kphil

Ryktesaker, uke 15

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 17. april

13.45: Daily Mail skriver at Leeds forbereder seg på livet uten Kalvin Phillips og at Yorkshire-klubben har begynt å se etter erstatninger for midtbanespilleren. Phillips har blitt lenket til United.

10.15: United har satt en prislapp på 40 millioner pund på Dean Henderson før sommerens overgangsvindu. Det skriver Daily Star. Avisen skriver at Newcastle fortsatt er interesserte i keeperen.

Alan Nixon i The Sun skriver at 25-åringen er så godt som ute av planene til United før neste sesong og at klubben er villig til å betale halvparten eller mer av lønnen til sisteskansen dersom han går ut på lån.

I tillegg til Newcastle nevnes Fulham, Middlesbrough, Bournemouth og West Ham som mulige beilere.

Lørdag 16. april

14.30: United er blant klubbene som lenkes til Benfica-spiss Darwin Núñez, men Richard Arnold og kompani må nok vente seg å krige med flere andre europeiske storklubber dersom de skal sikre seg 22-åringen.

Franske Footmercato, som ikke er den kilden vi stoler mest på, skriver at PSG, Barcelona, Chelsea, United, Manchester City, Atlético Madrid og Newcastle alle har snust på Núñez. Sistnevnte skal også ha tilbydd Benfica 60 millioner euro for uruguayaneren – nærmere 50 millioner pund.

Portugiserne skal dog ønske seg nærmere 60 millioner pund.

08.30: United følger med på midtbanespiller Enzo Fernandez fra River Plate, ifølge Daily Mail. Avisen skriver at spilleren har en utkjøpsklausul på 20,6 millioner pund og at United allerede har hatt speidere på plass for å se 21-åringen.

Real Madrid og Manchester City nevnes også som mulige destinasjoner for mannen som står med tre mål og tre målgivende på ni ligakamper siden sesongstart i februar.

08.25: Kalvin Phillips er blant spillerne som oftest har blitt ryktet til United de siste årene, men nærmest like ofte har det kommet meldinger om at midtbanespilleren ønsker å bli i Leeds.

Nå skriver The Sun at 26-åringen ønsker å nyter livet på Elland Road og håper på å få en ny kontrakt med Yorkshire-klubben. Phillips har to år igjen av sin nåværende kontrakt.

Fredag 15. april

17.35: Ifølge The Sun er United og Arsenal begge interesserte i å hente Norwich-back Max Aarons. Avisen skriver at 22-åringen kan være tilgjengelig for 20 millioner pund.

16.05: Erik ten Hag ønsker seg Monacos Aurelien Tchouameni til United, ifølge Rob Dawson og Julien Laurens i ESPN. De skriver også at monegaskerne kan la seg overtale til å slippe sin midtbanejuvel for 60 til 70 millioner euro.

Chelsea skal også være interesserte i 22-åringen. PGS nevnes også som en mulig beiler, men Tchouameni ønsker seg angivelig bort fra den franske ligaen.

14.00: Ifølge Jonathan Shrager har Nemanja Matic gitt United beskjed om at han ønsker å forlate klubben til sommeren. Serberen har kontrakt ut neste sesong.

13.55: Erik ten Hag svarer følgende på spørsmål om hvorfor han fortsatt holder tett om United-jobben selv om det nå nærmest virker å være krystallklart at nederlenderen tar over i sjefsstolen på Old Trafford.

– Fordi jeg tjener Ajax. Vi trenger å vinne de to gjenværende trofeene, sier Ten Hag til De Telegraaf-journalist Mike Verweij, her gjengitt av Fabrizio Romano:

10.05: Det er ikke den største nyheten, men vi tar det med oss likevel: Uniteds valg av Erik ten Hag som ny manager endrer ikke på situasjonen til Edinson Cavani. Uruguayaneren er fortsatt ventet å forlate klubben som kontraktsløs etter sesongen.

Det skriver Fabrizio Romano, som også melder at Jesse Lingard holder på med å vurdere sine alternativer før United-kontrakten løper ut til sommeren.

Torsdag 14. april

22.05: Erik ten Hag skal være interessert i å hente Tottenhams Steven Bergwijn til United når Ajax-treneren nå angivelig blir den nye sjefen på Old Trafford. Det skriver Daily Mail.

Avisen skriver at Ten Hag var nære ved å hente landsmannen til Amsterdam i januarvinduet. I stedet ble kantspilleren værende i nord-London. Ifølge Daily Mail vil det koste eventuelle beilere 20 millioner pund å hente Bergwijn.

19.45: Ifølge Jonathan Shrager, som flere ganger har vist seg å ha gode kilder innad i United, heller det nå mot at Nemanja Matic forlater klubben til sommeren.

18.05: Erik ten Hag har gitt United beskjed om at Cristiano Ronaldo ikke passer inn i spillestilen sin, og nederlenderen har også gitt portugiseren grønt lys til å finne seg en ny klubb.

Det skriver Daily Star, som riktignok ikke er den avisen vi stoler mest på. Artikkelen er dog ført i pennen av sjefsskribent Jeremy Cross, noe som gir saken en viss tyngde.

17.10: Fabrizio Romano melder at Donny van de Beeks lagkamerat i Everton, brasilianske Richarlison, er blant angriperne som har blitt diskutert innad i United.

Det skal også Benficas Darwin Núñez være, sammen med andre alternativer.

14.00: United kommer ikke til å sluttføre noen overganger før de har en skriftlig avtale på plass med Erik ten Hag, som ser ut til å bli klubbens neste manager. Det skriver Manchester Evening News.

Ifølge lokalavisens Samuel Luckhurst er klubben interesserte i Leeds’ Kalvin Phillips og RB Leipzigs Christopher Nkunku.

13.55: Harry Kane skal være spissen Erik ten Hag har øverst på sin ønskeliste før sommerens overgangsvindu, men engelskmannen har angivelig bestemt seg for å bli i Tottenham også etter sommeren.

Det skriver John Cross, som er sjefsskribent i sportsavdelingen til den engelske avisen The Mirror.

Cross skriver at Kane kunne ha bestemt seg for å gå til United dersom klubben hadde valgt tidligere Spurs-sjef Mauricio Pochettino som sin nye manager, men at Kane nå altså ser ut til å bli i nord-London.

10.15: United-journalist Chris Wheeler i Daily Mail mener å vite at klubben ønsker å forsterke stallen med en ny spiss, en ny midtbanespiller og en ny midtstopper i sommer.

Wheeler nevner Harry Kane og Benficas Darwin Nunez som potensielle nye spisser, mens Chelseas Antonio Rüdiger og Ajax-spiller Jurrien Timber nevnes som potensielle nye forsvarssjefer.

På midten nevnes både Declan Rice, Kalvin Phillips, Ruben Neves, Yves Bissouma, Sergej Milinkovic-Savic og Aurelien Tchouameni som mulige nysigneringer.

Problemet er dog at budsjettet til United angivelig ikke vil være på mer enn 20 millioner pund dersom de rødkledde ikke klarer å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League.

Onsdag 13. april

10.44: Sam Johnstone kobles til United igjen, og vi har omtalt det i en egen sak her.

08.12: Sky Sports Deutschland-journalisten Florian Plettenberg skriver at 24 år gamle Christopher Nkunku er på Uniteds ønskeliste foran sommeren.

Ralf Rangnick skal være stor fan av den allsidige franskmannen, og United vurderer nå å hente spilleren som har scoret hele 28 mål for RB Leipzig denne sesongen (og som i tillegg står oppført på Transfermarkt med 18 målgivende pasninger i 2021/22).

 

Tirsdag 12. april

08.00: Ikke mye kjøtt på beinet her, men ifølge Footmercato skal Paul Pogba være ønsket av Paris Saint-Germain.

Mandag 11. april

21.30: Manchester United har flere ganger vært linket til Wolverhamptons Rúben Neves. Likevel er det lite som foreløpig tyder på at United vil gjøre et konkret fremstøt i løpet av den nærmeste fremtiden.

I stedet skal både Arsenal og Barcelona nå være interessert i Neves, melder Manchester Evenings News

07.30: United var til stede da Darwin Nunez scoret for Benfica mot Liverpool i midtuka, og Daily Mirror melder at United – og Arsenal – også var til stede da han fulgte opp med hat trick mot Belenenses i helga. Den 22 år gamle uruguayanske spissen står dermed med 24 mål på 20 ligastarter og 31 mål totalt denne sesongen.

Benfica-trener Nélson Veríssimo sa forresten i den forbindelse at prisen på Nunez må bli cirka den samme som da Joao Felix dro fra Portugal. Det vil i så fall si 113 millioner pund. Dette ifølge The Sun.

David Ornstein i The Athletic skriver at United, Chelsea og Paris Saint-Germain er i front i Nunez-kampen, og han sier at en sannsynlig pris kan være cirka 70 millioner euro.

Powered by Labrador CMS