenham.

00.38: Gary Jacob fra The Times skriver at Tottenham ikke kommer til å selge Harry Kane til en Premier League-rival denne sommeren.

Et salg til utlandet virker slik sett noe mer realistisk, men ifølge avisa er det ingenting som tilsier at Spurs skulle føle at de må selge denne sommeren.

Mandag 6. februar

Glem aldri!

11.35: Søndag skrev Daily Mirror at seks United-spillere var til salgs til sommeren. Mandag tar opp Samuel Luckhurst i Manchester Evening News opp den hansken, og gjentar i en egen sak hos dem at deres forståelse også er at Anthony Martial, Harry Maguire og Alex Telles er til salgs.

I saken nevnes det at United er interessert i spillere som Kane (Spurs), Osimhen (Napoli), Ramos (Benfica) og Kudus (Ajax).

10.00: – Det kommer helt sikkert til å ende på en god måte. Det sier David de Gea om de pågående kontraktsforhandlingene med United, og antyder med det at han kommer til å bli i klubben også videre. Dette ifølge Manchester Evening News.

07.30: – Det blir åpenbart britisk overgangsrekord. Det sa West Ham-manager David Moyes om Declan Rice etter 1-1-kampen mot Newcastle. United har vært interessert i Rice tidligere, og bare for å gjøre det klart – den britiske overgangsrekorden er 121 millioner pund (Enzo Fernandez, Chelsea). Så sier det seg selv at det ikke er så mange aktuelle klubber i verden hvis det er utgangspunktet, men United er en av dem. Rice har kontrakt frem til 2024, men West Ham har opsjon på ytterligere ett år.

Powered by Labrador CMS