Dette hadde United aldri gjort før – og bare to andre lag har klart det

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke alt som er helt bra i Manchester United for tiden, men bortestatistikken i Premier League er definitivt noe av det som er bra.

Etter 1-1-kampen mot Spurs 19. juni har United vunnet samtlige sju bortekamper, og i alle disse kampene har Solskjærs lag også scoret to mål eller mer.

I de fire første kampene i rekka holdt United attpåtil nullen.

Her er hele rekka:

  • Brighton 0-3 United
  • Aston Villa 0-3 United
  • Crystal Palace 0-2 United
  • Leicester 0-2 United
  • Brighton 2-3 United
  • Newcastle 1-4 United
  • Everton 1-3 United

Et av ankepunktene mot Solskjærs United har vært at mange mener United kun er gode på kontringer, og at en derfor for eksempel blir litt for avhengige av å få kampen inn i sitt spor, og hvordan kan en da få til det når det er motstanderen som scorer det første målet?

I de siste bortekampene har ikke akkurat det vært et problem.

Brighton, Newcastle og Everton tok alle ledelsen mot United, for så å se United snu kampen.

Opta informerer oss om United aldri tidligere i Premier League-sammenheng har vunnet tre bortekamper på rad etter å ha sluppet inn det første målet.

Bare to lag har gjort dette tidligere – Leeds (august-oktober 1999) og Tottenham (desember 1999). For begge disse lagene ble det med rekka på tre, så United kan potensielt overgå dem om det samme skjer i neste bortekamp i ligaen, mot Southampton søndag 29. november.

SNUOPERASJON: United feirer etter Bruno Fernandes’ andre mål.

De to Bruno Fernandes-målene mot Everton, altså målene som snudde kampen, hadde begge 15+ pasninger i oppbygningen av angrepet. Dette var første gang United scoret to slike mål i en og samme kamp siden november 2016 mot Swansea, ifølge Opta, og evnen til å score slike mål vil naturlig nok gjøre United bedre i stand til å snu kamper.

Øyvind Eide skrev i den taktiske analysen om det taktiske grepet United gjorde som bidro til begge disse to målene – det var ikke bare tilfeldigheter.

Forhåpentligvis slutter United nå med å slippe inn det første målet i bortekampene – men hvis United gjør det videre også, så er det i det minste bra at de er i stand til å snu oppgjøret.

HADDE BEDRE GRUNN TIL Å SMILE ENN ANCELOTTI: Ole Gunnar Solskjær.

Powered by Labrador CMS