Rio: Pogba trenger denne mannen

Tidligere United-stjerne mener Mourinho må bruke heftige pengesummer for å utnytte Paul Pogbas kvaliteter.

Publisert Sist oppdatert

De fleste kan vel enes om at Paul Pogba foreløpig (forhåpentligvis) ikke har vist sitt aller beste i United-trøya. Med unntak av noen få kamper og noen få enkeltprestasjoner, forventer nok de fleste mer.

Det gjør også Rio Ferdinand, som i likhet med mange andre mener Pogba er bedre enn det han har vist, uten at det nødvendigvis trenger å være negativt.

I en kommentar i The Sunday Times (krever innlogging) skriver han om hva United trenger for å få det beste ut av sitt franske midtbane-ess.

– Jeg er enig med de som sier at man forventer mer for 90 millioner pund, men jeg er sikker på at han kommer seg opp på det nivået som kreves. Laget rundt ham er fortsatt i byggefasen. Jeg ser progresjon, de spiller fotballen fansen vil se, men Mourinho vet det kreves noen utskiftninger og investeringer for å nå toppen. Bare etter neste overgangsvindu vil vi se et ekte Mourinho-lag, skriver Ferdinand.

Det kan fort bli dyrt, hvis vi skal tro den tidligere United-stopperen..

Laget trenger løpskraft

Manchester United har hatt en lang tradisjon for å ha hurtige vinger som er gode én mot én. De siste årene har United forsøkt seg med flere, uten særlig hell.

TABBE? United jaktet på Douglas Costa allerede da han var i Gremio, men besluttet til slutt å ikke signere spilleren, som senere gikk til Bayern via Shakhtar.

Løsningen spiller for øyeblikket i Bayern München, ifølge Ferdinand. Brasilianske Douglas Costa, en spiller United forøvrig var koblet til allerede før han gikk til Shakhtar i sin tid, er en spiller Rio beundrer voldsomt.

Det er også en spillertype han mener Pogba, en kreativ midtbanespiller, trenger rundt seg.

– Han er en elektrisk spillertype som ikke alltid starter for Bayern, og han er det verdt å betale store pengesummer for. United har alltid spilt med vinger og du har Ibrahimovic inne i boksen der som kan fores i lufta, men det handler først og fremst om at laget trenger hurtige bein, skriver Rio, som også drøfter flere andre mangler i dagens United-tropp.

Killerinstinkt på topp

Det andre problemet Rio Ferdinand mener José Mourinho bør ta tak i, er killerinstiktet på topp.

– United trenger noen andre til å avgjøre kampene enn Zlatan. Da jeg var i United, hvis Ruud van Nistelrooy ikke scoret, kunne Scholes dukke opp, eller Solskjær eller Giggs. Senere, hvis Ronaldo slet, hadde vi Rooney, Tevez eller Saha til å komme inn, skriver han.

VERDT PENGENE: Antoine Griezmann er en spiller det er verdt å betale koste hva det koste vil for, men så er spørsmålet om han vil til United, særlig hvis CL ryker.

Løsningen hans er like enkel som den er genial: Det er jo bare å signere Antoine Griezmann…

– Jeg hadde elsket å se ham på Old Trafford. I fire år på rad har han scoret 20 eller mer for Atletico i spania, og han besitter genuin klasse og ferdigheter, skriver den tidligere stopperen, som tilsynelatende drømmer seg litt bort.

Prinsippet kan vi imidlertid være enige i. En skal gå ganske langt tilbake i tid for å finne sist United var så avhengige av en enkeltspiller til å score målene sine, så får tiden vise om Griezmann er tilgjengelig.

Trenger en midtbanemotor

Det tredje av totalt fire ting Ferdinand savner i dagens United, er en ordentlig maskin på midtbanen. I Chelsea hadde Mourinho Essien og senere Matic, i Real Madrid hadde han Khedira og i Inter hadde han blant andre Sulley Muntari.

SVÆRING: United trenger en maskin på midtbanen, og Rio Ferdinand mener en av Monaco-duoen Tiemoue Bakayoko (bildet) eller Fabinho kan være løsningen der.

– Mourinho har alltid pleid å ha et kraftverk på midten, spillere som dominerer fysisk. Jeg ser for meg at han går for en slik type på midten, og United linkes til Monacos Tiemoue Bakayoko. Hans midtbanekompis Fabinho er også bra, skriver Ferdinand.

Helst skulle han gjerne også sett en playmaker i Toni Kroos eller Luka Modric-klassen komme til klubben i tillegg for å erstatte Carrick, men stopperlegenden innser at det kan bli urealistisk. Derfor lanserer han et «billigere» alternativ.

KRIGET SEG INN: PSGs pengebruk og stjernegalleri til tross, har den lokale unggutten Adrien Rabiot spilt seg inn i den oljerike hovedstadsklubbens førstelag.

– Jeg liker PSGs Adrien Rabiot og Atleticos Saul Niguez er en annen kandidat. Dette er toppspillere som koster mye, men som kan være mulig å lokke bort, skriver han.

Er dere enige i Ferdinands ønskeliste, og er det mulig å få tak i disse spillerne? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!

 

Powered by Labrador CMS