– Spillerne må lære seg å frykte Solskjær

– Du har spillere som går rett på sosiale medier etter å ha tapt en kamp. Der skryter de av en ny kleskolleksjon eller etterbarberingsvann de har lansert. Garderoben må i stedet få en kultur der man frykter trenerteamet.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney kom til Manchester United som verdens dyreste tenåring og vant fem Premier League-titler, Champions League, to ligacupmesterskap og klubb-VM under Sir Alex Ferguson.

– Alt han endret seg med sosiale medier

Etter at skotten trakk seg tilbake gikk trofésankingen noe tregere for United og Rooney, men spissen var med på å vinne FA-cupen under Louis van Gaal og ligacupen samt Europa League under José Mourinho.

Rooney som nå spiller i D.C. United i MLS, er verken begeistret eller imponert over det hans gamle lagkamerater har prestert den siste tiden.

Og det er ikke bare resultatene som provoserer Rooney. 

SUKSESS I EUROPA: Wayne Rooney og Paul Pogba gikk til topps i Europa League sammen med Juan mata og resten av Unitedlaget i 2017. Nå mener Rooney at hans tidligere lagkamerater må bli tøffere rent mentalt.
SUKSESS I EUROPA: Wayne Rooney og Paul Pogba gikk til topps i Europa League sammen med Juan mata og resten av Unitedlaget i 2017. Nå mener Rooney at hans tidligere lagkamerater må bli tøffere rent mentalt.

– Du har spillere som taper en kamp og går rett på sosiale medier for å promotere sin nye kleskolleksjon etter et nytt etterbarberingsvann. Det er helt utrolig. Fotballen og samfunnet har endret seg for nå har du sosiale medier, sier Rooney til sin egen podcast The Wayne Rooney Podcast.

Rooney mener United-garderoben trenger at det slår gnister en gang i blant. 

– Jeg tror spillerne trenger å frykte noen, de må frykte Ole Gunnar Solskjær. De må frykte Michael Carrick. De må ha respekt for dem, men også fykt. Nå virker det som om spillerne er mest interessert i å gjemme seg unna på sosiale medier og legge skylden på PR-folk, sier han.

– Ferguson en mester på samhold

Rooney forklarer også at Sir Alex Ferguson kunne være ganske nådeløs i sine krav til troppen allerede i preseason.

På spørsmål fra programlederen om på hvilket tidspunkt i sesongen Ferguson gjorde det klart at han forventet at United skulle kjempe om titler kom svaret fra Rooney umiddelbart.

– Den første uken av preseason. Vi dro flere ganger til USA og noen ganger til Asia. Men Ferguson sørget alltid for at vi hadde en kveld til å kunne omgås sosialt, og bli bedre kjent. Det var viktig for han at vi var veldig tett knyttet sammen som gruppe, sier Rooney.

Powered by Labrador CMS