logovar

Supporterklubben om mulig oppkjøp

Publisert Sist oppdatert

Styret i Manchester United Supporters Club Scandinavia har skrevet følgende uttalelse om det mulige oppkjøpet av Manchester United:

Manchester United er arbeidernes klubb. Vi ble stiftet av jernbanearbeidere i Newton Heath Lancashire & Yorkshire Railway i 1878. I 1907 ledet vår egen Billy Meredith det første møtet i Association Football Players Union. Med et samlet United-lag i ryggen, kjempet Meredith for å sikre bedre rettigheter for profesjonelle fotballspillere. Som arbeidernes klubb har United ofte kjempet for enkeltindividets rettigheter, og alltid vært en klubb med plass til alle. Har du et rødt hjerte, er det plass til deg i United-familien.

De siste dagene har supportergrupperinger som Rainbow Devils og menneskerettighetsorganisasjoner som Amnesty uttrykt bekymring over et mulig oppkjøp fra Qatar. Fredag 17. februar delte Rainbow Devils følgende melding:

“Rainbow Devils believe any bidder seeking to buy Manchester United must commit to making football a sport for everyone, including LGBTQ+ supporters, players and staff. We therefore have deep concern over some of the bids that are being made”.

Styret i supporterklubben deler denne bekymringen.

Supporterklubben har et mål om å være en organisasjon hvor det er plass til unge og gamle; han, hun og hen; homofile og heterofile; folk med og uten funksjonsnedsettelser; troende og ikke-troende. Hvem du er, hvordan du ser ut, hva du tror på eller hvem du elsker, skal ikke være et hinder for å være medlem i supporterklubben. Det kan heller ikke være et hinder for å følge United.

Med Glazer-familien som eiere har United de siste 17-18 årene vært gjennom mye turbulens, demonstrasjoner og splittelse i supportermiljøet. Det siste supporterklubben ønsker er å gå inn i en ny æra hvor konflikt og splittelse fortsatt er en dominerende del av hverdagen vår som fans.

Skal vi unngå en ny splittende situasjon, er det mye som må på plass. Tidligere har vi i supporterklubben stilt oss bak en kravliste til ny eier fra Manchester United Supporters Trust.

Listen består av tolv punkter, og inkluderer blant annet følgende krav:

  • Klubbens gjeld må slettes.
  • Klubben må få en ny styringsmodell hvor fansen og fansens interesser er representert også i styrerommet, og hvor fansen blir hørt ved større beslutninger.
  • Supporterne må få mulighet til å eie aksjer med de samme stemmerettighetene som eierne. Fansen skal sees på som partnere.
  • Det må investeres betydelige midler i klubben. Dette gjelder særlig Old Trafford.

Vi er også opptatt av at nye eiere står bak den positive utviklingen som vi nå ser på banen, og at nye eiere ser verdien av å investere i sportslig utvikling på både kvinne- og herresiden, og prosjektene til Erik Ten Hag og Marc Skinner.

I lys av de mulige kjøperne som har meldt interesse for å kjøpe United, ønsker vi å legge til et krav til på denne listen:

Manchester United må fortsatt fronte verdier som mangfold, åpenhet og ikke-diskriminering; og klubben må stå opp for individets grunnleggende rettigheter uavhengig av hvem man er, hvor man bor, hva man tror på eller hvem man elsker.

Supporterklubben er samtidig klar over at det er ulike meninger om de potensielle kjøperne av klubben. Vi ønsker derfor å bruke tid fremover på å høre hva dere som medlemmer tenker om oppkjøpet, og hvordan dere mener at supporterklubben bør forholde seg til en ny eier. Vi kommer tilbake med mer informasjon om hvordan du kan bidra i løpet av kort tid.

Oslo, 22.02.2023
Styret i Manchester United Supporters Club Scandinavia

Powered by Labrador CMS