– Jeg burde takket ja

Oliver Kahn skulle ønske han takket ja til et tilbud fra Sir Alex Ferguson i 2003/2004. Isteden endte United opp med Tim Howard.

Publisert Sist oppdatert

Sir Alex Ferguson avslørte i sin selvbiografi at en rekke store fotballnavn nesten endte i Manchester United.

Ronaldo var på vei til England, men fikk ikke arbeidstillatelse og dro til PSV. Gascoigne var nesten klar, men dro i siste liten til Tottenham. Ronaldinho skal ha  vært 99% i boks, men United tapte budkrigen mot Barcelona.

Og på begynnelsen av 2000-tallet var United i aller høyeste grad på jakt etter en keeper. Fabien Barthez hadde høyt toppnivå, men gjorde også mye rart. Rundt 2003/2004 hadde Ferguson fått nok av franskmannen.

United endte opp med Tim Howard, men Oliver Kahn avslører i et ferskt intervju at det like gjerne kunne vært ham.

Faktisk angrer han på at det ikke ble det.

– Alex Ferguson er fortsatt forbanna på meg, sier Kahn til den tyske avisen Bild.

Han var helt sikker på at jeg skulle komme til United i 2003 eller 2004. Men å bygge en æra i Bayern var viktigere for meg, sier han videre, og fortsetter:

– Når jeg ser tilbake på det, tenker jeg at jeg burde dratt den gangen. Det hadde vært en siste stor utfordring for meg.

Keeperlegende

Oliver Kahn dro til Bayern allerede i 1994, men selv om han etterhvert ble et synonym til den tyske storklubben er han faktisk et Karlsruhe-produkt.

ERSTATTEREN: Istedenfor Oliver Kahn, ble det Tim Howard som erstattet Fabien Barthez.

Istedenfor å dra til United den gangen, endte Kahn med å bli værende i Bayern til han la opp i 2008.

Det ble småpene syv årets keeper i tyskland-priser, og tre «årets keeper i verden»-priser på «The Titan», en rekke troféer samt 86 landskamper for Tyskland. Han kom også på tredjeplass i to Gullballen-kåringer, og innehar rekorden for flest Bundesliga-kamper for en målvakt.

Noe VM-gull ble det aldri, men som benkesliter fikk Kahn med seg Tysklands EM-triumf i 1996. Fem år senere sikret han seg også vinnermedalje i Champions League, ved å vokte buret da Bayern München beseiret Valencia i finalen.

Historisk tap

Han voktet også buret i det som for Bayern må ha vært en særs bitter Champions League-finale i 1999.

Selv om Bayern hadde dominert store deler av kampen, måtte Kahn gi tapt for den legendariske flikken fra Ole Gunnar Solskjær på overtid.

– I min hukommelse, har jeg lagret den finalen mot Manchester United som en seier, sier Kahn.

Jeg har slettet de siste to minuttene.

 

 

 

Powered by Labrador CMS