Aston Villa v Manchester United - Premier League

Ryktesaker, uke 46

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 20. november

17.10: Foreløpig noe å ta med en stor klype salt, all den tid det kun er spanske Sport som melder om dette, men den spanske avisen mener å ha informasjon om at Cristiano Ronaldo sine representanter jobber med å få Real Madrid til å gå for Ronaldo som en løsning til å erstatte en skadet Karim Benzema. Det er snakk om en kontrakt som skal vare i 6 måneder.

12.30: Frenkie de Jong-sagaen virker å være død for denne gang. Nederlenderen sier til avisen De Telegraaf nå i forkant av VM at han ser for seg en lang karriere i Barcelona.

– Jeg er veldig glad i Barcelona. Når jeg spiller er det bra, og når det gjelder å bo her er livet perfekt. Jeg ser meg selv i Barcelona så lenge som mulig. Personlig håper jeg på ytterligere åtte eller ti år.

09.45: At Cristiano Ronaldo er ferdig i Manchester United virker nokså klart. Skulle han ende med å få sparken i United vil Chelsea ifølge Sunday Mirror forsøke å hente den 37 år gamle portugiseren.

Chelsea-eier Todd Boehly skal være stor fan av Ronaldo og se på han som en «marquee signing» for Chelsea. Det ble skrevet også i sommer at Chelsea forsøkte å få i stand en avtale med United og med Ronaldo og om Ronaldos kontrakt nå blir terminert vil et av hindrene mot en signering være borte.

Lørdag 19. november

14.53: Den Barcelona-baserte avisa Sport gjentar påstanden om at Barcelona ønsker å bli kvitt Memphis Depay i januar for å spare inn lønnsutgifter. Den tidligere United-spillerens kontrakt går ut etter sesongen.

Ifølge avisa har United, Arsenal og Chelsea alle vist interesse uten at det ligger noen konkrete bud på bordet. Memphis’ prestasjoner i VM kan påvirke om noen av klubbene prøver å hente angrepsspilleren i januar.

Nederlenderen skal være veldig klar på at han ønsker å gå til en skikkelig storklubb og et godt sportslig prosjekt om han forlater Barcelona. Derfor avslo han Tottenham for noen måneder siden, og det skal også være grunnen til at han ikke vurderer å dra til Sevilla nå.

10.03: Mauricio Pochettino har blitt vraket til United-jobben noen ganger nå: først da alle trodde han skulle ta over i 2019, men United heller ga Ole Gunnar Solskjær jobben permanent, før United i vår valgte Erik ten Hag i stedet for argentineren.

I et intervju med Radio Marca (her gjengitt av Sport Witness) avviste ikke Pochettino muligheten for at han likevel kan bli United-manager en eller annen gang i fremtiden.

– Fotball handler om timing. Øyeblikk må sammenfalle for at det ekteskapet skal skje, og noen ganger handler det bare om timing. Jeg tror ikke at tog passerer bare én gang.

Fredag 18. november

17.50: – Med et godt VM kommer tror jeg han vil forlate klubben raskt, det sier Facundo Pellistris agent Edgardo Lasalvia ifølge sak fra Mirror.

– Facundo kommer til å bli en av de beste spillerne i verden. Jeg er ikke i tvil. Potensialet hans er enormt.

Likevel har den uruguayanske 20-åringen måtte vente på sin seniordebut for Manchester United etter overgangen fra Penarol i 2020.

08:10: I intervjuet med Piers Morgan bekrefter Cristiano Ronaldo at han i sommer avslo et svimlende tilbud fra Saudi Arabia.

– Det stemmer at jeg takket nei. Men resten av det presset skriver, er søppel. De skriver at ingen vil ha meg, men det er fullstendig feil. Men de fortsetter å gjenta at ingen vil ha Cristiano, sier hovedpersonen selv om den saken.

Torsdag 17. november

15.32: I intervjuet med Piers Morgan snakket Cristiano Ronaldo om at han var nær en overgang til Manchester City før han gikk til United. Rob Dawson i ESPN skriver at City-kilder avviser denne påstanden. Det skal ha vært interesse, men fra City-hold beskrives denne interessen som «mild».

08.28: Sporting-klubbpresident Frederico Varandas har gitt et intervju i Portugal, som gjengis av Sport Witness, der han blant annet kommer inn på Cristiano Ronaldo.

Ronaldo kobles til gamleklubben, og Varandas ga uttrykk for at trener Rúben Amorim har blitt plaget med mas om Ronaldo det siste halvåret, men at en overgang aldri har vært nær. Han gjorde det også klart at det ikke er treneren som har lagt ned veto mot en slik overgang, siden det ble spekulert i at det var Amorim som stoppet en overgang.

– Han la ikke ned veto, for det var ikke aktuelt. Det var aldri noen samtale med [sportsdirektør] Hugo Viana eller Amorim om dette.

Nå er det nok sannsynlig at Varandas har rett i at dette aldri var spesielt aktuelt, men det må påpekes at han i intervjuet også gir uttrykk for at han ikke vil forstyrre VM-forberedelsene, og at han nok uansett ikke ville sagt noe som ville øke spekulasjonene om en slik overgang.

Onsdag 16. november

08.08: David McDonnell i Daily Mirror skriver at Kylian Mbappé er drømmesigneringen til Manchester United, og kan bli en kandidat til å erstatte Cristiano Ronaldo.

United er en av få klubber som vil være i stand til å betale Mbappé 500 000 pund i uka (samme lønn som Ronaldo), i tillegg til betydelige prestasjonsrelaterte bonuser, for å friste supertalentet til å gjøre United og Premier League som neste karrieresteg. United kan også betale en overgangssum på over 150 millioner pund om det er det som skal til for å få tak i franskmannen.

Napolis Victor Osimhen nevnes også som en spiller på Uniteds radar, og det er nok en overgang som ville vært enklere å få i stand, selv om det neppe blir direkte enkelt det heller (spesielt ikke i januar med tanke på Napolis situasjon i både Champions League og ikke minst i ligaen).

Tirsdag 15. november

12.22: Vi tar med noe som åpenbart ikke blir en realitet: National League North-klubben Blyth Spartans har, trolig inspirert av Ashton Uniteds «forsøk» på å hente Erling Braut Haaland, sagt seg villige til å hente Cristiano Ronaldo for en pai og et glass med øl.

Siden Blyth Spartans ligger på nedrykksplass kunne de sikkert trengt noen skikkelige forsterkninger, men vi sitter med en følelse av at Ronaldo ikke kommer til å ende på nivå seks helt med det første.

08.28: I en såkalt eksklusiv sak skriver The Suns Daniel Cutts at United har blitt med i kampen om Shakhtar-kantspilleren Mykhailo Mydruk, som har imponert stort denne sesongen, og som også har blitt et fast innslag for det ukrainske landslaget dette kalenderåret.

United skal ha fulgt Mudryk en stund nå, og Erik ten Hag har vært lysten på å signere ham siden sin tid i Ajax. At 21-åringen kan spille i tierrollen i tillegg skal være noe av det som kan gjøre det hele fristende.

Det skal være usannsynlig at United går for Mudryk i januar, og Shakhtar vil kreve det som beskrives som en substansiell sum. Arsenal skal også være interesserte.

Mandag 14. november

21:00: Jason Burt fra Telegraph skriver at United vurderer å terminere Cristiano Ronaldos kontrakt i januar – så lenge ikke portugiseren krever å bli kjøpt ut av den, altså at resten av lønna blir utbetalt.

Samtidig skal det i klubben være en mistanke om at Ronaldo vil kreve nettopp det, men med 37-åringens skyhøye lønn så skal dette uansett ikke være aktuelt for United.

Klubben venter på de fulle detaljene om Ronaldos intervju før de bestemmer hva de velger å gjøre.

08.10: Overgangsspesialist Tom Keane skal være i ferd med å få permanent jobb i United. Les hele saken her.

07.45: Ifølge tyske Bild i en sak gjengitt hos Daily Mail vil Borussia Dortmund diskutere Jude Bellinghams fremtid med spilleren etter fotball-VM. Midtbanespilleren er blant spillerne som nå kobles til en mulig United-overgang til sommeren, selv om mange andre også er interessert i engelskmannen.

07.00: Chelsea er nå favoritter til å sikre seg Cristiano Ronaldo i januar, skriver London-avisa Evening Standard. Journalisten skriver at Ronaldo brant alle broer til klubben med sitt intervju med Piers Morgan søndag kveld. Chelseas nye amerikanske eier har lenge vært interessert i Ronaldo, men klarte aldri å overtale Thomas Tuchel om at Ronaldo var rett. Kanskje er det en enklere jobb å få Graham Potter med på investeringen.

Powered by Labrador CMS