eriksen290322

Ryktesaker, uke 16

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 24. april

09.12: Ikke den beste kilden, men Daily Stars Harry Pratt skriver i en såkalt eksklusiv sak at Christian Eriksen er på Erik ten Hags ønskeliste. 30-åringen, som har imponert for Brentford, trente med Ten Hags Ajax rundt årsskiftet, og Eriksen skal ha imponert både den kommende United-manageren og Ajax-spillerne.

Eriksens kontrakt i Brentford er bare ut sesongen, så han vil i så fall være en gratisovergang. Antonio Conte er også interessert i å hente dansken tilbake til Tottenham.

Selv om ikke Daily Star er så veldig treffsikre, så skal det nevnes at mer troverdige Matt Barlow i Daily Mail for noen uker siden skrev at United og Tottenham følger med på Eriksen.

Lørdag 23. april

22.21: En av dagens store overgangssaker er at Antonio Rüdiger skal ha bestemt seg for å forlate Chelsea. Et ganske samlet pressekorps melder om dette, med troverdige kilder som The Athletic i spissen.

Den 29 år gamle stopperen bestemmer seg angivelig for en ny klubb neste uke, og United nevnes som en av mange interesserte klubber. Det er likevel ikke ventet at han havner i United, og tidligere i dag omtalte vi ryktet om at Rüdiger allerede har fortalt United at han ønsker Champions League-fotball.

11.00: Jeremy Cross skriver i Daily Mirror at Marcus Rashford har bestemt seg for å bli i United, nå som Erik ten Hag er bekreftet som klubbens nye manager.

09.10: Spanske Sport er ikke øverst på troverdighetslista i fotballverdenen, men skriver lørdag at Erik ten Hag ønsker seg Barcelonas Frenkie de Jong til Old Trafford, slik at han kan bli lederen på banen for Ten Hag-fotballen som kommer til Manchester.

De påstår at United vil ha 250 millioner euro å handle for, og at hvis United kommer med et bud på minst 80-90 millioner euro – som Barcelona totalt betalte for selv å hente de Jong – så vil i alle fall spanjolene få noe å tenke på. I utgangspunktet ønsker klubben å beholde midtbanespilleren, men det spekuleres altså i at et stort United-bud kanskje kan endre på dette.

Ten Hag hadde de Jong på sitt lag i Ajax da de spilte seg frem til semifinalen av Champions League for noen få år siden.

Skjermbilde 2022-04-23 kl. 09.12.22
FAKSIMILE: Spanske Sport lørdag.

08.00: Chelsea-stopper Antonio Rüdiger vil ikke til United, siden han vil ha garantert Champions League-fotball neste sesong. Det skriver den engelske journalisten Ben Jacobs på Twitter. Chelsea-stopperen er gratis på markedet i sommer, han har ifølge Jacobs pratet med United, men ansettelsen av Erik ten Hag vil ikke endre saken.

Fabrizio Romano melder cirka det samme.

Fredag 22. april

22.34: Jacob Steinberg og Fabrizio Romano skriver for The Guardian at Declan Rice har avslått West Hams tredje kontraktstilbud, og at han er åpen for en sommerovergang. Samtidig skjønner han at West Ham ikke ønsker å selge, og han har ingen planer om å slå seg vrang.

United er interesserte, men vil ikke betale hva som helst for Rice, og uansett meldes det at West Ham vil avslå alle bud for Rice denne sommeren selv om han ikke fornyer. Det skal være ventet at han vil få forlate West Ham sommeren 2023 om det kommer et passende bud for ham.

Det påpekes fortsatt at West Ham vil ha 150 millioner pund, minimum, for å slippe Rice i sommer.

Kontrakten hans går ut sommeren 2024, men West Ham har også en forlengelsesopsjon slik at det i praksis kan sies å være til 2025.

15.40: Manchester United skal ha startet på arbeidet med å sy sammen en pakke for å hente Leeds-spilleren Kalvin Phillips til Old Trafford, skriver Manchester Evenings News. Prislappen på Leeds sin midtbanespiller skal ligge på mellom 50 og 60 millioner pund.

I den samme saken trekkes også Villarreal-stopper Pau Torres frem som en spiller United fremdeles interesserer United. Torres skal ha stått høyt oppe på ønskelisten da Raphaël Varane ble hentet sist sommer. I tillegg skal United ha forhørt seg om mulighetene til å hente en ung, men ikke navngitt, Premier League-spiss.

08.30: Fra Tyskland nevnes har det tidligere blitt nevnt at United kikker på RB Leipzigs Konrad Laimer. Nå skriver tyske Kicker at Liverpool også kikker på ham. Bayern München skal også følge med på spilleren som står uten kontrakt sommeren 2023, og nok kan være et billigere midtbane-alternativ enn en del andre spillere denne sommeren.

07.30: I en større sak blant annet basert på saker fra flere engelske aviser som vi nå har skrevet står det også en del om Uniteds spillerjakt, nå som Erik ten Hag er klar som ny manager fra sommeren av. Det nevnes konkrete navn og summer han skal få å handle for. Les saken her.

Torsdag 21. april

18.00: United kommer ikke til å gi Erik ten Hag vanvittige summer å handle for i sommer. Klubben kommer i stedet til å gi nederlenderen det de selv mener er nok til å forsterke stallen, ifølge The Guardian-journalist Jamie Jackson.

Det faktum at spillere som Paul Pogba, Juan Mata, Phil Jones, Nemanja Matic og Jesse Lingard er forventet å forlate klubben kommer dog til å føre til at Ten Hag får litt mer fleksibilitet på markedet.

United er forventet å hente en midtbanespiller og West Hams Declan Rice skal stå høyt på listen. En ny midtstopper og en ny spiss står angivelig også på listen.

08.25: David McDonnell i The Mirror skriver at United går en travel overgangssommer i møte og at Erik ten Hag kommer til å få 200 millioner pund å rutte med.

08.20: Daily Telegraph skriver at Tottenham og Antonio Conte også er interesserte i Leeds’ Kalvin Phillips, men at det er veldig tvilsomt om nordlondonerne kan betale like mye som United kan for midtbanespilleren.

Onsdag 20. april

22.20: José Mourinho ønsker seg Nemanja Matic til Roma. Det skriver Tutto Mercato, som riktignok ikke er kilden vi stoler mest på. Serberen er kontraktsløs til sommeren og har bestemt seg for å ikke fortsette i United.

19.45: Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Phil Jones, Axel Tuanzebe, Anthony Martial og Marcus Rashford er alle spillere som kan komme til å forsvinne som del av Erik ten Hags sommeropprydning. Det skriver David McDonnell i The Mirror.

McDonnell melder også at Ten Hag ser for seg Donny van de Beek som en nøkkelspiller i tiden som kommer.

Harry Kane og Declan Rice er to spillere som angivelig står på Uniteds liste, men å hente de to alene vil antakelig bruke opp hele budsjettet til United. Blant de presumptivt billigere alternativene nevens Rúben Neves og Darwin Nuñez.

16.30: Fabrizio Romano sier at Erik ten Hag vil ha en avklaring rundt fremtiden til spillere som Donny van de Beek, Anthony Martial og Amad Diallo før juni er omme. Nederlenderen skal ikke være lysten på å komme til august uten at fremtiden til disse spillerne er bestemt.

Romano gjentar også at Darwin Nuñez og Richarlison begge er spisser som har blitt diskutert internt i United, men at Ten Hag og styret sammen vil bestemme seg for hvilken spiss klubben skal hente.

16.15: United har intensjoner om å forsterke stallen med en ny midtstopper til sommeren, og klubben har gjenopptatt interessen for Villarreals Pau Torres. Det skriver Manchester Evening News.

Avisen melder at Torres kan komme til å være åpen for tilbud fra andre klubber til sommeren. Utkjøpsklausulen hans skal ligge på omtrent 60 millioner euro.

13.10: Sky Sports melder at det virker stadig mer sannsynlig at Paul Pogba forlater United, etter misnøyen flere United-supportere har vist mot franskmannen den siste tiden.

Midtbanespillerens kontrakt utløper etter inneværende sesong, og både Real Madrid og Juventus skal være i kontakt med Pogbas representanter. Det skal heller ikke være utelukket at han finner seg en ny klubb et annet sted i Premier League.

08.09: En ny oppdatering fra Bild om Christopher Nkunku: Det hevdes igjen at Ralf Rangnick er stor fan av den 24 år gamle offensive midtbanespilleren/angriperen, men avisa stiller samtidig spørsmål ved om Uniteds suksesshistorikk er nok til å tiltrekke seg Nkunku. Om vi leser mellom linjene, så kan en vel muligens tenke seg til at Champions League-spill kanskje er nødvendig for å hente franskmannen.

Saken handler ellers om at United får konkurranse om Nkunkus signatur: Både Inter og AC Milan nevnes som interesserte klubber, i tillegg til Arsenal.

Tirsdag 19. april

14.50: Anthony Martial har ikke hatt noe heldig låneopphold i Sevilla. Franskmannen står kun med én scoring etter at han ankom klubben. Han har også hatt sine skadeproblemer som har medvirket til at ting ikke har gått på skinner.

Likevel utelukker ikke Sevillas sportsdirektør Monchi at klubben kan komme til å forsøke seg på å kjøpe Martial i sommer. I den engelske avisen Daily Mail er Monchi sitert på at han ikke vil stenge døren for en overgang for Martial etter sesongen, men at klubben må ha samtaler med Martial og vurdere situasjonen hans når sesongen er ferdig.

09.30: Erik ten Hag skal være svært lysten på å ta med seg sin brasilianske kantspiller Antony fra Ajax til Old Trafford i sommer, melder The Sun.

22-åringen har blomstret under Ten Hag og Ajax skal være villige til å la brasilianeren dra om det kommer et bud på rundt 50 millioner pund, skriver tabloidavisen. Vi registrerer at saken ikke er skrevet av The Sun sin faste United-journalist, Neil Custis.

08.30: Dette er et rykte som ikke angår United direkte, men Manchester City skal nå være enige med Erling Braut Haaland om en avtale, og dermed skal det bare være et tidsspørsmål før City vil utløse utkjøpsklausulen til nordmannen, melder blant andre Daily Mail og Sky Sports.

08.10: RB Leipzig vil kreve 54 millioner pund for den offensive midtbanespilleren Christopher Nkunku melder den tyske avisen Bild (gjengitt av Express). Manchester United skal ha sett den unge franskmannen i aksjon flere ganger og hans 30 scoringer på 44 kamper denne denne sesongen har imponert United.

Mandag 18. april

12.40: Ralf Rangnick har anbefalt Monaco-direktør Paul Mitchell som en mulighet for United, dersom klubben skulle bestemme seg for å utvide strukturen. Det skriver troverdige The Athletic.

De to har jobbet sammen i Red Bull-systemet. Mitchell lenkes nå til en jobb i Chelsea.

12.30: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at United har planer om å hente en ny midtstopper til sommeren.

Klubben skal ha holdt samtaler med Chelseas Antonio Rüdiger, men forventningene til at tyskeren kommer til United er lave. Han skal være mer fokusert på å snakke med klubber som kan garantere Champions League-spill.

Lokalavisen melder også Harry Maguire kan komme til å miste kapteinsbindet under Erik ten Hag og at Eric Bailly, Phil Jones og Axel Tuanzebe kan komme til å forsvinne i sommer.

Klubben skal også være på jakt etter en spiss og en midtbanespiller. Kalvin Phillips skal være en spiller United har siktet seg inn på.

10.15: David Moyes og West Ham er interesserte i å hente Di’Shon Bernard til sommeren. Det skriver Daily Mirror. Den 21-årige midtstopperen har spilt 28 kamper på utlån til Hull i Championship denne sesongen.

Powered by Labrador CMS