Opta-statistikk: Alt peker mot seier – unntatt én pussig trend

Det går kanskje an å bli for store favoritter?

Publisert Sist oppdatert

Det er mange grunner til å ha tro på Manchester United-seier mot Sheffield United onsdag kveld på Old Trafford, selv om kampen naturligvis må spilles først.

La oss først ta det rent historiske om møter mellom Manchester United og Sheffield United.

Sheffield United vant 2-1 hjemme mot Manchester United i det som var vår aller første Premier League-kamp i 1992, men etter dette har Blades tatt bare ett poeng på de åtte ligakampene mellom lagene, og på Old Trafford har United vunnet de siste sju ligakampene mot South Yorkshire-laget, i en rekke som går tilbake til august 1975.

Litt av nøkkelen for Sheffield United blir å holde nullen mot Solskjærs lag, men det gjør de nesten aldri i disse kampene. 

På de siste 34 toppdivisjonskampene mellom lagene, så har Sheffield United holdt nullen bare én gang, og det var i september 1972 på Bramall Lane.

Forrige gang de klarte å holde nullen på Old Trafford var helt tilbake i april 1962.

SCORET HAT-TRICK MOT SHEFFIELD UNITED I SOMMER: Anthony Martial.

Problemer i nåtiden også

Sheffield United har problemer med å holde nullen mot andre lag også for tida, og har ikke holdt nullen i noen av sine siste 14 Premier League-bortekamper.

Det har blitt to uavgjort og tolv tap på disse kampene.

Samtidig scorer de ikke mye heller: de har ikke scoret mer enn ett mål i noen av sine siste 20 Premier League-bortekamper (2-4-14).

Prestasjonene er ikke all verden på hjemmebane heller, og Sheffield United ligger på en klar sisteplass i Premier League, med bare 5 poeng etter 19 kamper, og det er 12 poeng til trygg grunn for Chris Wilders mannskap.

På toppen av det hele sliter de med skader.

I TRØBBEL: Chris Wilders Sheffield United.

To mål på seks kamper: FOR store favoritter?

Det sier seg selv at Manchester United er store favoritter når situasjonen er slik som vi beskriver over.

Men er vi for store favoritter? Er det en fare for at spillerne tar litt for lett på det, og at en plutselig går på et poengtap likevel, mot et lag som har 35 færre poeng på tabellen?

Opta informerer om at United bare har vunnet én av de siste seks kampene mot lag som har hatt 35 eller flere poeng bak United på tabellen. 

I de to siste hjemmekampene mot slik motstand, har det blitt tap, nå sist mot Cardiff i mai 2019.

Selvsagt er det vanskelig å si om det er undervurdering, spillestil eller tilfeldigheter som gjør at vi har prestert så svakt i disse kampene, men det har i alle fall ikke fungert.

TUNG AVSLUTNING PÅ SESONGEN: Uniteds 2018/19-sesong ble avsluttet med et sviende nederlag mot nedrykksklare Cardiff City.

De seks kampene:

I parentes: poengdifferansen før kamp.

  • 15. april 2018: Manchester United 0-1 WBA (50 poeng)
  • 4. mai 2018: Brighton 1-0 Manchester United (40 poeng)
  • 10. mai 2018: West Ham 0-0 Manchester United (39 poeng)
  • 13. mai 2018: Manchester United 1-0 Watford (37 poeng)
  • 5. mai 2019: Huddersfield 1-1 Manchester United (51 poeng)
  • 12. mai 2019: Manchester United 0-2 Cardiff (35 poeng)
  • Nå: 27. januar 2019: Manchester United ?-? Sheffield Utd (35 poeng)

United har altså bare scoret to mål (!) på disse kampene.

Vi får håpe Bruno Fernandes & co kan forbedre denne statistikken litt både mot Sheffield United og i fremtidige slike kamper. United har heldigvis vist svært lovende utvikling i kamper mot lag på nedre halvdel av tabellen, som vi så på i denne artikkelen.

Powered by Labrador CMS