– Kan ikke synes synd på oss selv

MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær innrømmer at PSG-kampen ble en realitetssjekk, men sier de av spillerne som synes synd på seg selv, neppe spiller mot verken Liverpool eller Chelsea.

Publisert Sist oppdatert

– Du kunne se på spillerne at de var skuffet etter kampen, sa Solskjær på pressekonferansen etter 0-2-tapet for PSG foran united.no og de andre mediene fra England, Norge og Frankrike.

– Selvsagt var de det, men min melding til dem er klar: det nytter ikke å sitte i garderoben å synes synd på seg selv. I denne klubben slår vi tilbake. De neste kampene er mot Chelsea og Liverpool. Vi må slå tilbake.

REKORDTAP: For første gang i europacupsammenheng tapte United med to mål på hjemmebane.

Seks minutters mareritt

Det skulle være et Champions League-eventyr, men fortonet seg i stedet som et mareritt for Ole Gunnar Solskjærs United, særlig i starten av 2. omgang da PSG scoret to mål i løpet av sju hektiske minutter.

Etter 0-2 på Old Trafford mot PSG henger Uniteds håp om en kvartfinale i beste fall i en usedvanlig syltynn tråd.

– Vi vet det kommer til å bli tøft. Skikkelig tøft faktisk, men vi kommer til å dra til Paris for å gjøre det vi kan, sier Solskjær.

Da det så som verst ut, ble til alt overmål Paul Pogba utvist i sluttminuttene og går glipp av returmøtet i Paris.

BLYTUNGT: Paul Pogba hadde en kveld han helst vil glemme. Franskmannen ble utvist i sluttminuttene og går glipp av returkampen i Paris.

0-2-tapet var ikke bare tungt å svelge for et United lag som slet blytungt med å gi tilsvar til PSG, det skapte også historie med negativt fortegn.

Før kampen forklarte Ole Gunnar Solskjær at det var på høy tid å få de store Champions League-kveldene tilbake til Old Trafford.

Men i stedet ble dette også første gangen i historien at Manchester United taper med to mål på hjemmebane i europacupsammenheng.

– I dag var vi ikke på det nivået vi må være. Vi kom til kampen med selvtillit, men det ville seg ikke. PSG har det nivået vi må strekke oss etter, så du kan si det var en realitetssjekk for oss, innrømmet nordmannen.

– Ingen unnskyldning

Paul Pogba ble sendt i dusjen med et lite forsprang på resten av de 21 spillerne som var på banen ved kampslutt.

Mannen bak PSGs første scoring, Presnel Kimpembe kunne fort lidd samme skjebne langt tidligere i kampen.

Solskjær mener Kimpembe var heldig som fikk fullføre kampen.

– Han er heldig. Veldig heldig, men jeg skal ikke bruke den som en unnskyldning i dag. PSG forsvarte seg veldig bra. De har selvtillit og trygghet i laget helt fra keeper til spissene, og selv om vi kom til mange innlegg klarte vi ikke å utnytte dem, sa Solskjær.

HELT: Skulle Presnel Kimpembe vært utvist før han scoret? Det mener Ole Gunnar Solskjær.

Stolt Tuchel

Kollega Thomas Tuchel hadde derimot langt større grunn til å være tilfreds etter kampen.

– Vi holdt formasjonen bra og hadde den rette balansen mellom aggressivitet og et rolig sinn. Vi presset bra, men var for utålmodige i 1. omgang. Men i 2. omgang steg selvtilliten vår, sier PSG-manageren.

Tuchel sier tirsdagens triumf først og fremst var en lagseier.

– Vi var godt organiserte i forsvar, og stengte rommene for United overalt på banen, sier Tuchel.

PSG-TRENER: Thomas Tuchel ble trener i PSG i sommer.

Likevel advarer han dem som tror at kvartfinalebillettene er i boks.

– Vi kan ikke hvile for lenge på denne seieren. Vi er bare halvveis. United er kapable til å vinne i Paris om vi ikke er på, sier han.

Angel Di Maria hadde 45 vanskelige minutter i 1. omgang, men hevet seg betydelig etter pause i gjensynet med Old Trafford.

– Jeg er veldig fornøyd med ham. Det var ikke lett for ham før pause. Han spilte rett foran meg og mistet ballen enkelt et par ganger og fikk høre det fra meg, smiler Tuchel.

– Men etter hvilen beholdt han troen og selvtilliten steg. Jeg er veldig fornøyd med hvordan han taklet utfordringen med å komme tilbake hit. Han spiller nesten alle kampene for oss og er en veldig viktig spiller, sier Tuchel.

Powered by Labrador CMS