– Vi er flinkere på å fordele målene!

Ole Gunnar Solskjær fikk virkelig i gang angrepsrekke i 9-0-seieren mot Southampton.

Det ble det til slutt en festaften på jobb for Ole Gunnar Solskjær og hans United-lag tirsdag kveld, da Southampton ble slått med hele 9-0 på Old Trafford.

Det er klubbens største ligaseier siden Ipswich ble slått med de samme sifrene i mars 1995, før Solskjær kom til klubben. Den gangen var det Andy Cole som sto for fem av målene, og den norske treneren poengterer at hans lag er bedre på å fordele målene, etter at bare Anthony Martial scoret flere enn ett mål.

– Ipswich, ja. Andy scoret fem, så vi deler målene mer mellom spillerne.

Det som kanskje er spesielt gledelig for den tidligere storscoreren, er at han virkelig fikk i gang angrepsrekken sin igjen. Martial scoret to, mens Marcus Rashford, Edinson Cavani, Bruno Fernandes og Daniel James alle scoret hvert sitt mål.

I GANG: Ole Gunnar Solskjær fikk i gang flere av sine offensive bidragsytere mot Southampton. På dette bildet var det bare Fred som ikke snek seg inn på mållista.

I tillegg leverte Mason Greenwood en fin målgivende pasning.

Før kampen snakket Solskjær om at hans angripere manglet den viktige flyten, noe de for alvor fikk til på Old Trafford tirsdag kveld.

– Vi har ventet på at de skal vise magien sin og i kveld var en kveld de kunne nyte. Vi har ikke hatt for mange av de kampene der man kan sette seg ned i andreomgangen og nyte fotballen. De nøt det og det var noen gode prestasjoner.

Det er mye selvtillit å hente fra prestasjoner som denne og å score mål er alltid bra for spisser og for et lag.

Hyller backene

Noe som nok også vil glede Solskjær, er at backduoen hans virkelig var i fyr og flamme på Old Trafford-matta. Aaron Wan-Bissaka scoret åpningsmålet, etter et nydelig innlegg fra kollega Luke Shaw.

Senere fikset begge to hver sin målgivende pasning til.

– De var briljante, sier Solskjær etter kampen.

Wan-Bissaka var flere ganger farlig frempå i kampen mot Arsenal, fortsatte i samme stimen mot Southampton, og fikk godt betalt. I tillegg fortsatte altså Luke Shaw å skape sjanser for United.

– Aaron fortsatte å løpe på bakerste stolpe, og Luke fortsatte å legge inn, slik vi har bedt om. Det handlet om å få høy kvalitet inn i boksen fra bredden, noe vi gjorde, forklarer Solskjær.

JUBEL: Aaron Wan-Bissaka kunne smile for mål og flere gode offensive bidrag tirsdag kveld.

Den gode prestasjonen smaker kanskje ekstra godt for Wan-Bissaka, som har blitt kritisert for manglende offensive bidrag siden han kom til United.

Nå er 23-åringen virkelig i storslag fremover i banen, og utgjorde en farlig høyreside sammen med Mason Greenwood mot Southampton.

Nå mener Solskjær at han kan ha funnet sin høyreflanke i de to unge spillerne.

Jeg synes høyresiden tradisjonelt sett har vært en utfordring for oss når vi skal fremover. Vi har ikke funnet en back og en kant til å fylle hullet etter Antonio (Valencia), da han dro. Aaron blir bedre og bedre, og jeg synes Masons prestasjon i dag var utmerket, selv om han ikke scoret.

De kan skape en veldig god høyreside sammen.

– Handler om å holde tempoet høyt

Det som kanskje ble kampens mest avgjørende øyeblikk, kom allerede etter halvannet minutt. Alexandre Jankewitz satte inn en stygg takling på Scott McTominay, og fikk det røde kortet.

DRAMATISK START: Alexandre Jankewitz så rødt etter bare halvannet minutt på banen.

Dermed måtte Southampton spille 88 minutter med ti mann på banen.

Solskjær sier at det i slike tilfeller handler om å få hull på byllen så fort som mulig.

– Når kampen starter som den gjør, kom det alltid til å handle om å få det første målet. Man har sett så mange eksempler på at lag som spiller med ti mann bare stenger sjappa og får seg et uavgjort resultat.

– Det handlet om å holde tempoet høyt, få det første målet og så fortsette derfra.

Og United-spillerne fikk utvilsomt hull på byllen. Allerede til pause sto det 4-0, før det altså ble hele 9-0 til slutt.

Det betyr at United i skrivende stund har nest best målforskjell i hele Premier League, noe Solskjær understreker at kan få en avgjørende betydning når man teller opp i mai.

– Noen ganger kan posisjoner på tabellen avgjøres av målforskjell. Vi visste, da de fikk én mann utvist, at dette var en mulighet til å score mål.

– Vi har vært der at målforskjell har vært den avgjørende faktoren, dessverre. For oss var det viktig å ta de rette avgjørelsene, gjøre det så godt som mulig og ikke tenke på at de er ti mann.

Solskjær mener at hans lag virkelig ville spille fotball tirsdag kveld.

Når du spiller fotball må du gjøre det beste ut av det. For det du vet, kan det være den siste kampen du spiller. Det vet du aldri. Vi spilte som om det var siste kampen, så jeg er veldig fornøyd med alle.