På vei mot formen

Kveldens CL-motstander, Otelul Galati, er i ferd med å finne tilbake til taktene som sikret dem det rumenske ligamesterskapet forrige sesong.

Publisert Sist oppdatert

Champions League-debutantene fra Galati har som ventet funnet det vanskelig å hevde seg i Europas største klubbturnering – i alle fall så langt i gruppespillet. Tre tap på like mange forsøk taler sitt tydelige språk om akkurat den saken.

På den annen side har rumenerne unngått å bli det slaktofferet som null av ni mulig oppnåelige poeng skulle tyde på. De har til gode å bli utspilt, og samtlige nederlag har vært av den knepne sorten. Ettmålstap mot Benfica og Basel ble riktignok etterfulgt av 0-2 mot United, men samtidig må vi huske på at Wayne Rooney & co. trengte to straffespark for i det hele tatt å finne veien til de rumenske nettmaskene.

Tilbake på sporet?

Parallelt med debutsesongen i Champions League, har Otelul Galati også hatt sine problemer i hjemlig liga. Der har den regjerende ligamester stort sett befunnet seg i tåkedis på nedre halvdel av tabellen helt siden åpningskampen i slutten av juli. Nå er det imidlertid ting som tyder på at laget er tilbake på sporet, og til formen som i vår kulminerte med mesterjubel og champagnekorkers smell hjemme i Galati by.

På de tre siste ligakampene har Otelul tatt syv av ni mulige poeng og klatret til åttendeplass på landets 1. divisjonstabell. I tillegg har klubben tatt seg videre i den hjemlige cupen. Dermed seiler Otelul Galati i øyeblikket på en medgangsbølge, noe som ikke kan være så dumt å ta med seg til en debutantopptreden på Old Trafford. Særlig ikke når det er vertskapet, Manchester United, som har alt presset på seg. Vi bare nevner det – selv om rødtrøyene naturligvis er store favoritter.

Powered by Labrador CMS