wintons

«Og hva gjør United-fansen nå? Jo, krangler seg imellom»

Publisert Sist oppdatert

Hva nå? Ingen har vel helt peiling!

Av: Oli Winton, oversatt av Dag Langerød

Det ganske lite imponerende tapet mot Atletico Madrid tok egentlig livet av Uniteds sesong selv om vi da bare var midt i mars. Jo da, selvsagt er 4. plass fortsatt en mulighet, men selv det fremstår ganske usannsynlig. Og 4. plass? Det er vel egentlig ikke godt nok uansett, er det?

Tapet mot Atletico Madrid fikk realitetene til å synke inn hos mange.

Manchester United v Atletico Madrid: Round Of Sixteen Leg Two - UEFA Champions League
OPPGITTE: United-spillerne etter det avgjørende baklengsmålet mot Atletico Madrid.

Sesongen er så godt som over, vi har ikke en manager, både Liverpool og City kan fortsatt vinne The Treble, laget må gjenoppbygges og selv Chelseas midlertidige kaos ser nå ut til å ende med nye eiere som vil investere i laget.

Hva gjør så United-supporterne?

Jo, krangler seg imellom selvsagt. Noen ønsker protester mot eierne. Noen krangler om Pochettino eller Ten Hag. Noen ønsker alle spillere solgt. Noen mener at det er rett å bue på Maguire. Noen er uenige i den buingen. Noen vet ikke helt hva de ønsker. De er bare sinte.

For ordens skyld – det er latterlig å bue på Maguire.

Mitt eget fokus handler om hva som nå kommer til å skje.

Klubben har en ny sjef (Richard Arnold), en sjef som står for kontinuitet for Glazers-modellen, men samtidig en ny sjef som har ett tiår bak seg i å se hva slags feil forgjengeren gjorde.

arnoldsen
NY TOPPSJEF: Richard Arnold har nå vært United-sjef i snart to måneder.

Han har også egne og nye ideer om hvordan ting skal gjøres.

Det kommer også inn en helt ny manager, og selv om ingen helt vet hvordan det går så er det uansett endring. Det vil også brukes mer penger. Det har jo alltid blitt brukt en god del med penger.

Jeg har ingen peiling på hvordan dette ender. Med det siste tiåret friskt i minne så ville jeg ikke satset huset mitt på alt kom til å ende bra.

Samtidig har jeg ingen planer om historieforfalskning, heller. Det er bare ett år siden det virket som om laget ikke var altfor langt unna de beste. Da var vi også bare ett spark unna å vinne Europa League.

Den økende frustrasjonen handler imidlertid ikke bare om det som skjer på banen.

Vi nærmer oss årsdagen for Superliga-skandalen og supporterprotestene som endte med at Liverpool-kampen ble avlyst. Mener fansen at mye har endret seg? Overhodet ikke.

Manchester United v Liverpool - Premier League
STANSET LIVERPOOL-KAMPEN: United-fansen stormet banen og var aktive og høylytte mot Superligaen. Det førte frem.

Klubben har imidlertid gjennomgått omfattende forandringer, selv om supporterne ikke alltid ser det. Old Trafford er heller ikke fikset på én, to, tre. En sjef for supporter-relasjonene i klubben er fortsatt heller ikke på plass. Avgjørelser som er tatt av det rådgivende fanstyret er ikke offentliggjort, og selv om de har møttes så skjer ikke alt etter bare et par møter.

Den nye aksje-ordningen (slik at fans skal kunne kjøpe seg inn i klubben) er ekstremt kompleks, og tar åpenbart mye lengre tid enn alle ønsket.

Det viktigste er imidlertid at ingen kan ta de supporterne som sier at det ikke har vært nok endring, spesielt når resultatene fortsatt heller ikke er det beste.

Det er depressivt å snakke om at sesongen er over allerede i mars. Det er vanskelig å godta at den neste manageren ganske sikkert heller ikke kommer til å klare å snu alt med en gang. Når man samtidig ser at Chelseas nye eiere vil garantere at enda mer penger spyttes inn der så stiller det enda flere spørsmål rundt United-modellen.

Det er imidlertid grunner til å tro på en positiv endring.

Dette laget så for eksempel veldig mye bedre ut forrige sesong, og det er andre managere, for eksempel Thomas Tuchel, som har forvandlet Premier League-lag ganske så raskt før.

Tenk en ny manager som restrukturerer treningsøktene, kvitter seg med de rette spillerne, påvirker gruppa positivt og får på plass noen nye spillere som setter sitt preg på ting. Sånt kan gi rask endring.

United har også for vane å hente inn nye managere som ganske raskt får oss oppover på tabellen, bare for at alt så stopper litt opp. Det må dermed kunne forventes at den nye manageren faktisk får på plass et ganske konkurransedyktig lag allerede neste sesong.

Så får vi se hvor vi så er igjen om to-tre år.

Det er i alle fall det som har vært barrieren til nå.

Om Oli Winton

Oli Winton skriver innlegg for united.no. Han er komitémedlem i MUST, den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust, og er også én av sju United-supportere i det nyutnevnte rådigvende supporterstyret i United. Han reiser til de fleste hjemme- og bortekamper og har en sivil jobb som politisk konsulent. Han har kjennskap til mye av det som foregår i United, og vil i denne spalten spesielt skrive om supporter-/klubb-relasjon og billettspørsmål, og da selvsagt sett fra engelsk side.

Her kan du lese flere saker fra Oli Winton på united.no.

Powered by Labrador CMS