olegpo

– Vi slipper inn for mange mål. Vi må jobbe med dødballene imot

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke slik torsdagen skulle bli.

United – Liverpool var kampen hvor United skulle sikre 2. plassen, og gravlegge Liverpools Champions League-håp.

I stedet gikk United fra en god start og ledelse, til et dårlig og til tider grusomt midtparti – der kampen ble tapt.

Ole Gunnar Solskjær var skuffet.

– De fortjente seieren. Vi slapp inn mål på nøkkeltidspunkt i kampen – like før og like etter pause. Så tok vi heller ikke vare på momentumet vårt i starten av kampen. Vi startet jo godt. Vi burde bygget videre på det, men vi ga dem tre mål – eller i alle fall to, begynte nordmannen.

– Så hadde vi en massiv dobbeltsjanse etter at vi reduserte, men i dag gikk nøkkeløyeblikk imot oss. Vi må skylde på oss selv.

– Ja, de er gode til å presse, men på det andre målet så forventet vi vel at det ikke var et frispark. Det var et ille øyeblikk å slippe inn mål på, og starten av 2. omgangen var veldig svak. Det tredje målet ga vi dem rett og slett.

Lover dødballtrening

– Målene vi slapp inn i denne kampen, dødballene, det var skuffende. Det må vi også jobbe med. Vi har sluppet inn for mange mål på det.

solliv

– Når det gjelder det å spille ut bakfra så har vi vært gode på det, vi har av og til også scoret selv på grunn av det og legger press på spillerne for å gjøre nettopp det – selv om det nå kostet oss et mål.

– Samtidig så ville fotball vært kjedelig om ingen gjorde en feil. Ja, man forsøker å fjerne dem, man jobber med det og ja, vi har sluppet inn for mange mål. Vi kunne unngått noen av dem, og timingen i denne kampen var virkelig ille.

– Nå skal vi bruke de neste par dagene for å restituere skikkelig. Så skal vi forberede oss til Fulham, Wolverhampton og finalen.

– Vi burde kanskje hatt mer energi i denne kampen, og mer energi gir et bedre press og et bedre press gir færre sjanser imot. Spissene våre har imidlertid brukt mye energi på pressspillet vårt, og vi har kanskje ikke sett like mye av det i det siste. Dette var imidlertid slutten på en tøff uke.

– Nå skal vi jobbe med noen detaljer, og jobbe med å få spillerne til å innse at dødballer er helt avgjørende i fotballen. Vi kan gjøre det så mye bedre på det (dødballer imot).

– Har gode nok spillere til å takle skaden hans

Han mente likevel at spillerne var klare for kampen.

– Holdningene var rett. Fokusert var der, men vi burde gått for det mer i starten da vi var gode. Da vi mistet ballen så burde vi vunnet den tilbake. Vi lot dem slippe unna, sa manageren.

Solskjær mente at det blir feil å skylde på fraværet til Harry Maguire.

harryav
ER SAVNET: United har tapt de to første kampen etter Harry Maguires skade.

– Han har vært god for oss. Vi vil savne ham, alle vil savne kapteinen sin og lederen sin og han har vært fantastisk etter at han kom hit, men det (at han er borte) må vi tåle. Vi har gode nok spillere til å takle det. Nå handler det om reise oss igjen, bygge selvtillit og momentum i de to siste kampene og finalen. To kamper er ikke mye, men vi bør være klare til finalen.

– Forhåpentligvis er også Harry klar til finalen, men hvem vet. I hans fravær må de andre ta ansvar.

Han håper tirsdagens hjemmekamp mot Fulham – med tilskuere – kan gjennomføres uten protestaksjoner.

– Vi har ventet lenge på å få fansen tilbake, og håper at vi sammen kan lage en god atmosfære. Det er på tide at vi koser oss med en kamp sammen igjen, sa nordmannen.

Powered by Labrador CMS