– Bednarek burde definitivt ikke blitt utvist

Ole Gunnar Solskjær mener det var feil å gi Jan Bednarek det røde kortet i sluttminuttene på Old Trafford tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at United scoret ni mål, utliknet egen ligarekord for største seier og hadde utrolige syv forskjellige målscorere, måtte Ole Gunnar Solskjærs menn finne seg i at en VAR-avgjørelse stjal noe av rampelyset etter 9-0-seieren mot Southampton tirsdag.

Med drøye åtte minutter igjen på klokka, landet ballen i beina til Anthony Martial, som tok med seg ballen inn i boksen, før han gikk i bakken etter en duell med gjestenes Jan Bednarek.

KONTROVERS: Denne situasjonen har skapt oppstandelse rundt om i fotballverdenen, etter at Jan Bednarek fikk både straffe imot og rødt kort.

Dommer Mike Dean pekte på straffemerket, men VAR ville først ha et ord med i laget, og ba fløyteblåseren om å ta turen bort til skjermen for å se bildene selv.

Reprisene viste at kontakten mellom de to spillerne, dersom det var noen, var av det lettere slaget. Etter ett minutt ved skjermen pekte Dean igjen på straffemerket, og dro samtidig frem det røde kortet til Bednarek, uten at polakken eller noen av lagkameratene skjønte særlig av det.

På vei i garderoben fanget kameraene opp polakken utbryte: «Martial sa at det ikke var en forseelse».

Ole Gunnar Solskjær får spørsmål om situasjonen i sin pressekonferanse etter kampen. United-treneren gir ikke noe entydig svar på om han synes avgjørelsen om å tildele hans lag straffespark var riktig eller ei, men er helt klar på at Bednarek ikke burde ha fått det røde kortet.

– Bednarek burde definitivt ikke blitt utvist, sier Solskjær.

Han sammenlikner hendelsen med den liknende situasjonen der David Luiz ble utvist i kampen mellom Wolverhampton og Arsenal tidligere tirsdag.

– Artig nok, så hadde jeg en diskusjon med dommerne før kampen. Jeg spurte dem hva de syntes om utvisningen til David Luiz, fordi jeg synes ikke han burde blitt utvist heller.

Solskjær fastslår at det var kontakt mellom Martial og Bednarek i situasjonen, og understreker at regelverket sier at man skal belønnes med rødt kort om man fratar noen en mulighet til å score, om man ikke har mulighet til å ta ballen selv.

Likevel mener han at Southampton-forsvareren skulle ha forblitt på banen.

– Men han burde ikke ha blitt sendt av banen og det tror jeg alle i fotballen kan være enige om.

Powered by Labrador CMS