– Sa nei til United

Ifølge Ottmar Hitzfeld var han en av toppkandidatene til å ta over etter Sir Alex Ferguson i 2002.

Publisert Sist oppdatert

Men tyskeren, som tapte Champions League-finalen som Bayern München-manageren i 1999, skal ikke ha hatt noe ønske om å ta over jobben som øverst sportslig kommanderende på Old Trafford.

– Jeg vil ikke komme med for mange detaljer, for dette var mellom meg selv og Manchester United. Men jeg bestemte meg for å bli i Tysland, for når jeg er på treningsfeltet ønsker jeg å uttrykke meg på morsmålet mitt, sier han iføge The Telegraph.

Tidligere har Louis van Gaal uttalt at han var mannen som skulle overta etter den mektige skotten. Fergie valgte imidlertid å ta helomvending og fortsette virket på Carrington.

Sven Göran Eriksson skal også ha vært en som var høyt opp på lista over aktuelle kandidater. Men det var altså språkproblemer som fikk Hitzfeld til å melde seg ut av muligheten til å ta over verdens største fotballklubb.

– Jeg tror ikke jeg ville vært i stand til å prate godt nok for meg overfor spillerne hvis jeg hadde måttet gjøre det på engelsk. Jeg ville ikke fått ut følelsene mine riktig, sier 61-åringen, som nå har ansvar for Sveits.

Powered by Labrador CMS