Ryktesaker, uke 10

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 12. mars

10.00: Colin Millar fra Mirror skriver at United har Harry Kane som deres hovedmål under sommerens overgangsvindu. Videre skriver Millar at Englands kaptein er den spilleren Erik ten Hag gjerne ønsker seg til Old Trafford.

Lørdag 11. mars

11.00: Ifølge journalist James Ducker er det en spiss som troner øverst på Erik ten Hags ønskeliste til sommeren. Men United-manageren ønsker seg også en midtbanespiller – og ifølge Ducker er Frenkie de Jong, Jude Bellingham og Moises Caicedo alle på radaren. Mohammed Kudus og Mason Mount nevnes også.

 

Fredag 10. mars

12.45: Manchester United skal ha øremerket Harry Kane som hovedmål på spissplass til sommeren, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News fredag.

Kanes kontrakt med Tottenham går ut neste sommer, og 29-åringen sies å være Erik ten Hag største ønske som forsterkning til spissplassen.

08.05: Harry Maguire er en av dem som kan være på vei bort fra Manchester United i sommer, og skal vi tro The Sun er midtstopperen ønsket av den franske giganten PSG. Avisen skriver videre at en overgang var aktuelt allerede i januar, men at tiden da angivelig skal ha rent ut før en avtale kunne sluttføres.

Torsdag 9. mars

19.00: Frenkie de Jong strør nok en gang salt i sårene til de som ønsker at nederlenderen skal melde overgang fra Barcelona til Manchester United.

I et intervju med den katalanske radiokanalen EsportsRAC1 sier 25-åringen at han ønsker å bli i Barcelona i mange år til og at han forholder seg rolig rundt ryktene om egen fremtid.

15.44: The Guardians Jacob Steinberg skriver at Chelseas Mason Mount har blitt lagt til på Uniteds ønskeliste. Jude Bellingham er ønsket, men kan bli for dyr om Erik ten Hag velger å prøve å kjøpe Harry Kane.

Victor Osimhen er også på Uniteds radar, men Kane blir sett på som en sikrere garantist for scoringer i Premier League. Det vil dog ikke bli lett å signere ham, selv om det kan være at 29-åringen vil bestemme seg for at det er på tide med en ny utfordring etter denne sesongen.

Mount, som har blitt kåret til sesongens beste spiller av Chelsea-fansen i to år på rad (men som har skuffet denne sesongen), kan ifølge avisa være tilgjengelig for rundt 50 millioner pund. Liverpool skal også være interesserte i 24-åringen.

08.07: Adrian Kajumba og Sami Mokbel skriver for Daily Mail at United er blant Liverpools utfordrere i jakten på Jude Bellingham. City, Chelsea og Real Madrid nevnes også som mulige destinasjoner, og Champions League-fotball blir trolig avgjørende for Bellingham når han skal velge ny klubb. Det er kanskje grunnen til at avisa skriver at det er voksende tro i Liverpool på at de vil vinne kampen om 19-åringen?

Videre i saken skriver de at Dortmund håper at de vil vinne kampen om Eintracht Frankfurt-spiller Daichi Kamada, som har en kontrakt som går ut i sommer. Den 26 år gamle japaneren skal ha en muntlig enighet med Dortmund, men flere klubber – United og Chelsea nevnes spesifikt – håper angivelig å få ham til å endre mening. Kamada er en offensiv midtbanespiller som kan spille i flere offensive posisjoner.

Onsdag 8. mars

16.35: Fabrizio Romano forteller i CaughtOffside at Erik ten Hag fortsatt er stor fan av Jurrien Timber, som ble kraftig koblet til United i fjor sommer før ankomsten til Lisandro Martinez. Det skal imidlertid ikke være snakk om noe konkret på nåværende tidspunkt.

16.30: Denzel Dumfries kobles stadig bort fra Inter, til blant andre Manchester United. Dersom nederlenderen skulle forlate Inter, så lanserer den italienske avisen Gazzetta dello Sport Diogo Dalot som en mulig erstatter, da han skal ha vært godt likt av Milano-klubben en god stund.

08.41: Samuel Luckhurst skriver i Manchester Evening News at et spisskjøp er Uniteds hovedprioritet i sommer.

Planen er å selge Anthony Martial, skriver Luckhurst videre.

Intensjonen er at flere spillere skal forsvinne ut enn komme inn i sommer. Ingen av spillerne som startet på Anfield er til salgs, men United håper å få inn overgangssummer fra salg av rundt seks spillere.

Tirsdag 7. mars

15.35: Den tyske journalisten Florian Plettenberg skriver at Moises Caicedo fortsatt sannsynligvis vil skifte klubb til sommeren, til tross for nylig å ha forlenget kontrakten med Brighton til 2027. Manchester United sies å ha midtbanespilleren på sin liste, det samme gjør Liverpool og Chelsea.

08.05: Neil Custis i The Sun skriver at Manchester United har tatt kontakt med Harry Kanes leir gjennom en tredje part og at responsen har vært positiv. Om Tottenham klarer å kvalifisere seg for Champions League kan imidlertid bli avgjørende om spissen vil flytte på seg.

Mandag 6. mars

19.35: Victor Osimhen er sammen med Harry Kane den spissen som har blitt hyppigst nevnt i forbindelse med en overgang til Manchester United de siste månedene.

Nigerianeren bøtter inn mål for Napoli i Serie A nå, men legger ikke skjul på at han kan ønske seg en overgang til Premier League i fremtiden.

– Jeg jobber så hardt for å oppnå drømmen min om å spille i Premier League en dag. Men som jeg sa, det er en prosess og jeg ønsker bare å beholde momentum og fortsette å gjøre det bra, sier han, ifølge The Athletic.

08.17: James Horncastle har skrevet en artikkel om Roma-spiss Tammy Abraham for The Athletic, og der skriver han at United følger med på 25-åringen. United-speidere skal regelmessig ha vært på Roma-kamper denne sesongen for å følge med på spissens progresjon.

Abraham har hatt en ganske frustrerende 2022/23-sesong etter å ha levert svært godt forrige sesong, og kommer neppe til å matche de 27 målene han scoret totalt for Roma forrige sesong. Han står med bare sju mål denne sesongen, og vil nok neppe være Uniteds førstevalg selv om de følger med.

Chelsea har for øvrig en tilbakekjøpsklausul som gjør at de vil bli informert av Roma om United legger inn et bud som møter betingelsene avtalt i den klausulen.

Powered by Labrador CMS